Zdravím, prrosím vás o radu. Zkoušel sem taktovat svuj E-2180 na 3,1GHZ s napětím 1,5V chlazení používám Thelmaright XP-120 + 120 MM Fan Nexus, stabilitu testuji v Orthosu a procesor má 74C to je dost! Ale chladič je jenom vlažný, když vypnu větrák tak je pak horký a má někde kolem 80st. jinak podobné teploty mám i s napětím 1,4V s nižším taktem. Prosím poraďte, Myslím že sem nanesl málo pasty, myslíte že by to tím mohlo být? Nebo třeba vadné senzory? Protože stímdle chladičem by to tolik nemělo topit ne?
CPU muze mit krivy IHS, pasta muze byt nerovnomerne.... nejlepsi asi bude chladic sundat, omrknout situaci a dal podle toho jednat...
PS: doufam ze teplotu meris teplotu jader, ne nesmysl co si vymysli zakladni deska.... teplotu jader meri napr core temp nebo everest
PS: doufam ze teplotu meris teplotu jader, ne nesmysl co si vymysli zakladni deska.... teplotu jader meri napr core temp nebo everest
[quote=mech13;283089]CPU muze mit krivy IHS, pasta muze byt nerovnomerne.... nejlepsi asi bude chladic sundat, omrknout situaci a dal podle toho jednat...
PS: doufam ze teplotu meris teplotu jader, ne nesmysl co si vymysli zakladni deska.... teplotu jader meri napr core temp nebo everest[/quote]
Teplotu sem měřil Corem tempem i everestem, Chladič křivě není včera jsem ho nasazoval a dnes znova. Zakoupim novou pastu včera jí tam bylo málo a dneska jí je ještě míň. Je pravda že tam byla nerovnoměrně, takže teda zakoupim novou a budu doufat že se výsledek dostaví. Jinak díky za radu, kámo :)
PS: doufam ze teplotu meris teplotu jader, ne nesmysl co si vymysli zakladni deska.... teplotu jader meri napr core temp nebo everest[/quote]
Teplotu sem měřil Corem tempem i everestem, Chladič křivě není včera jsem ho nasazoval a dnes znova. Zakoupim novou pastu včera jí tam bylo málo a dneska jí je ještě míň. Je pravda že tam byla nerovnoměrně, takže teda zakoupim novou a budu doufat že se výsledek dostaví. Jinak díky za radu, kámo :)
Ona i lepší pasta dělá doivy, já měl Pentium 4 Box chladič a po výmněně pasty šla teplota o 5C dolů než s tou originální která už byla velmi seschlá. Těď mám na druhém pc Akasa Ak 965 Black a vyměnil jsem klasickoulepivou pastu za pastu Od Noctua a teplota šla dolů o 4 C°a to je docela rozdíl a to jemn kvůli pastě