Jaká by měla být teplota Q8200 proceroru
Zdravím,
chci se zeptat jaká by měla být teplota čtyřjádra Q8200 při nijak namáhavé práci na PC. Mě se teplota totiš dostala i na 101°C a nejsem si jist jestli je to normální. Možná jo ale taky by mohl abýt někde chyba. Jen chci upozornit že CPU není a nebylo nikdy taktováno a dnes sem ho poprvé připojij do sestavy.
chci se zeptat jaká by měla být teplota čtyřjádra Q8200 při nijak namáhavé práci na PC. Mě se teplota totiš dostala i na 101°C a nejsem si jist jestli je to normální. Možná jo ale taky by mohl abýt někde chyba. Jen chci upozornit že CPU není a nebylo nikdy taktováno a dnes sem ho poprvé připojij do sestavy.
čím to měříš? čím chladíš? V CoreTemp by normální teplota v klidu měla být cca do 40°C a v loadu do 60°C.
Mám normální originál boxovaný chadič od Intelu a tu teplotu to psalo v Biosu. Možná že sem nanesl moc pasty takže to bude asi tím.
Záleží na tom co máš za desku, ono celkově odečítání teplot pomocí senzorů je nic moc. Velkou přesnost bych nečekal. Já mám k desce teplotní sondy a odečítám teploty v OS pomocí programu PC Probe.
Těch 101°C je extrem, pokud to není blbost tak bys na chladiči neměl ani udržet ruku jak bude rozpálený. (Pokud ho máš blbě nasazený, tak pochopitelně nepoznáš vůbec nic!)
Těch 101°C je extrem, pokud to není blbost tak bys na chladiči neměl ani udržet ruku jak bude rozpálený. (Pokud ho máš blbě nasazený, tak pochopitelně nepoznáš vůbec nic!)
Tak už jsem to vyřešil. Utřej sem přebitečnou pastu jen aby tam byla malinká vrstvička a už se teploto pohybuje okolo 50°C v Everestu.
Pokud ma CPU rovny IHS... pokud je IHS hodne prohle, je proste potreba to vyplnit pastou a smirit se s tim, ze teploty nikdy krasne nebudou... (nebo lapovat, ale pak sbohem zaruko)
Tak jako beru to teda při tom když je to IHS rovné....když je prohlé, tak je to pak horší no, ale když to nebude nijak moc, tak si myslím, že zas tolik ty teploty nahoru nepůjdou