Vyplatí se investice do SSD ?
Tak, zase dalsi podobne tema, jde mi o to, jestli se uz vyplati zainvestovat do SSD disku (konkretne [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ), nebo je stale lepsi klasicky 2,5" HDD ?
osobne bych se bal fragmentace kvuli wear levelingu, ja jeste nejaky cas urcite pojedu na normalnich discich.
No vidis, to jsem zapomel uvest, disk by byl pouzit do notebooku, kam Raptora nenacpu, samozrejme tim prichazi v potaz i narazuodolnost disku ....
[quote=Salamander;283134]Tak, zase dalsi podobne tema, jde mi o to, jestli se uz vyplati zainvestovat do SSD disku (konkretne [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ), nebo je stale lepsi klasicky 2,5" HDD ?[/quote]
80 GB za 5 táců ? Myslim, že poměr cena/ užitná hodnota je ještě pořád někde jinde než bych si přál, navíc je to jenom MLC.
Za 5 táců můžeš mít skoro 3 TB kapacity klasických disků nebo nějakého Raptůrka na OS + 1TB disk na data. To je IMHO výhodnější.
80 GB za 5 táců ? Myslim, že poměr cena/ užitná hodnota je ještě pořád někde jinde než bych si přál, navíc je to jenom MLC.
Za 5 táců můžeš mít skoro 3 TB kapacity klasických disků nebo nějakého Raptůrka na OS + 1TB disk na data. To je IMHO výhodnější.
[quote=Salamander;283144]No vidis, to jsem zapomel uvest, disk by byl pouzit do notebooku, kam Raptora nenacpu, samozrejme tim prichazi v potaz i narazuodolnost disku ....[/quote]
Tak to je zase jiná věc. Do notebooku bych se to dát určitě nebál, tam se to vyplatí.
Tak to je zase jiná věc. Do notebooku bych se to dát určitě nebál, tam se to vyplatí.
Dá se i koupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Neocz1: fragmentace platí pořád, i když je HDD určen do NB
Neocz1: fragmentace platí pořád, i když je HDD určen do NB
[quote=kevin00;283147]Dá se i koupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Neocz1: fragmentace platí pořád, i když je HDD určen do NB[/quote]
raptor v notasu nemuže bejt to by notas zachvilku oddrnčel
WD VelociRaptor WD3000BLFS 300GB 2.5"
pevný disk, HDD, 2.5", SATA/300, 300GB, 10 000ot./min., 16MB cache, přístupová doba 4.2ms, výška 15mm (POZOR: NENÍ určeno pro notebooky a laptopy)
jinak podle mě je nej kombinace malýho SSD za přijatelnou cenu na OS a pár prográmků
a pro filmy hudbu atd. externí disk
Neocz1: fragmentace platí pořád, i když je HDD určen do NB[/quote]
raptor v notasu nemuže bejt to by notas zachvilku oddrnčel
WD VelociRaptor WD3000BLFS 300GB 2.5"
pevný disk, HDD, 2.5", SATA/300, 300GB, 10 000ot./min., 16MB cache, přístupová doba 4.2ms, výška 15mm (POZOR: NENÍ určeno pro notebooky a laptopy)
jinak podle mě je nej kombinace malýho SSD za přijatelnou cenu na OS a pár prográmků
a pro filmy hudbu atd. externí disk
Ceny SSD disků jsou stále vysoké. Jendou ale dojde na úpadek HDD. Za několik let se moje děti budou smát tomu, že jsme měli točící se datové uložiště.
[quote=Suprak;283150]Ceny SSD disků jsou stále vysoké. Jendou ale dojde na úpadek HDD. Za několik let se moje děti budou smát tomu, že jsme měli točící se datové uložiště.[/quote]
No počkej, s tímhle opatrně. Abych se já pak nesmál tobě co to máš v počítači za předraženej kus šrotu :) Myslim, že pevné disky ještě dlouho budou viz Hard Rectangular Drive (HRD), která může znamenat renesanci (jedna hlava na sektor, symetrické čtení-zápis optimální využití média, 64 hlaviček = víc jak 500 MB/s ! )
No počkej, s tímhle opatrně. Abych se já pak nesmál tobě co to máš v počítači za předraženej kus šrotu :) Myslim, že pevné disky ještě dlouho budou viz Hard Rectangular Drive (HRD), která může znamenat renesanci (jedna hlava na sektor, symetrické čtení-zápis optimální využití média, 64 hlaviček = víc jak 500 MB/s ! )
v této době, za těchto podmínek a při těchto cenách, jsou SSD disky jen machrovina pro bohate, normalniho smrtelnika by mel v 99 % pripadu odradit pomer cena/vykon. Ovšem zarok může být jinak...