Pomoc - je ASUS P5Q WS vhodná pro taktování?
ahojte ve spolek, chtěl bych se optat, je vhodná deska "ASUS P5Q WS" vhodná pro domácí OC? Docela se mi líbí. Je i za příznivou cenu 3 464,- Kš s DPH. Tedy, příznivou pro mne :-)
Máte s ní někdo zkušenosti? Prosím o radu, děkuji za jakékoliv informace...
Máte s ní někdo zkušenosti? Prosím o radu, děkuji za jakékoliv informace...
Nevím, jak se sem vkládají odkazy a tak doufám, že neporuším nějaké pravidlo:
http://www.mader.cz/product/asus-p5q-ws-2xgb-lan-ip45-2xpcie-x16-raid
http://www.mader.cz/product/asus-p5q-ws-2xgb-lan-ip45-2xpcie-x16-raid
na to tvjoje "domácí OC" dle mě nepotřebuješ desku s pokročilím laděním a takovouhle cenou,tu službu ti udělá i [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a za ty zbylý prachy bych vzal TB disk,místa není nikdy dost
Nu a co taková ASUS P5Q DELUXE? OC je zde přímo podporováno. Četl jsem recenzi tady SV a docela si ji vychvalují... Jinak koukal jsem na tu GA EP45-UD3LR a co mi na ní trochu chybí, je chlazení můstků pomocí heatpipe a vícenásobné kaskadové napětí. Ono v dobře vetratelné skřníni je to asi jedno. Jenže u mě doma se nedá vypnout topení (tím myslím v bytě) a tak mám problém doma uchladit v zimě cokoli. (dokonce do 200L akvárka přidávám studenou vodu, abych tam měl alespoň 27 stupňů a ryby nechcíply :-) ). Sice jsem se dočetl, že ona zmiňovaná deska P5Q DELUXE je zatím mezi P5Q největší topítko, ale zas má zmiňované heatpipe na můstkách a 16ti fázové napájení kvůli stabilním napěťovým tokům při OC v zátěži.
Popravdě řečeno deska není zrovna komponenta, kde bych chtěl šetřit nějakou tu korunu.
https://www.svethardware.cz/recenze-asus-p5q-deluxe-express-gate-v-akci/24041
Popravdě řečeno deska není zrovna komponenta, kde bych chtěl šetřit nějakou tu korunu.
https://www.svethardware.cz/recenze-asus-p5q-deluxe-express-gate-v-akci/24041
A jaký procesor do ní vlastně máš, a jak moc to s tím OC myslíš vážně? Dávat dnes 3,5k za s775 desku se mi moc nezdá.
Doma mám desku osazenou E5200 2,5 GHz. (Uvažoval jsem o E7400, ale má to vůbec cenu?) a s OC to myslím tak, abych dosáhl alespoň 3,6GHz - 3,8GHz stabilně. Chlazení CPU použiju AC Freezer 7 pro.
[quote=radus.radek;299434]Doma mám desku osazenou E5200 2,5 GHz. (Uvažoval jsem o E7400, ale má to vůbec cenu?)[/quote]
Nemá!
Nemá!
K cemu potrebujes OC? Pokud chces investovat tak bych se spis podival do staje AMD ctyrjadra jsou nyni za pusu a i za predpokladu ze zustanes u desky s ddr2 abys nemusel kupovat i pameti budes vykonem nekde uplne jinde nez u e5200 nebo e7400
[quote=radus.radek;299427].... ale zas má zmiňované heatpipe na můstkách a 16ti fázové napájení kvůli stabilním napěťovým tokům při OC v zátěži.
https://www.svethardware.cz/recenze-asus-p5q-deluxe-express-gate-v-akci/24041[/quote]
Stabilní napěťové toky??? !!! Aha, to je něco jako Faradayova klec, ehm... chtěl jsem říct voliéra pro psy nebo tak nějak, anebo ne? Nedělejte z tohoto fóra bulvár!
https://www.svethardware.cz/recenze-asus-p5q-deluxe-express-gate-v-akci/24041[/quote]
Stabilní napěťové toky??? !!! Aha, to je něco jako Faradayova klec, ehm... chtěl jsem říct voliéra pro psy nebo tak nějak, anebo ne? Nedělejte z tohoto fóra bulvár!
AMD je bezesporu platforma, která má co nabídnout, ovšem já mám zkušenosti u AMD dosti špatné. Za rok jsem vyměnil 3 CPU, které mi samovolně odešly. Měl jsem hold smůlu. Známej, co si koupil stejnej CPU od AMD jako já, tak mu drží dodnes a to už jsou 2 roky :-) či-li nevím proč, ale jakmile mám AMD, tak mi odejde :-).
Nu a proč OC? Jednoduché : Baví mě to... Kdybych si chtěl koupit nadupanou mašinu, tak nebudu prohledávat fóra apod. a koupím rovnou nějakou hi-end sestavu. Jenže kde by byla radost v pokoření firemních nastavení? Co by člověk dělal při zimních večerech? Prostě a jednoduše, patřím mezi OCkaře :-)
Nu a proč OC? Jednoduché : Baví mě to... Kdybych si chtěl koupit nadupanou mašinu, tak nebudu prohledávat fóra apod. a koupím rovnou nějakou hi-end sestavu. Jenže kde by byla radost v pokoření firemních nastavení? Co by člověk dělal při zimních večerech? Prostě a jednoduše, patřím mezi OCkaře :-)
[quote=radus.radek;299444]Za rok jsem vyměnil 3 CPU, které mi samovolně odešly. [/quote]
To uz je dost podivna smula :) Neni to nahodou tak ze jako OC nadsenec si jim trosku pomohl do kremikoveho nebe? :) Co se tyce valky AMD vs INTEL kasli na blaboly fanatiku kteri jsou jak v radach intelu tak v radach amd .. a orientuj se dle pomeru cena/vykon .. kdyz se podivas kolik ted stoji takove e7400 nebo e8x00 tak si podobne dvoujadro od intelu muze nyni koupit pouze magor..
To uz je dost podivna smula :) Neni to nahodou tak ze jako OC nadsenec si jim trosku pomohl do kremikoveho nebe? :) Co se tyce valky AMD vs INTEL kasli na blaboly fanatiku kteri jsou jak v radach intelu tak v radach amd .. a orientuj se dle pomeru cena/vykon .. kdyz se podivas kolik ted stoji takove e7400 nebo e8x00 tak si podobne dvoujadro od intelu muze nyni koupit pouze magor..
Proboha co to tu řešíš za nesmysly?!? Jasně jsme ti řekli že jak procesor tak desku do s.775 nemá smysl měnit. MSI P35 a E5200 jsou k sobě akorát a vyhodit 3500,- za desku do mrtvé platformy na které z E5200 vytáhneš o 100Mhz víc než na té MSI jsou snad nejhůře investované peníze co se tu kdy řešily.. To samé v bleděmodrém platí o E7400. Buď si kup komplet novou platformu pokud ti výkon CPU nestačí a nebo..
Kup si pořádnej zdroj (né 500W Fortron kterej nám vnucuješ i když radíme Corsair nebo Seasonic). A pak si E5200 nataktuj, jsi přece ten OCčkář :-o .. cca 3,2-3,5Ghz pro ně nebývá problém, pokud máš slušné chlazení.
Kup si lepší grafiku (9600GT už je značně za horizontem)
Kup si monitor (slušnej 22-23" seženeš do 5tis)
Kup si pořádnej zdroj (né 500W Fortron kterej nám vnucuješ i když radíme Corsair nebo Seasonic). A pak si E5200 nataktuj, jsi přece ten OCčkář :-o .. cca 3,2-3,5Ghz pro ně nebývá problém, pokud máš slušné chlazení.
Kup si lepší grafiku (9600GT už je značně za horizontem)
Kup si monitor (slušnej 22-23" seženeš do 5tis)
Ja mam dosku GIGABYTE s chipsetom INTEL P43 a E7300 som pretaktoval na 3,6 GHz,
s E7400 sa s P43 alebo P45(to iste ale trocha drahsie) dostanes cez 4GHz,
teraz mam Q9400,ten je vykonejsi.
P35 je slusny chipset a podla mna uz nema nejaky zmysel menit ho za iny procak socket 775,
suhlasim s kolegami,ze 775 je mrtve,ak nieco nove,tak socket 1366,buduci rok tam aj ja prejdem.
Inac zdroj odporucam aspon 650 W s vysokou ucinnostou(tichy),aspon 80%,odpojitelna kabelaz.
s E7400 sa s P43 alebo P45(to iste ale trocha drahsie) dostanes cez 4GHz,
teraz mam Q9400,ten je vykonejsi.
P35 je slusny chipset a podla mna uz nema nejaky zmysel menit ho za iny procak socket 775,
suhlasim s kolegami,ze 775 je mrtve,ak nieco nove,tak socket 1366,buduci rok tam aj ja prejdem.
Inac zdroj odporucam aspon 650 W s vysokou ucinnostou(tichy),aspon 80%,odpojitelna kabelaz.
Za prvé: AMD jsem netaktoval, spíš jsem měl smůlu.
Za druhé: Nikomu nevnucuji zdroj FORTRON, Má ho jeden známej a je s ním spokojen. Proto jsem nehledal jiný a zdroje corsair a seasonic se tu zmínily pouze jednou a to díky tobě :-)
Za třetí: Hledám zde rady a né věty typu: "Proboha co to tu řešíš za nesmysly?!?"
Takže pánové, děkuji Vám mockráte, samozřejmně zvážím a pokoukám i po jiných LGA i kouknu na AMD.
Za druhé: Nikomu nevnucuji zdroj FORTRON, Má ho jeden známej a je s ním spokojen. Proto jsem nehledal jiný a zdroje corsair a seasonic se tu zmínily pouze jednou a to díky tobě :-)
Za třetí: Hledám zde rady a né věty typu: "Proboha co to tu řešíš za nesmysly?!?"
Takže pánové, děkuji Vám mockráte, samozřejmně zvážím a pokoukám i po jiných LGA i kouknu na AMD.
[quote=radus.radek;299477]a zdroje corsair a seasonic se tu zmínily pouze jednou a to díky tobě :-)
[/quote]
To ale jen proto ze spousta lidi je lina tady neco hledat :) kdyz tu funkci pouzijes zjistis ze o zdrojich seasonic a corsair je tu toho napsano tuny ... a spolecne s enermaxem jsou to vubec nejdoporucovanejsi znacky do sestav ktere se tu skladaji...
[/quote]
To ale jen proto ze spousta lidi je lina tady neco hledat :) kdyz tu funkci pouzijes zjistis ze o zdrojich seasonic a corsair je tu toho napsano tuny ... a spolecne s enermaxem jsou to vubec nejdoporucovanejsi znacky do sestav ktere se tu skladaji...