Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Konfigurace aktualizací - opakuje se

boby (131)|19.8.2009 17:04
Při restartu, nebo vypnutí a zapnutí PC se neustále opakuje konfigurace aktualizací.
Při vypnutí konfigurace aktualizací 2 ze 3, po restartu 3 ze 3.
Zkoušel jsem opravu z bodu obnovení, ale nepomohlo to. Nakonec jsem přeinstaloval celý PC a problém se objevil znovu. Pokud se podívám, tak se vždycky vytvoří i bod obnovení Odinstalovat: Odebrání jazykové sady. Ale já jsem žádnou jazykovou sadu neodebíral. Jedná se o NB s oddílem obnovení na HD. Operační systém Win Vista Home Premium. Nainstaloval jsem SP2 a všechny dostupné aktualizace přes Win update.
Vím, že je jednodušší dávat NB do režimu spánku, ale řešení to není a přeci jenom ho alespoň jednou denně vypínám a zapínám. Ví někdo jak se toho zbavit?
Suprak (408)|19.8.2009 17:30
Nemáš nainstalovanou nějakou ilegální aplikaci od Microsoftu? Ta pak nemusí povolit svůj upgrade.
boby (131)|19.8.2009 17:45
Ne jedná se o naprosto čistý a legální OS. Zatím jsem tan ještě nic nedával. Chci nejdřív udělat zálohu na externí HD, abych už při reinstalaci nemusel dělat obnovu z Recovery oddílu na HD.
trodas (1753)|19.8.2009 23:02
Me aktualizace vzdy udelaly vic skody nez uzitku, ja bych je proste vypnoul a zastavil a zakazal sluzbu aktualizaci a basta.

Na Vistach se to ocividne projevuje stejne jako an Win2k ci XP...
EditorPO (2819)|19.8.2009 23:07
Nenechaj tu aktualizaciu vykonavat pri vypnuti PC, niekedy to robi problemy. Bud sa aktualizacia nedokonci, alebo sa zacykli.

Chod na stranku Windows update (pouzi pri tom IE) a urob aktualizacie rucne.
kevin00 (10238)|19.8.2009 23:09
[quote=trodas;283689]Me aktualizace vzdy udelaly vic skody nez uzitku, ja bych je proste vypnoul a zastavil a zakazal sluzbu aktualizaci a basta.
Na Vistach se to ocividne projevuje stejne jako an Win2k ci XP...[/quote]

Je zajímavé, že můj OS Win XP/Vista/7 nikdy nepocítil po aktualizacích nějakou újmu a dokonce ani OS počítačů jiných. Setkal jsem se párkrát s problémem s nějakou aktualizací na určité sestavě, ale dělá to tak 1 % ze všech.
Doporučení zrušení aktualizací je dosti nezodpovědné a vedoucí k zhoršení zabezpečení a celkové stability OS.
pas!k (3765)|20.8.2009 07:18
Tak vypnuti aktualizaci je opravdu radou nad zlato ..:thumbdown:thumbdown:thumbdown::stupid

Mrknul bych se do spravce aktualizaci .. nastav tam volbu "Vyhledat aktualizace ale dotazat se zda maji byt stazeny a nainstalovany" Najdes tam i seznam nainstalovanych aktualizaci .. kde vidis kdy byla ktera nainstalovana zkus par tech poslednich odebrat ..
dzandra (1368)|20.8.2009 08:11
[quote=trodas;283689]Me aktualizace vzdy udelaly vic skody nez uzitku, ja bych je proste vypnoul a zastavil a zakazal sluzbu aktualizaci a basta.

Na Vistach se to ocividne projevuje stejne jako an Win2k ci XP...[/quote]

To Vážně děláš :notsure. Takový nápad slyším nebo čtu poprvé.:runaway
boby (131)|20.8.2009 12:36
Nejsem žádný odborník, ale i já mám nastaveno dotázat se. U XP je to ještě lepší, že se nejprve aktulizace na dotaz stahnou a potom se ukáže seznam stažených a můžu si vybrat jaké nainstalovat. Ale stejně nakonec instaluji všechny a zatím jsem žádné problémy nezaznamenal.
Jak už jsem psal, problém bude v tom, že se jedná o distribuci systému s NB. SP1 je už obsažen v instalaci. Instaloval jsem tedy offline i MS Office a ještě jsem tam ještě dal oba SP2. Až potom jsem se připojil k netu a provedl aktualizaci přes Win update. Jasně bylo napsáno, že instalace aktualizací proběhla úspěšně. Jsou tedy všechny nainstalovány a pokud nějakou stahnu a chci ji tam hodit, tak mě to vyhodí, že už byla nainstalována. Skoro celé dva dny se nic nedělo, až k večeru se objevil problém jak popisuju výše. Nic jsem se systémem nedělal. proč taky, když bylo vše ok.
Prohrabal jsem trochu net a zjistil jsem, že problémy se objevují u NB některých řad a značek. Řešení jsem ale nenalezl. Problém je v tom, že bych vlastně musel odebrat všechny aktualizace které jsem online instaloval, protože nejde zjistit, která to dělá. Mám ale obavu, že by to byl tak velký zásah do systému, že by to nemusel ve zdraví přežít. Ještě jsem našel radu: zastavit automatické aktualizace, smazat obsah adresáře c:\Windows\SoftwareDistribution a log windows update. Potom nastartovat znova službu automatické aktualizace a znovu všechny nainstalovat. To by ale bylo myslím ještě horší.
Nerad bych rozvrtal systém a instaloval všechno po třetí znovu. U NB je to přeci jenom práce na dva dny, protože je tam spousta dalších aplikací. Jinak se jedná konkrétně o NB Sony Vaio VGN-FW41E.
Ví někdo o nějakém jiném řešení?
pas!k (3765)|20.8.2009 13:04
Nevim jak u sp2 ale u sp1 a vist se mi parkrat taktez podarilo stanici pekne zborit .. problem vestinou byval prave v tom ze nebyly nainstalovany aktualizace a aktualizovany drivery. Idealni postup bude nejspis nainstalovat ty wokna se sp1 (soucast instalace) pak spustit online aktualizace a aktualizovat vse co jde .. (neinstalovat offline sp2) Po aktualizaci driveru a systemu by se mel sp2 sam nabidnout jako aktualizace pak ho teprve nainstalovat.
boby (131)|20.8.2009 13:31
Ovladače jsem stahnul ze stránek výrobce na CD hned jak jsem si NB přinesl domů, ale jsou to stejné verze jako dodané z výroby, takže tohle vylučuju. Sony mě tím docela mile překvapily.
Jinak postup jaký uvádíš jsem volil při první instalaci. Tedy vše instalovat online. Ale objevil se právě ten popsaný problém. Proto jsem udělal pokus s instalací offline. Ale problém je naprosto stejný. Den, dva je vše ok, potom jako by se Wokna zbláznila a konfigurují aktualizace, které jsou už nainstalovány a defakto i nakonfigurovány. To by přeci musela konfigurovat hned. Ale proč až následně druhý den. A to jsem si dával teďka pozor a nic se do systému nestahovalo. Všechno se stahlo naráz, konfigurace a aktualizace proběhly ok, systém nahlásil, že aktualizace byly nainstalovány a systém nevykazuje vůbec žádné chyby. Normálně funguje, teda až na ty otravné konfigurace a dost to zdržuje. Myslím tedy, že jestli instaluju SP2 online přec Win Update, nebo offline z DVD na to taky nemá vliv. Jinak mě připadá systém se SP2 i svižnější, ale to může být i subjektivní dojem. Ale rozhodně přináší řadu jiných výhod, zejména pro NB, tak bych ho tam přeci jenom rád měl.
pas!k (3765)|20.8.2009 13:50
Byl ve chvili kdy jsi instaloval ten sp zapnutej nejakej firewall .. nebo nejakej hlidac spyware nebo cokoliv co by mohlo ovlivnovat spousteni nejakych procesu?
boby (131)|20.8.2009 13:58
Ano je stále zapnutý McAfee Security Center dodávaný na dva měsíce s NB. Chtěl bych ho vyzkoušet. Nastaven je tak, že se vždy ptá. Chová se podobně jako BitDefender. Jinak používám NOD + Win Defender a po uplynutí zkušební doby ho tam asi dám taky.
pas!k (3765)|20.8.2009 14:26
No pro klid duse bych ho pri te instalaci zkusil vypnout.
boby (131)|20.8.2009 14:31
Takže třetí reinstal s rizikem, že to bude to samé?
pas!k (3765)|20.8.2009 14:32
Po ciste instalaci udelej zalohu acronisem, ghostem nebo necim co umi delat image systemu. Obnova je pak otazkou par minut ..
boby (131)|20.8.2009 14:38
No ale o to se teď právě snažím. Mám čistý OS jen s tím co potřebuju, nic víc. Odebral jsem jen to co nepoužívám a něco málo přidal WinRar apod, nic dramatického. Z toho chci udělat zálohu na externí HD, ale samozřejmě bez toho problému. Potom bych teprve instaloval další aplikace. Třeba Crysis.
boby (131)|26.8.2009 14:21
Pokud by měl někdo podobný problém, tak popíšu jak jsem ho vyřešil:
Cílem bylo donutit systém, aby vyžadoval restart a zastavil zacyklené aktualizace.
Odebral jsem veškeré aktualizace MS Office mimo SP2, odebral jsem aktualizace a Hotfix NetFramework, odebral jsem Microsoft Office Compatibility Pack se všemi aktualizacemi. Vynikající, systém vyžadoval restart a zacyklené aktualizace zmizely. Dále jsem offline provedl veškeré dostupné stažené aktualizace, potom jsem se připojil k internetu. Systém vyžadoval 2x restart a pokaždé se zobrazila zpráva, že aktualizace byly v pořádku nainstalovány. Zacyklené aktualizace zmizely a po 4 dnech snad mohu prohlásit, že mám pokoj.
machja (122)|26.8.2009 18:13
Je to jasné nastav si aktualizace na dotázání a na 99% se tento problém nebude objevovat. Nainstaluj je za běhu systému. Ale hlavně je nevypínej.

Já mám na win7/vista systému aktualizace vždy na automatické stahování a problém se s tím ještě neobjevil.