Zdravím, potřeboval bych poradit s demontáží tohoto macka.. Opravdu se mi nechce kuchat celej case a vytahovat základovku a spol. Nemáte na to nějakej fígl někdo? V podstatě se nemůžu dostat ke dvou šroubům napravo. Ty dva nalevo, jak je vidět na fotkách, jsou přístupné, jenže ty další dva bych musel povolovat nějak pod úhlem. Ale jak? :-) Kdo má s tímhle zkušenosti, tak prosím poraďte. Díky
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vzhledem k tomu, že je tam málo místa a je to připevněné zezadu na backplate maticema, zřejmě bude nutá demontáž celé desky. [SIZE="1"]A za tu dobu co se koumalo, fotilo, registrovalo na forum a psalo, už to mohlo být dávno hotové 3x[/SIZE]:idea;)
Já se tomu chtěl vyhnout, rád bych to totiž potom dal zase v pořádku dohromady, nejsem zase tak zkušený v rozebírání a skládání počítačů. No ale když to jinak nepůjde, budu do toho muset jít.
z tohoto duvodu maji nektere a novejsi Case prave diru v backplate aby se nemusela deska vyndavat:)
a kdyz uz to budes mit venku a jsi trosku manualne zrucnej tak si muzes ten otvor vyriznout sam pro prijiste:)
a kdyz uz to budes mit venku a jsi trosku manualne zrucnej tak si muzes ten otvor vyriznout sam pro prijiste:)
v tomto ma velku vyhodu noctua - teraz bokom to ze som jej fanusik :)
ale treba uznat ze dodavany kluc, ktory prestrcite cez diery chladica a odskrutkujete je fakt easy..
bohuzial v pripade CM,treba radsej vybrat dosku aby nedoslo k nejakemu zbytocnemu poskodeniu
ale treba uznat ze dodavany kluc, ktory prestrcite cez diery chladica a odskrutkujete je fakt easy..
bohuzial v pripade CM,treba radsej vybrat dosku aby nedoslo k nejakemu zbytocnemu poskodeniu
[quote=hawkeye9898;295561]ale teraz vazne, bezohladu nato, v tomto noctua ma vyhodu...[/quote]
Ano a také stojí 2x víc. Myslím, že v tomto threadu již není co probírat
Ano a také stojí 2x víc. Myslím, že v tomto threadu již není co probírat
Tak hotovo, samozřejmě jsem desku musel nakonec vyndat. Rovnou jsem si tam vyřízl vzadu díru jak radil lexxxa pro budoucí opakování procesu :-). Nový procesor frčí jak má i teploty jsou parádně dole. Takže mise úspěšná, můžete to tu zamčít, smazat atd. Díky za všem rady
co používáš na výřez? Chci taky něco vyříznout, případně bych mohl i vzadu taky udělat díru (mám taky CM Hyper :) )
[quote=flanker;296945]co používáš na výřez? Chci taky něco vyříznout, případně bych mohl i vzadu taky udělat díru (mám taky CM Hyper :) )[/quote]
Nepotřebuješ nic speciálního. Stačí nakreslit fixou obdélník, pomocí vrtačky odvrtat vyznačenou část a začistit pomocí pilníku. Dalším způsobem jak otvor udělat, je v rozích obdélníku vyvrtat díru a pomocí plátku pilky, přímočaré pilky, apod. otvor vyříznout :thumb
Nepotřebuješ nic speciálního. Stačí nakreslit fixou obdélník, pomocí vrtačky odvrtat vyznačenou část a začistit pomocí pilníku. Dalším způsobem jak otvor udělat, je v rozích obdélníku vyvrtat díru a pomocí plátku pilky, přímočaré pilky, apod. otvor vyříznout :thumb