Ahoj, mam novy router D-Link DIR-300. Nastavil jsem na nem IP adresu a pomoci pruvodce vytvoril pripojeni. Na notasu kde mam Visty jsem nastavil vse podle routeru a zde mi internet jde. Problem je ale pokud chci se pripojit na stolni PC kde mam wifi usb a WIN XP. Zde se mi to nepodarilo zprovoznit. Jeste jsem kontroloval co jsem nastavoval na notasu: network authentication OPEN SYSTEM, data encryption WEP, zaskrtnu PASSPHRASE a porad mi to pise ze mam neuplna prava a ze se pripojeni nezdarilo. Pri vytvareni pripojeni jsem vytvoril heslo, ale to kdyz jsem zadal do notasu tak to neslo a myslim ze jsem tam zadal PIN ktery je napsany zespodu routeru. Ale at vyzkousim oboje hesla, tak se pripojit nelze. Diky moc za rady.
no sice nemám wifi router od dlinku ale to by melo být všude stejné.. Nastav na routru typ šifrování a heslo (do nastavení se dostaneš po spojení routru s pc přes kabel, zadáním ip zařízení). Visty by ti to mely hnedka najít.. u xpéček zkus ručně přidat sítový profil :) a nezapomen tu usb wifi přepnout do modu příjmače.
Jinak PIN = heslo při vytváření bezdrátového sítového profilu na routru:)
Jinak PIN = heslo při vytváření bezdrátového sítového profilu na routru:)
Kde se to prepina do toho modu prijimace? Ale to bych mel mit nastaveny, protoze se mi ukazuji wifi pripojeni kam se muzu pripojit a sila signalu. Je mi divne ze na Vistach se k tomu pripojeni pripojim a na XP ne. Nevis jak se meni heslo v XP? Tam se me na nej ptalo jen jednou a ja ho tam asi zadal spatne a ted nevim jak ho zmenit. Diky za rady.
Start - Ovládací panely - Síťová připojení - pravým tlačítkem na bezdrátovou sít a zvolit zobrazit bezdrátové sítě k dispozici - kliknout na změnit pořadí upřednostňovaných sítí - klikneš na přidat - vyplníš - uložíš a je to hotové :) pokuv xpéčka vidíš tu sít tak tu wifi máš v modu stanice tak to nemusíš řešit :) Ale je to nějaké divné.. když bys zadal špatne heslo tak při připojení by se ti to melo oznámit a mel by si to heslo zadat znovu