Zdravím, dávám ted do kopy pc co mi leží doma v koutě. Mám tam AMD Athlon 64 X2 4400, základku novou pravděpodobně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Zdroj chci se všemi možnými pojistkami, proti podpětí, přepětí atd.. ale nevím jak výkoný ho potřebuju. Předběžně jsem vybral [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale nevím jestli to není zbytečně předimenzované na tuhle sestavu.
Zdroj chci se všemi možnými pojistkami, proti podpětí, přepětí atd.. ale nevím jak výkoný ho potřebuju. Předběžně jsem vybral [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale nevím jestli to není zbytečně předimenzované na tuhle sestavu.
[quote=Libor_;299785]Zdravím, dávám ted do kopy pc co mi leží doma v koutě. Mám tam AMD Athlon 64 X2 4400, základku novou pravděpodobně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Zdroj chci se všemi možnými pojistkami, proti podpětí, přepětí atd.. ale nevím jak výkoný ho potřebuju. Předběžně jsem vybral [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale nevím jestli to není zbytečně předimenzované na tuhle sestavu.[/quote]
orientačně takhle, cpu má tdp 89W + gk v zátěži 51W + mb kolem 50W (záleží na čipové sadě a co na ní máš) + disk až 25W + zvukovka 15W +1ks DDR2 kolem 5W + DVD až 25W + ventilátor,klávesnice,myš kolem 10W = spotřeba v loadu kolem 270W, z toho plyne že 400W zdroj s dobrou ůčinností je akorát
+ v budoucnu nebudeš muset kupovat jinej zdroj po výměně gk,dalšího disku..
Zdroj chci se všemi možnými pojistkami, proti podpětí, přepětí atd.. ale nevím jak výkoný ho potřebuju. Předběžně jsem vybral [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale nevím jestli to není zbytečně předimenzované na tuhle sestavu.[/quote]
orientačně takhle, cpu má tdp 89W + gk v zátěži 51W + mb kolem 50W (záleží na čipové sadě a co na ní máš) + disk až 25W + zvukovka 15W +1ks DDR2 kolem 5W + DVD až 25W + ventilátor,klávesnice,myš kolem 10W = spotřeba v loadu kolem 270W, z toho plyne že 400W zdroj s dobrou ůčinností je akorát
+ v budoucnu nebudeš muset kupovat jinej zdroj po výměně gk,dalšího disku..
Je to myslim hlavně cenově zbytečně nadsazené. Buď minimum ve formě Seasonicu OEM 400W či Corsairu CX400 (viz předchozí post).
Nebo pokud kvalitnější zdroj, bohatě postačí Corsair VX450 s 5 letou zárukou.
Nebo pokud kvalitnější zdroj, bohatě postačí Corsair VX450 s 5 letou zárukou.
[quote=speedsnail;299794]Je to myslim hlavně cenově zbytečně nadsazené. Buď minimum ve formě Seasonicu OEM 400W či Corsairu CX400 (viz předchozí post).
Nebo pokud kvalitnější zdroj, bohatě postačí Corsair VX450 s 5 letou zárukou.[/quote]
Tak nevím jestli ten VX450 není už zbytečný? Pujdu asi do CX400.
Nebo pokud kvalitnější zdroj, bohatě postačí Corsair VX450 s 5 letou zárukou.[/quote]
Tak nevím jestli ten VX450 není už zbytečný? Pujdu asi do CX400.
CX může být. Ale je krapet hlučnější pokud z PC nasává teplejší vzduch (má velmi citlivou termoregulaci která brzy zvyšuje rychlost ventilátoru). Pokud vám stačí 400W, koupil bych asi raději ten Seasonic OEM 400W. Pokud jde o kvalitu, pak ten VX450 (s 5letou zárukou je velmi pravděpodobné že tu sestavu přežije a budete ho moci použít do další)
[quote=Libor_;299785]Zdravím, dávám ted do kopy pc co mi leží doma v koutě. Mám tam AMD Athlon 64 X2 4400, základku novou pravděpodobně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/quote]
Pro resuscitaci starého PC se mi nezdají vybrané komponenty zrovna vhodné. Myslím, že [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] udělají stejnou službu levněji (v případě HDD i lépe).
Co se týče zdroje, souhlasím s volbou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Investice do dražších nemá IMHO opodstatnění.
Pro resuscitaci starého PC se mi nezdají vybrané komponenty zrovna vhodné. Myslím, že [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] udělají stejnou službu levněji (v případě HDD i lépe).
Co se týče zdroje, souhlasím s volbou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Investice do dražších nemá IMHO opodstatnění.
Zdroj jsem nakonec vybral Corsair Power Supply VX450 450W, už pro možnost dalšího upgrade pc. S pevným diskem jsem rozhodnut na pevno. Ale s tou základní deskou jste mě zvyklal.. Rozdíl 700 kč pro mě není tak propastný. Chci se rozhodnou do večera abych to mohl objednat.
Naprostý souhlas s r34ktorem co se obou komponent týče. A díky že na desku i HDD upozornil.
Seagate jsou posledních několik let s vývojem disků generaci za lídry WD a Samsung. Ani s 500Gb na plotnu stále nedohnali výkon WD s 333Gb/plotnu. To nemluvím o obrovské svolávací akci disků s vadným firmware.. (spousta z nich dodnes náhodně umírá např. v externích USB discích).
Naproti tomu horká novinga Samsung F3 1TB je nejrychlejší HDD na trhu. Ve většině testů ničí všechny klasické pevné disky včetně 10000ot velociraptorů. Navíc je to např. v CZC nejlevnější 1TB disk (jen 2 plotny a samsung tradičně tlačí s cenou na pilu). U hdd bych řekl že rozhodně neni co řešit.
Seagate jsou posledních několik let s vývojem disků generaci za lídry WD a Samsung. Ani s 500Gb na plotnu stále nedohnali výkon WD s 333Gb/plotnu. To nemluvím o obrovské svolávací akci disků s vadným firmware.. (spousta z nich dodnes náhodně umírá např. v externích USB discích).
Naproti tomu horká novinga Samsung F3 1TB je nejrychlejší HDD na trhu. Ve většině testů ničí všechny klasické pevné disky včetně 10000ot velociraptorů. Navíc je to např. v CZC nejlevnější 1TB disk (jen 2 plotny a samsung tradičně tlačí s cenou na pilu). U hdd bych řekl že rozhodně neni co řešit.