Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

chladič pro AMD Phenom II X3 720

chucklorn (29)|9.9.2009 21:35
hezký den přeji,
rád bych se zeptal, jestli potřebuji pro tento procesor (socket AM3) nějaké lepší chlazení než boxované které je přibalené k procesoru.
Procesor nehodlám taktovat, nějaké náročnější hry bych si zahrál, ale 10 hodin denně by to nebylo. Cenové omezení moc nedávám, ale hodilo by se do 500,-

předem děkuji za pomoc :-)
Salamander (6177)|9.9.2009 21:38
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
cool.user (2822)|9.9.2009 21:38
Neni nic jednodusiho nez vyzkouset boxovany chladic a pokud nebudes spokojen s jeho zvukovym projevem tak uvazovat nad lepsim.

Pokud nehodlas taktovat tak si imho myslim ze i po hlukove strance by ti mel boxovany zcela dostacovat.
Jandaskunk (2330)|9.9.2009 21:39
Pokud ti nevadí vyšší hluk a teploty při hraní, tak ho klidně nech....ale do 500 by mohl stačit tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

EDIT: Tak dobrý, 2x předběhlej :D
chucklorn (29)|9.9.2009 21:42
[quote=Salamander;291166][odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]

první varianta mě láká cenově, ale co ten socket ? AM2+ je vhodné i pro AM3 ?
Kotty (186)|9.9.2009 21:45
AM2, AM2+ a AM3 sockety mají stejný systém uchycení na CPU chladič. Takže je to jedno.

Jinak špatný není ani [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Kvalitativně i cenově je na tom zhruba stejně jako AC Freezer 64.
chucklorn (29)|9.9.2009 21:58
tak jsem zvážil tyto tři varianty
a rozhodl jsem se, že pokud bude ta boxovaná potvůrka zlobit, půjdu úravděpodobně do 64 Pro PWM..

děkuji všem :-)
maniiax (75)|17.9.2009 21:36
No jeste bych zvážil tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

určite najdeš nekde na netu lepši cenu.Ale tenhle chladic mam na svem CPU kde mam odemčene 4 jadro ( puvodni x3 720 ) mam z každe strany jednu noctuu jako samostatny ventilator ktery chladi pasiv a mohu jen doporucit.Neni to vubec hlucne a chladi paradne.Akorad je trochu velky takze když bys kupoval tak přemeřit skřin ;)
hawkeye9898 (818)|17.9.2009 21:57
ked to uz nema byt noctua, tak dosetri par stoviek a kup toto

https://www.svethardware.cz/recenze-cm-hyper-212-plus-vs-tt-spinq-vt/27723
Logout (4018)|17.9.2009 22:59
maniiax,hawkeye9898: Co blbnete? Pokud nebude přetaktovávat, tak freezer bud dostatečně tichej a chladnej, takový obludnosti jako noctuu se dvěma větrákama za patnáct se snad nemůže normální člověk doporučit (nic proti ní, ale ta se hodí pro hodně přetaktovaný procesory, ne normálním lidem).

Když už vůbec doporučovat nějakej dražší chladič, tak nanejvejš by možná mělo smysl doporučit ninju, která se dá provozovat zcela pasivně - za těch pětset navíc dostane člověk "ještě tišší PC" - ale noctua moc žádnou přidanou hodnotu nemá a litr vyletí zbytečně komínem.
Jednoduše: freezer je naprosto v pohodě jak co se týče hlučnosti, tak teplot a kupovat cokoli dražšího moc smysl nemá.
hawkeye9898 (818)|17.9.2009 23:04
pochop ze priplati 200ceskych a ma CM hyper 212+ a moze taktovat...preboha naco kupovat 720BE s potencialom jak neviem co, ked ani troska taktovat?
a pritom staci zvysit nasobic a troska voltage..

velmi rad chucklornovi vysvetlim co a ako pri taktovani.
chucklorn kup cooler master hyper a pretaktuj aspon troska ten procak...na default voltage z neho dostanes 3200-3300 a vykon budes citit. neni sa coho bat a je to easy. je fakt skoda kupit 720BE a netaktovat
Logout (4018)|17.9.2009 23:31
Jednak to nejsou dvě stovky, ale bez pár korun tři stovky, což už se skoro blíží k dvojnásobku ceny za chladič.

V každym případě psal, že nebude taktovat. Jestli myslíš, že by taktovat měl, tak to napiš, třeba ho přesvědčíš, že se mu přidat ty tři stovky vyplatí. A třeba ani taktovat nepotřebuje (výkon procesoru mu stačí, nechce zbytečně protápět elektřinu, nevimco).

Pokud ale nic o taktování nenapíšeš a jen doporučíš zbytečně drahej chladič, je to imho
blbá rada (i když ne tolik jako doporučit ještě dvakrát dražší noctuu) a za tim si stojim.
mstejska (2912)|17.9.2009 23:33
Jsi si jistý že chceš X3 720?
Přemýšlel jsi o Athlonu X4 620? Co tak za 2000 4 jádro?
hawkeye9898 (818)|18.9.2009 00:11
[quote=Logout;293638]Jednak to nejsou dvě stovky, ale bez pár korun tři stovky, což už se skoro blíží k dvojnásobku ceny za chladič.

V každym případě psal, že nebude taktovat. Jestli myslíš, že by taktovat měl, tak to napiš, třeba ho přesvědčíš, že se mu přidat ty tři stovky vyplatí. A třeba ani taktovat nepotřebuje (výkon procesoru mu stačí, nechce zbytečně protápět elektřinu, nevimco).

Pokud ale nic o taktování nenapíšeš a jen doporučíš zbytečně drahej chladič, je to imho
blbá rada (i když ne tolik jako doporučit ještě dvakrát dražší noctuu) a za tim si stojim.[/quote]

po 1 napisal som ze by mal taktovat :)
po 2 rozpisovat sa tu a vysvetlovat vsetko okolo taktovania nema zmysel...ak povie ze mozno by skusil rad mu vysvetlim ako to funguje na BE. ak sa o to bude zaujimat lahko si najde testy bez OC a OC.

len sa mi zda troska zle mysliet len na teraz - cize lacnejsi chladic...
lahko sa moze stat ze za mesiac,dva to bude chciet skusit,zisti ze procak to zvlada a nema dostatocny chladic..co potom?kupit dalsi a prerobit?

ak nechcem taktovat tak nekupujem BE.
teraz toto pre chucklorna-> taktovanie na BE pozostava len z 2 krokov
zvysenie nasobica a zvysenie voltage(su to 2 polozky v biose...pri nasobici ti ukazuje rovno kolko Mhz si nastavujes, voltage len pridavas po malych V. Treba sa drzat pri voltage amd specifikacie a bude to ok) + testy stability,ale to je to najmenej.
ak ti nejde PC 24/7 zvysenu spotrebu nepocitis, nejaka ta stovka rocne sa strati.

ja mam moj BE pretaktovany z 2800 na 3600. Voltage mam 1.397 ->max hranica ktoru udava amd je 1.425
chladic mam noctuu, ale uchladil by to aj CM, lebo BE ma dying temperature 73stup.
teploty mam 49 - po zregulovani vsetkych ventilatorov na minimum.
Ale ziskal som 800Mhz na jedno jadro. A to si myslim ze sa za 10e resp 300ceskych oplati.

ak chces vediet viac kludne napis

logout spokojny? a nabuduce ked kritizujes tak menej arogatnosti do prispevkov

"takový obludnosti jako noctuu se dvěma větrákama za patnáct se snad nemůže normální člověk doporučit"

normalny clovek ti to doporuci preto lebo montaz noctui na dosku je parada oproti niektorym ostatnym, nehovoriac o samostatnom uchyteny.
normalny clovek ti to doporuci preto lebo noctua v pohode zadarmo vyda novy mounting kit pre nove CPU.
normalny clovek ti ju doporuci lebo noctua super uchladi a nehuci.
neuveris ale noctua s 2 vetrakmi ktore idu na 650 a 500ot uchladi na 49st
preto to normalny clovek doporuci alebo aspon spomenie
kevin00 (10238)|18.9.2009 00:33
[quote=hawkeye9898;293646]po 1 napisal som ze by mal taktovat :)[/quote]

Proč to nutíš někomu, kdo očividně nemá o OC zájem ? Kdyby o něj měl zájem, napsal by, že to chce aspoň zkusit. To, že ty jsi svůj procesor taktoval neznamená, že jej musí taktovat každý. Třeba mu výkon procesoru stačí a tak nepociťuje potřebu jej zvedat.

[quote=hawkeye9898;293646]logout spokojny? a nabuduce ked kritizujes tak menej arogatnosti do prispevkov[/quote]

Nemyslím si, že by Logout byl arogantní a plně s ním souhlasím.

[quote=hawkeye9898;293646]"takový obludnosti jako noctuu se dvěma větrákama za patnáct se snad nemůže normální člověk doporučit"
normalny clovek ti to doporuci preto lebo montaz noctui na dosku je parada oproti niektorym ostatnym, nehovoriac o samostatnom uchyteny.
normalny clovek ti to doporuci preto lebo noctua v pohode zadarmo vyda novy mounting kit pre nove CPU.
normalny clovek ti ju doporuci lebo noctua super uchladi a nehuci.
neuveris ale noctua s 2 vetrakmi ktore idu na 650 a 500ot uchladi na 49st
preto to normalny clovek doporuci alebo aspon spomenie[/quote]

Chladič CPU Noctua vlastním a uchladí mi můj přetaktovaný procesor na 55 °C v zátěži. A to mám jeden ventilátor na pasivu, takže ty Tvé 2 ventilátory jsou IMHO k ničemu.
Jinak k čemu Ti to je, když (jak již bylo vícekrát zmíněno) uživatel nechce procesor taktovat. To se s tou Noctuou můžeš jít vyfotit, protože tu samou práci udělá i Freezer 64 Pro.
Logout (4018)|18.9.2009 11:56
Pokusim se naposled:
(sory, předtím jsem se nevyjádřil přesně)
Ty jsi napsal (ve zkratce): *) Kup CM. *) Jo a můžeš s nim taktovat, nechceš?
Kdybys napsal: "Pokud bys chtěl taktovat, tak by byl lepší CM," neřeknu ani n.
(teda řeknu na tu noctuu) Chápeš rozdíl?

>> "takový obludnosti jako noctuu se dvěma větrákama za patnáct se snad nemůže normální člověk doporučit"
> normalny clovek ti to doporuci preto lebo montaz noctui na dosku je parada oproti niektorym ostatnym,
Tak teda nevim, ale freezer na procesor prostě zacvakneš. Nepotřebuješ k tomu nic. U noctuy odšoubovat
retention kit, našroubovat backplate a na to našroubovat chladič. Nezkušenej člověk se bude v množství sponek
a způsobu montáže hrabat nejmíň půl hodiny. Tak teda nevim, co je jednodušší....

> ...nehovoriac o samostatnom uchyteny.
Jo, dostaneš za tu opruzmontáž o něco lepší přenos tepla z procesoru - ale k čemu, když Ti freezer stačí?

> normalny clovek ti to doporuci preto lebo noctua v pohode zadarmo vyda novy mounting > kit pre nove CPU.
- za jednu noctuu se dvěma větrákama má člověk čtyři freezery - myslíš, že to bude noctua dělat na současný
chladiče retention i za pět generací socketů - jestli vůbec ještě budou chladiče?
Navíc když člověk dává pryč starej procesor, často ho dá např. rodičům jako funkční komplet, takže
tam chladič potřebuje nechat.

> normalny clovek ti ju doporuci lebo noctua super uchladi a nehuci.
> neuveris ale noctua s 2 vetrakmi ktore idu na 650 a 500ot uchladi na 49st
> preto to normalny clovek doporuci alebo aspon spomenie
- IMHO normální člověk neřeší, jestli má procesor 49 nebo 55, a koupí nejlevnější chladič, kterej je dostatečně
tichej a uchladí. Normální člověk prostě daleko víc, než 49° na procesoru ocení tisícovku v peněžence.
Lidi (neříkam, že mezi ně nepatřim), který řešej teplotu procesoru a podobný "blbiny"... normální nejsou. Mohli
by si to ale aspoň uvědomovat, když raděj někomu jinýmu...
hawkeye9898 (818)|18.9.2009 21:18
po 1 aby bolo jasne, hlavne kevinovi...ja som noctuu nedoporucoval :)
po 2 tiez pre kevina ano noctua ti to uchladi ts jednym ventilatorom..uchladilo aj mne na 45 v burne pri 1100ot.

ja som dal P12-1300 na 650ot a ako pull som dal S12-800 na 500ot a vysledok je 49st

rozdiel 4stupne ale hluk podstatne mensi...dufam ze sa nechces aj o tom hadat...

tolko k noctua monstru...

logout - cize ten tvoj humbuk naokolo je len kvoli zle formulovanej vete....ooook
je silno tazke pochopit taketo 2 vety
1. zober CM a mozes aj taktovat, nechcel by si?
2. ak chces taktovat zober CM

fakt tam je rozdiel ze to malokto pochopi :rolleyes:

k montazi noctui...asi si este nevidel pripad ked to jednoduche zacvaknutie o umely ramcek zlyhalo a odlomila sa jedna cast z ramceka a s nim aj chladic...tak len k tolko ku backplatu.

mozes si kupit aj noctuu s jednym vetrakom ;)
a stary chladic co tu je cca 4r mozno viac (Noctua NH-U12P + jeho predchodca) tak este k takemu procaku vydaju mounting kit na i5 a i7, takze si dovolim tvrdit ze ano spravia backplate aj pre dalsiu generaciu.

btw sice za noctuu s dvomi vetrakmi das 57e (s jednym stoji 53), ale ak nechces chladit 2mi ventilatromi, mas jeden v hodnote 18e na pouzitie do bedne..ale to je jedno to sa asi tazko vysvetluje

ok tak ty si normalni neni ked riesis teploty,ale ja sa za normalneho povazujem.
je to moj konicek by som povedal mat co najlepsie chladenie pri co najnizsom hluku.

a pri tvojej definici kto je a kto neni normalny...naco vobec normalnemu cloveku je BE?
a s tym radenim to radsej ani nekomentujem
kevin00 (10238)|18.9.2009 21:47
[quote=hawkeye9898;293899]...asi si este nevidel pripad ked to jednoduche zacvaknutie o umely ramcek zlyhalo a odlomila sa jedna cast z ramceka a s nim aj chladic...tak len k tolko ku backplatu.[/quote]

Stavím a sevisuji počítače celkem dlouho a s utrženým trnem na rámečku jsem se setkal 2x. Takže argument kup něco jiného, protože jinak Ti praskne rámeček je holý nesmysl.

[quote=hawkeye9898;293899]a s tym radenim to radsej ani nekomentujem[/quote]

Logout tady toho dokázal trochu víc než-li ty ;)
hawkeye9898 (818)|18.9.2009 22:10
[quote=kevin00;293911]Stavím a sevisuji počítače celkem dlouho a s utrženým trnem na rámečku jsem se setkal 2x. Takže argument kup něco jiného, protože jinak Ti praskne rámeček je holý nesmysl.

Logout tady toho dokázal trochu víc než-li ty ;)[/quote]

nikde som taku vetu nepovedal tak mi to nevkladaj do ust pls ok?
proste je tam to riziko a ja osobne by som do toho nesiel

aha a zato ze dokazal znamena ze ja neviem nic?
ja viem tebe to mozno ani nedokazem ze co to viem o chladeni...
mozno zacnem pisat po cesky a bude to ok ;)
Logout (4018)|18.9.2009 22:20
Na co normálnímu člověku je BE procesor? Třeba k tomu, aby z něj postavil PC? V alfě stojí BE tříjádro o stovku víc než pomalejší neBE procesor. No já teda nevim, ale já i kdybych chtěl tříjádro a nechtěl taktovat, stejně koupim toho BE. Ale to je detail.

Normálnímu - rozuměj běžnej - člověku naprosto stačí, když mu počítač spolehlivě funguje. (Jestli si myslíš, že majorita řeší, jakou teplotu má jejich CPU, tak bych Ti doporučoval větší společenskou integraci :-)).

Kolik má teplotu jeho procesor je normálnímu - běžnýmu člověku jedno do tý doby, dokaď PC funguje a je dostatečně tichej. Freezer PC uchladí spolehlivě, dostatečně a dostatečně potichu. Z toho plyne, že jakejkoli dražší chladič je pro běžnýho člověka zbytečný vyhození peněz.

Tys napsal:
[quote]
ked to uz nema byt noctua, tak dosetri par stoviek a kup toto https://www.svethardware.cz/recenze-cm-hyper-212-plus-vs-tt-spinq-vt/27723
[/quote]
čilis doporučoval dražší chladič. Takžes doporučoval vyhazování peněz. Omlouvám se, že to píšu tak po lopatě, ale už nevim, jak jinak bych to napsal...

Navíc s odpuštěnim kecáš (předtim sem si toho ani nevšim): furt tvrdíš, žes říkal, ať to koupí a může taktovat. Já teda ať čtu jak čtu, tak v tomdle příspěvku (na něj a na žádnej jinej byla moje první reakce, proti který ses ohradil) nic o taktování neni....
A teď zas píšeš, že nedoporučuješ noctuu. Tak si prosím přečti co píšeš: nejmíň 50% z tvejch příspěvků je obhajoba noctuy - tak proč na ni píšeš oslavný ódy, když ji nedoporučuješ???? Nehledě na to, že první příspěvek si normální člověk přeloží jako: "Noctua je dobrá. Pokud se ti bude zdát drahá, tak aspoň....". Co takhle se přestat vytáčet?
hawkeye9898 (818)|19.9.2009 00:18
[quote=Logout;293940]Na co normálnímu člověku je BE procesor? Třeba k tomu, aby z něj postavil PC? V alfě stojí BE tříjádro o stovku víc než pomalejší neBE procesor. No já teda nevim, ale já i kdybych chtěl tříjádro a nechtěl taktovat, stejně koupim toho BE. Ale to je detail.

Normálnímu - rozuměj běžnej - člověku naprosto stačí, když mu počítač spolehlivě funguje. (Jestli si myslíš, že majorita řeší, jakou teplotu má jejich CPU, tak bych Ti doporučoval větší společenskou integraci :-)).

Kolik má teplotu jeho procesor je normálnímu - běžnýmu člověku jedno do tý doby, dokaď PC funguje a je dostatečně tichej. Freezer PC uchladí spolehlivě, dostatečně a dostatečně potichu. Z toho plyne, že jakejkoli dražší chladič je pro běžnýho člověka zbytečný vyhození peněz.

Tys napsal:

čilis doporučoval dražší chladič. Takžes doporučoval vyhazování peněz. Omlouvám se, že to píšu tak po lopatě, ale už nevim, jak jinak bych to napsal...

Navíc s odpuštěnim kecáš (předtim sem si toho ani nevšim): furt tvrdíš, žes říkal, ať to koupí a může taktovat. Já teda ať čtu jak čtu, tak v tomdle příspěvku (na něj a na žádnej jinej byla moje první reakce, proti který ses ohradil) nic o taktování neni....
A teď zas píšeš, že nedoporučuješ noctuu. Tak si prosím přečti co píšeš: nejmíň 50% z tvejch příspěvků je obhajoba noctuy - tak proč na ni píšeš oslavný ódy, když ji nedoporučuješ???? Nehledě na to, že první příspěvek si normální člověk přeloží jako: "Noctua je dobrá. Pokud se ti bude zdát drahá, tak aspoň....". Co takhle se přestat vytáčet?[/quote]

vytacam sa preto lebo asi nevies citat alebo nechapes..ci uz zamerne alebo nie
"ked to uz nema byt noctua, tak dosetri par stoviek a kup toto https://www.svethardware.cz/recenze-cm-hyper-212-plus-vs-tt-spinq-vt/27723"
--> "čilis doporučoval dražší chladič. Takžes doporučoval vyhazování peněz."
toto by si mohol napisat aj keby dam chladic o 1cz drahsie..proste som doporucil CM s tym ze je len o 300cz drahsi s tym zamyslanim ze ak chce/bude chciet skusit taktovat bude mat nato chladic.
that's all

ja kecam?ok dobre nebolo to spomenute hned v prvom prispevku (strasne sa ospravedlnujem) ale sorry o com je diskusia?ze uplne komplet vsetky info a vysvetlenia das do 1prispevku...nebud smiesny
hned moj druhy prispevok do tejto temy bol tento->

"pochop ze priplati 200ceskych a ma CM hyper 212+ a moze taktovat...preboha naco kupovat 720BE s potencialom jak neviem co, ked ani troska taktovat?
a pritom staci zvysit nasobic a troska voltage..

velmi rad chucklornovi vysvetlim co a ako pri taktovani.
chucklorn kup cooler master hyper a pretaktuj aspon troska ten procak...na default voltage z neho dostanes 3200-3300 a vykon budes citit. neni sa coho bat a je to easy. je fakt skoda kupit 720BE a netaktovat"

Ano ja sam som mu neodporucil noctuu.ak ano pls citat kde som ja napisal aby kupil noctuu.dakujem

viem ze chcel chladic do 500,ale rozumna volba sa mi zdal CM s potencialom do buducna a prekrocenie limitu o 300cz...bola to rada v dobrom. je mi jasne ze noctuu si nekupi kazdy.ak sa spyta na high end chladic noctuu odporucim
a oslavujem a obhajujem noctuu lebo ty a kevin ste tu zacali pisat o oblude noctua ktoru normalni clovek nepotrebuje...asi ju potrebuje len debil podla teba..

na mne nachadzas kazdy sprosty detail ako som sa zle vyjadril a doporucujem vyhadzovanie penazi...
ked chcem byt rovnaky ako ty....opytal si sa autora ci mu vadi hluk ktory od freezera moze cakat?ak pocuje bezne ventilatory v PC tak si mu doporucil vyhadzov penazi..

dobra logika nie? len som chcel poukazat na absurdnost tvojej logiky, ktoru vidim ja

toto bol moj posledny prispevok v tejto teme...nebudem sa tu s tebou dotahovat o veciach ktore som ja nepovedal, lebo polovicu veci co som akoze ja povedal je len tebou domyslenych...
xKarlos (11)|18.10.2009 22:54
Máte někdo představu který z chladičů CM 212+ a freezer 64 pro je tišší v provozu bez přetaktování s relativně standardně větranou skříní ? (2 x 12 cm).

Řeším stejný problém, důležité je pro mě ticho, přetaktování neplánuju.
Tři stovky by se daly oželet, ale pokud rozdíl neuslyším, nebo jen při přetaktování sáhl bych po freezerovi.

Díky
kevin00 (10238)|18.10.2009 23:10
Kup radši CM Hyper 212 Plus. Freezer 64 nepatří k nejtišším chladičům ;)
Logout (4018)|19.10.2009 22:26
Jde o to, jak seš háklivej. Jestli hodně, nebo středně ale pracuješ furt s procesorem v zátěži, bral bych CM.
64 má standarní 80mm AC větráček, kterej je tichej - ale jen na nízkejch otáčkách. Takže zas pokud to potřebuješ čistě na kancelařinu, tak by měl stačit.

Ale v tomdle těžko radit, protože to, co jeden považuje za ticho, tak druhej nesnese.
Možná by napovědělo jaký máš řešení a teploty teď a co si od novýho chladiče slibuješ.
xKarlos (11)|19.10.2009 22:34
Tak jsem se nakonec rozhodl pro freezer, je to pro nové PC. A co si od něj slibuju ? Aby byl tišší než boxovaný a taky dobře chladil :) Tak potom dám vědět jestli splnil moje očekávání :)
lexxxa (714)|19.10.2009 22:55
[quote=xKarlos;304444]Tak jsem se nakonec rozhodl pro freezer, je to pro nové PC. A co si od něj slibuju ? Aby byl tišší než boxovaný a taky dobře chladil :) Tak potom dám vědět jestli splnil moje očekávání :)[/quote]

jeste bych prece jen popremyslel,jak bylo napsano freezer ma 80 vetrak a CM Hyper 212 Plus ma 120, cim vetsi plocha tim muzou byt mensi otacky vetraku tim padem mensi hluk, a do budoucna pri pripadne vymene vetraku z duvodu hluku bude lepsi menit tu 120,muj nazor;)

a u toho CM se mi libi system ze se heatpipe dotykaji primo CPU, system jaky pouziva nebo dokonce snad vymyslel Xigmatek,ktery je v USA velmi rozsiren a obliben
ImgW.jpg
hawkeye9898 (818)|19.10.2009 23:05
este ze ked som ja poradil CM hyper plus tak ma tu isli vsetci ukamenovat...to len tolko

jednoznacne CM ak ti tych 300cz navyse nevadi
xKarlos (11)|20.10.2009 07:48
Nebude problém na desce GB MA770T-UD3P ?
Navíc teda budu muset prověřit skříň kvůli 16 cm. Pokud bude pasovat tak ho snad vezmu,
když se za něj všichni přimlouváte :)
Logout (4018)|20.10.2009 08:59
Na tý desce by problém bejt neměl - CM neni zas tak velkej chladič. Jsou lidi, kterejm CM nestačí a koupěj ještě dvakrát tak drahej chladič. A naopak mam zkušenosti, že většině lidí stačí AC za poloviční cenu. Samo, že je CM lepší :-), jen prostě stojí o tři stovky víc. Jestli si myslíš, že Ti ty tři stovky stojej za větší jistotu ticha, tak směle do něj. A jestli spíš šetříš i AC ti pravděpodobně bude stačit - byť ne s takovou jistotou jako CM.
lexxxa (714)|20.10.2009 15:08
[quote=xKarlos;304491]Nebude problém na desce GB MA770T-UD3P ?
Navíc teda budu muset prověřit skříň kvůli 16 cm. Pokud bude pasovat tak ho snad vezmu,
když se za něj všichni přimlouváte :)[/quote]

jeste bych chtel z vlastni zkusenosti podotknout, mam stejny procesor jako ty, kdyz jsem ho kupoval tak jsem byl taky rozhodnut ze ho nebudu taktovat,bal jsem se toho:D, ale Kevin a spol mi poradili jak na to tak jsem to zkusil a je to docela jednoduche, chce to jen chtit,proc nevzit vetsi vykon "zadarmo"? a navic tvoje deska podporuje i moznost odemceni 4 jadra, tak proc to nezkusit,treba pozdeji. dneska jsem rad ze jsem do toho sel,a v tomto pripade se ti chladic CM, kdyz se treba rozhodnes, bude urcite hodit:thumb

jeste bych podtrhl co napsal LOGOUT-

...AC ti pravděpodobně bude stačit - byť ne s takovou jistotou jako CM.
hawkeye9898 (818)|20.10.2009 21:30
preto som uzivatelovi predtym pisal aby bral tento CM, lebo si myslim ze ho poskytne rovnaka "diagnoza" ako lexxxu. Povodny plan netaktovat ale aj tak pri tom skonci ked zisti ako lahko ide taktovat BE atd...
a preco potom nemat chladic co to zvlada,hlavne ked je len o 3stovky drahsi