Zdravím,
potřeboval bych poradit. Přestěhoval jsem se a na notebooku jsem zjistil, že mám před barákem docela slušnej signál z wifi hotspotu z jedné kavárny. Rád bych si dal na střechu anténu a tak nějak používal tento hotspot běžně doma :). Je to možný? Co k tomu všecko potřebuju?
Díky moc!!
sLim
potřeboval bych poradit. Přestěhoval jsem se a na notebooku jsem zjistil, že mám před barákem docela slušnej signál z wifi hotspotu z jedné kavárny. Rád bych si dal na střechu anténu a tak nějak používal tento hotspot běžně doma :). Je to možný? Co k tomu všecko potřebuju?
Díky moc!!
sLim
Hocijake zariadenie, ktore je mozne prepnut do klient modu. Napriklad OvisLink WL 5460 AP. Najskor vyskusaj pribalenu malu antenku, pripadne si dokup nejaku vykonnejsiu.
Ok, můžu se ještě zeptat, jestli záleží na frekvenci toho hotspotu? Myslím tím, těch 2,4 nebo 5 GHz. Nevím totiž, jak se to dá zjistit...
Samozřejmě, že záleží. Podle toho musíš mít také vybraný hardware. Nejlépe to zjistíš, když kontaktuješ distributora. Potom by jsi mohl vyzkoušet najít wifi signál pomocí notebooku. Pokud jej najdeš je wifi signál o frekvenci 2,4 GHz, pokud ne, bude s největší pravděpodobností o frekvenci 5 GHz.
Se podívej na specifikaci NTB, co umí přijímat.
Nebo ve vlastnostech připojení hledej pásmo.
Je tam pásmo třeba něco takové 802.11
pak frekvence a je to
Nebo ve vlastnostech připojení hledej pásmo.
Je tam pásmo třeba něco takové 802.11
pak frekvence a je to
A tam najde frekvenci kde? Tazatel je již připojen přes NTB, takže stačí se mrknout na vlastnosti připojení a je to.
[quote=astec;301962]A tam najde frekvenci kde? Tazatel je již připojen přes NTB, takže stačí se mrknout na vlastnosti připojení a je to.[/quote]
Mas pravdu, NetStumbler frekvenciu neukaze. Ukaze len kanal.
Ak je to kanal do cisla 13, tak je to 802.11b/g, teda 2,4Ghz.
Ak to bude cislo kanalu vyssie (az do 140), tak je to 802.11a, teda 5Ghz.
Spominane kanaly platia pre Europu.
Inak ten screen je asi z Visty, lebo XP take podrobne info nema.
Mas pravdu, NetStumbler frekvenciu neukaze. Ukaze len kanal.
Ak je to kanal do cisla 13, tak je to 802.11b/g, teda 2,4Ghz.
Ak to bude cislo kanalu vyssie (az do 140), tak je to 802.11a, teda 5Ghz.
Spominane kanaly platia pre Europu.
Inak ten screen je asi z Visty, lebo XP take podrobne info nema.
IMHO není nejlepší zavolat poskytovateli internetu ? Nejenže mu sdělí na jaké frekvenci wifi signál distribuuje, ale také mu sdělí jak má mít zařízení nastaveno (IP adresy, apod). K danému hotspotu se stejně nepřipojí, neboť bude muset požádat distributora o umožnění připojení (asi povolení dané MAC adresy zařízení (AP) připojit se k jeho zařízení).
Autor píše
Přestěhoval jsem se a na notebooku jsem zjistil, že mám před barákem docela slušnej signál z wifi hotspotu z jedné kavárny. Rád bych si dal na střechu anténu a tak nějak používal tento hotspot běžně doma . Je to možný? Co k tomu všecko potřebuju?
Ano, může se jít optat a může se stát, že signál již nebude volně šiřitelný
Přestěhoval jsem se a na notebooku jsem zjistil, že mám před barákem docela slušnej signál z wifi hotspotu z jedné kavárny. Rád bych si dal na střechu anténu a tak nějak používal tento hotspot běžně doma . Je to možný? Co k tomu všecko potřebuju?
Ano, může se jít optat a může se stát, že signál již nebude volně šiřitelný