Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Grafické karty: rada

Neregistrovaný (0)|14.9.2009 16:52
Jméno tazatele: tom_irl

Znění dotazu:
Zdravim,
neviem na koho z Vasej redekcie sa mam obratit, tak pisem do poradne.
Chcem si postavit velmi nadupany pocitac, ale neviem ake komponenty by som si mal vybrat. Na trhu ich je obrovske mnozstvo a nerad by som kupil kadeco. Nemam chut si update-tovat PC kazde 3-4 mesiace a tak by som bol rad kedy som ho nemusel update-tovat nikdy. Vymenil by som ho len vtedy, ked by mi na nom uz nesli najnovsie hry a aplikacie.
Rozhodne tam chcem mat ASUS Maximus III Formula P55 a potom nejaky slusny procesor, ktory by som softwarovo pretaktovat na vyssiu frekvenciu a pritom sa nebal, ze ho odpalim. Dalej by som chcel nejakych 6 az 8 GB DDR3, myslim si, ze to bude vela, ale Ram-ky nikdy nie je dost:))
Tak aku grafiku by som chcel vobec netusim, ale chcem od nej aby podporovala HD resolution a aby zvladala vsetko co ma najnovsia grafika zvladat. Monitor chcem 22".
Ako HDD by som chcel mat 2 TB, aspon nebudem mat nikdy problem s kapacitou. Bol by som rad, keby sa tie disky dali zapojit do RAID-u, aby sa tvarili ako jeden.
Skrina by mohla byt nejaka z tychto Thermaltake shark va7000swa, Thermaltake Xaser VI vg4000bws, Thermaltake Xaser VI vg400lbws vodne chladenie, Thermaltake Kandalf Extreme Edition VA9004BNS. Ale kludne moze byt aj nejaka ina. To zavisi len a len na tom, aby boli vsetky komponenty vyborne chladene a aby bol celok co najtichsi.
Potom by som chcel rad Blu-ray mechaniku, a zdroj vobec netusim aky by mal byt.

Ale co je najdolezitejsie je to, ze by som chcel je to aby bol cim tichsi, tym lepsie. Kludne mi mozte odporucit aj externe chladice na procesor, RAM, grafiku, a na vsetko co je treba chladit navyse. Rozpocet je od €1.000 do €3.000. Samozrejme, cim menej tym lepsie. Do tejto ceny by som sa chcel zmestit len s PC bez mysi, klavesnice, monitoru a reprakov.
Velmi pekne dakujem za pomoc s mojim "problemom". Som si isty, ze mi mozte poradit profesionalne.
Este raz Vam dopredu dakujem za ochotu.
Budem sa tesit na skoru odpoved.

HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
speedsnail (4876)|15.9.2009 10:54
Má mít PC nějaké speciální použití? (3D grafika, zpracování videa, hry, výpočetní vědecké úlohy?)
Vodní chlazení je podmíkou? (imho je to hlavně pro nadšence, kitové, předpřipravené sady chladí většinou hůře než kvalitní vzduchové chladiče, nicméně je tu Alphacool sekce, kde ti na hotovou sestavu doporučí vodní chlazení na míru.

p.s. tohle je relativne slozite tema, doporučil bych ti se zaregistrovat abys mohl vytvářet témata v těch konkrétních potřebných sekcích.
johny__g (6387)|15.9.2009 19:25
Já mám dojem, že externím chladičem myslí koupit chladič zvlášť, tedy nepoužívat BOX chladiče. Ale nejlepší by opravdu bylo aby se registroval a vybereme sestavu na míru.
tom_irl1 (0)|15.9.2009 23:48
PC chcem pouzivat hlavne na hry a popri tom aj prilezitostne upravy videa. Ale hlavne by som chcel mat velmi nadupany hracsky pocitac, pre ktory nebude problem hrat najnovsie hry najblizsie 2 - 3 roky.
A presne kvoli tejto podmienke by chcel mat vynikajuce komponenty s este lepsim chladenim, cim tichsim samozrejme.

Co sa tyka chladenie tak by som bol rad, keby bol PC najtichsi ako len pojde. Ci to bude vodne chladenie, alebo kvalitne kvalitne vzduchove chladice, je mi v podstate jedno.
Proste nechem tam mat hlucne a nedostacne chladenie z Box chladicov.

Ako som podotkol tak by som chcel nejaku grafiku pre ktoru nebude problem HD rozlisenie na 22" monitor.
speedsnail (4876)|16.9.2009 01:01
1. Neexistuje pocitac na kterem půjdou 2-3 roky nové hry. (to se stalo jen s GF 8800GTX 768Mb a mám obavu že se historie nebude opakovat)
2. HD rozlišení na 22" je příliš, body jsou mrňavé, text hůře čitelný. Full HD nejméně 23, lépe pak 24".
3. Otázka: Kdy chceš PC objednávat. Budeme čekat na novou generaci grafických karet?
tom_irl2 (0)|16.9.2009 12:45
Ok vidis uz preco som chcel poradit, ja by som si bez problemov kupil 22".
Takze to bude 24".
PC si chcem kupit na Vianoce, takze co chvila:))
Ak momentalne neexistuje taka grafika, aby na nej bezali najnovsie hry tak dlho, tak v tom pripade chcem taku, ktora to utiahne co najlhsie.
johny__g (6387)|16.9.2009 13:10
[quote=tom_irl2;293133]Ok vidis uz preco som chcel poradit, ja by som si bez problemov kupil 22".
Takze to bude 24".
PC si chcem kupit na Vianoce, takze co chvila:))
Ak momentalne neexistuje taka grafika, aby na nej bezali najnovsie hry tak dlho, tak v tom pripade chcem taku, ktora to utiahne co najlhsie.[/quote]

Na Vánoce? Tak to sem přijď cca 14 dnů před koupí. 2 měsíce je hodně dlouhá doba, obzvlášť teď když nové grafiky jsou na spadnutí. Ale upřímně tě lituju, shánět komponenty těsně před Vánoci - šílený fronty v obchodech, problém s dostupností zboží .... ale kdo chce kam ...
Kupovat tu nej nej kartu s tímz aby vydržela co nejdéle je pitomost. Absolutní highend HW kupují nadšenci, co prostě chtějí mít to nejlepší s tím, že nejpozději za půl roku koupí nový. Bez ohledu na peníze. Ovšem ty nepotřebuješ mít nutně tak nadupanou kartu, když chceš hrát jen v rozlišení 1920 x 1200. Raději koupit teď kartu za 4 - 5k a za rok ji vyměnit za kartu výkonnější. Procesor stíhat ještě bude, paměti bude také dost.