ATI FireGL V7300 512MB GDDR3 High-End PCI-E x16
Ahoj
koupil jsem tuto kartu ATI FireGL V7300 512MB GDDR3 High-End PCI-E x16 a mám v PC jen zdroj 300W. Nároky karty jsou však od 450W výše. Stane se něco, když to budu chtít vyzkoušet na tento slabý zdroj, nepoškodím něco?
Děkuji Dan
koupil jsem tuto kartu ATI FireGL V7300 512MB GDDR3 High-End PCI-E x16 a mám v PC jen zdroj 300W. Nároky karty jsou však od 450W výše. Stane se něco, když to budu chtít vyzkoušet na tento slabý zdroj, nepoškodím něco?
Děkuji Dan
V7300 je založená na desktopové grafice R2900XT (512bit, 512Mb) která byla známá jako nejžravější jednočipová grafika v historii. I kdyby to byl seasonic, tak šance že se to rozjede jsou imho minimální. Nezkoušel bych to.
edit: Jaký je zbytek PC (CPU, Deska, Ram, kolik disků atd..)?
edit: Jaký je zbytek PC (CPU, Deska, Ram, kolik disků atd..)?
No, to bohužel přesně nevím. Protože nejsem doma.
Mám 4 GB RAM, 2 disky Seagate 500 a 1000 GB, procesor AMD Phenom 9550 - 4 jádra.
HP COMPAQ dx2450 MT/ AMD Phenom 9550/ 2GB/ A3650 512 MB/ SATA 500GB 7.2k/ DVD±RW/
Mám 4 GB RAM, 2 disky Seagate 500 a 1000 GB, procesor AMD Phenom 9550 - 4 jádra.
HP COMPAQ dx2450 MT/ AMD Phenom 9550/ 2GB/ A3650 512 MB/ SATA 500GB 7.2k/ DVD±RW/
Můžeš bejt rád že to běží jak to běží.. 300W na takovouhle sestavu je tak akorát. Tu V7300 tam nezkoušej, hrozí odpálení zdroje.
Tu kartu jsi koupil kvůli profesionálním 3D programům? Na kolik tě přišla? Jestli ji chceš používat, tak se podívej po novém zdroji, například tenhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] by snad stačil.
[quote=mamrut;292798]A co tenhle, bude stačit? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
550W by melo stacit, ale osobne bych volil spise Corsair, Enermax nebo Seasonic (viz johny_g)
550W by melo stacit, ale osobne bych volil spise Corsair, Enermax nebo Seasonic (viz johny_g)
[quote=mamrut;292798]A co tenhle, bude stačit? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Ten 80 mm větrák bude hlučnější. Pravda, vypadá víc "cool" než ten Seasonic, takže jestli jde o tohle ...
Ten 80 mm větrák bude hlučnější. Pravda, vypadá víc "cool" než ten Seasonic, takže jestli jde o tohle ...
No podle recenzí tolik hlučný není (i když Seasonic je tišší). S účinností na tom taky není nejhůř, ale při zatěži klesá z nějakých 85% k 80%. Avšak tento zdroj disponuje pouze jedním 4-pinovým napájecím kabelem pro CPU. A pokud máš Phenom X4 9550, tak by to mohl být problém.
Pokud chceš kvalitní zdroj v černé barvě tak ber spíš nějaký Corsair. Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Navíc není o tolik dražší.
Edit: A Corsair má 5-ti letou záruku, což se určitě hodí.
Pokud chceš kvalitní zdroj v černé barvě tak ber spíš nějaký Corsair. Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Navíc není o tolik dražší.
Edit: A Corsair má 5-ti letou záruku, což se určitě hodí.