Taktování Pentia 4 Northwood
Dobrý den, mám starý počítač, procesor Pentium 4 Northwood 1,8Ghz..., chtěl bych se zeptat do kolika stupnů můžu procesor taktovat...přidávám obrázek na temperature monitora elkem by mě zajímalo, co znamená AUX...A ještě by mě zajímalo, jaký je dobrý benchmark na starší grafické karty ati..9550Fx...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A ještě bym ě zajímalo, jak otevřu v biosu, abych mohl přes něj taktovat..základní deska je shuttle...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A ještě bym ě zajímalo, jak otevřu v biosu, abych mohl přes něj taktovat..základní deska je shuttle...
oka..tak jdu taktovat...no a ramky...budu muset asi snížit frekvenci ne ? a to samý SB ne ? já se v tom moc nevyznam :(
V tom případě si něco nastuduj a pak přijď s konkrétním dotazem. My nevíme co máš za desku, jaký BIOS, jaké položky v něm, jaké paměti máš, jak je máš nastavené atd.
Na tu kartu můžeš použít 3Dmark 2001 nebo 2003.
Na tu kartu můžeš použít 3Dmark 2001 nebo 2003.
Jestli je PC nestabilní tak na nějaké taktování zapomeň. Nedřív bych vyřešil proč to padá a pak si teprve můžeš hrát s taktováním. Ten mark padá vždy a na stejném místě? Co dělají teploty v jeho průběhu? Jaký máš zdroj (značka, výkon, stáří)? Jak stará je instalace systému?
Pc je stabilní od tý doby, co jsem stáhnul catalyst 9.3, ale prostě...když všechny testy - 5 herních testů skončili, tak mark padnul, aniž by vydal výsledky...a jinak..v třetím testu ..se začali dělat takové velké černé výpadky textur..takové trojúhelníky a někdy i čáry...ale to je tím, že to bylo na 2fps a buď grafiak nebo procák vůbec nestíhali xD to se mi stává v undercoverech...
no OS ani rok, ale mam na tom víc OS...zdroj, 400W bez značky...a teploty..no já envim jak je změřim, když je to fullscreen
a počítač je z roku 2003.. z ledna..no jsem rád že vůbec ještě drží :) a bez poruchy
no OS ani rok, ale mam na tom víc OS...zdroj, 400W bez značky...a teploty..no já envim jak je změřim, když je to fullscreen
a počítač je z roku 2003.. z ledna..no jsem rád že vůbec ještě drží :) a bez poruchy
trojuhelniky = obvykle prehrata grafika. teploty zmeris rukou primo na pasivech :-). kdyz je to prijemne teply, tak je to OK, kdyz je to uplne studeny i v zatezi, je to sparny stejne jako kdyz na tom neudrzis ruku.
vycisti chladice na CPU a na grafice od prachu... u grafiky se mrkni, jestli se ji pri zapnuti pc toci vetracek.
jj...ale nějak to čistit nejde..už jsem se snažil..jako prachu je tam hrozně....a i vysavačem ničim to nešlo..jestli mam vodou
A jinak..ty undercovery dělali ty trojúhelničky na grafice od nvidie 5500FX taky, takže to bude spíš cpu, ale v jiných hrách mi to nedělá..ještě v tom benchmarku...jinak větrák se točí....
A jinak..ty undercovery dělali ty trojúhelničky na grafice od nvidie 5500FX taky, takže to bude spíš cpu, ale v jiných hrách mi to nedělá..ještě v tom benchmarku...jinak větrák se točí....