Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s Wifi pokrytím + nastavení + síť

James559 (2)|5.9.2009 15:19
Hezký den, pokusím se nastínit svůj problém se sítí. V rámci privátu (studium v Brně) sdílíme připojení k internetu v rámci činžáku společnosti Entira (zjištěno přes web). Klasický vedený síťový kabel vede do našeho bytu, přesněji do osmiportového switche ZyXel. Z něj je pak doveden síťovým kabelem do nedávno zakoupeného routeru s wifi (model ZyXel NBG-417N). Po zapojení internetu providera do switche a následné propojení s routerem proběhlo bez problému, automatická konfigurace vše nastavila a internet proudící po kabelu z routeru běží, jak má. Problém však nastává při pokusu nastavení bezdrátové sítě - Nevím, zda je problém v mém notebooku (ovladače) či komplikovanost zapojení (pravděpodobně router na střeše, switch a opět router, avšak internet "po kabelu" běží bez problému). Tento model má vestěný WPS (Wifi Protected Setup) systém - má se aktivovat stiskem tlačítka. Na druhou stranu kontrolky svítí, vše je bez problému, i síť ZyXel NBG-417N notebook nalezne. Ve chvíli, kdy se chci připojit však není možnost jakékoli konfigurace (ať ze strany notebooku - nelze po zadání hesla stisknout tlačítko Další) či přes webové rozhraní, které je defaultně nastaveno na adresu 198.168.1.1 (Router) - na stránku se dostanu, ale ve chvíli zadání defaultního hesla mi píše rozhraní: Bad password, Login error. Na samotný AP - 192.168.1.2 se přes web. rozhraní nepřipojím. Poprosím o radu, jak celý problém vyřešit, popř. není problém kontaktovat mne na mejlu.

Notebook: Asus M51Va
Router: ZyXel NBG-417N
Switch: ZyXel

Resetoval jsem oba modemy, pokoušel jsem zapojit vše od začátku, stále se nedaří. Díky za radu, Jan

PS: V případě dalších potřebných informací či doplnění vše rád dopíšu, je možné, že jsem něco nezmínil :)
|Mio| (1333)|5.9.2009 16:24
Vyresetuj ten router tlacitkem, mely by to byt podrzenim na 20 sec.

Tim se ti vyresetuje heslo k administracnimu rozhrani.

Router odpoj od jakekoliv site. Sit na kterou si pripojen muze mit nastavene IP adresy stejne jako ma router defaultni.

Pripoj router kabelem do PC a nejlepe spust konfiguracniho pruvodce z prilozeneho CD.

Nastav hlavne jiny segment IP adres a IP adresu routeru, pruvodce ti umozni i nastaveni Wifi a dalsich veci. nastaveni WAN nech bud na automaticky, nebo pokud to pripojeni k internetu vyzaduje, zadej adresy rucne.


Internet pak pripoj do WAN vstupu routeru a restartuj ho, melo by to nabehnout.

Pokud te nepusti pri zadavani hesla do wifi site znamena to ze zadavas heslo kratsi nez 8 znaku, coz je potreba pro WPA/WPA 2 sifrovani. Windows XP nepodporuji WPS a Visty s nim nepracuji nijak obzvlast dobre, takze jej vesele vypni a pouzij WPA-PSK a zadavej jen heslo. Je to lepsi pokud WPS nedela co ma.
James559 (2)|5.9.2009 18:23
Děkuji mnohokrát, můj problém je vyřešen :-)