Herní a profesionální karta najednou
Dobrý den, mám možná často omílaný dotaz, ale nikde není poádně vysvětlen... Chci si ke své herní kartě GTX285 koupit i některou z řady Nvidia Quadro, protože dělám i v 3DMaxu. A chci se zeptat, co se stane, když zapojím obě karty najednou, protože se mi nechce počítač restartovávat a karty měnit? A docílím nějak toho, aby mi na hry fungovala GTX285 a na modelování Quadro, popř. budou snad dokonce pracovat dohromady?
Na tvoji desku by fyzicky obě karty zapojit šly. Jde ale o to, že podle mě spolu pracovat nebudou a ani nemůžou, natož že by šlo vybírat, která zrovna pojede. Důvody:
1) Aby spolu karty spolupracovaly (píšeš, že chceš nVidia řešení), tak by musely být zapojeny do SLI, pro které je třeba dvou identických karet (nejlépe i od stejného výrobce), pokud se nemýlím.
2) I kdyby karty spolupracovaly, tak si myslím, že bude dosti velký problém s kolizí ovladačů.
Teroreticky by asi šlo mít na disku dva systémy a v jednom mít ovladače pro herní kartu a v druhém pro tu na práci, ale to by v BIOSu musela bžt možnost přepínat mezi PCIex16 sloty :) Což si vůbec nejsem jistý, jestli existuje :)
1) Aby spolu karty spolupracovaly (píšeš, že chceš nVidia řešení), tak by musely být zapojeny do SLI, pro které je třeba dvou identických karet (nejlépe i od stejného výrobce), pokud se nemýlím.
2) I kdyby karty spolupracovaly, tak si myslím, že bude dosti velký problém s kolizí ovladačů.
Teroreticky by asi šlo mít na disku dva systémy a v jednom mít ovladače pro herní kartu a v druhém pro tu na práci, ale to by v BIOSu musela bžt možnost přepínat mezi PCIex16 sloty :) Což si vůbec nejsem jistý, jestli existuje :)