Zdarec, stačil by na tuhle sestavu
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
můj starý zdroj Seasonic 430 W? dík
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
můj starý zdroj Seasonic 430 W? dík
Vhodnější je pro ni ten enermax co máš v košíku. Ten seasonic je fakt na hraně (podle mě bude mít tak 50-70W rezervu, to je ale málo).
Bude, ale zdroj bude zatěžovanej poměrně dost. Vydržet by to měl, ale možná bude tim trpět jeho životnost a taky asi trochu akustická pohoda.
Sestava bude imho žrát kolem 330W.
Pokud nehraješ často, tak bych si ho nechal. Na častější celodenní pařby bych koupil novej.
Sestava bude imho žrát kolem 330W.
Pokud nehraješ často, tak bych si ho nechal. Na častější celodenní pařby bych koupil novej.
Pokud neni ten zdroj "načatej", tak jo, seasonicy daj svuj jmenovitej výkon, a tadle sestava nebude žát víc než 350W příkonu (tj. ani ne 300W výkonu) rozhodně žrát nebude. Takže na pár měsíců v poho.
Teda za předpokladu, že je aspoň trochu rozumně řešený chlazení a do zdroje neleze horkej vzduch, pak je zdroj zatěžovanej daleko víc.
Teda za předpokladu, že je aspoň trochu rozumně řešený chlazení a do zdroje neleze horkej vzduch, pak je zdroj zatěžovanej daleko víc.
Bude to na hraně, cpu tdp 95W ,mb až 50W,disk 25W ,dvd 25W a ta gf275 ma tdp 219. Samozřejmě je to udáváné s maximalním vytížením, na který se za normálního provozu nedostanete,ale ten enrmax by téhle sestavě slušel lépe.
[quote=ex_;300011]Bude to na hraně, cpu tdp 95W ,mb až 50W,disk 25W ,dvd 25W a ta gf275 ma tdp 219. Samozřejmě je to udáváné s maximalním vytížením, na který se za normálního provozu nedostanete,ale ten enrmax by téhle sestavě slušel lépe.[/quote]
CPU má samozřejmě 125W ne 95. ;)
U desky se mi 50W nezdá (bude spíš žrát míň)
CPU má samozřejmě 125W ne 95. ;)
U desky se mi 50W nezdá (bude spíš žrát míň)
Hlavně imho nemá moc smysl počítat vcelku nicneříkající TDP, ale kouknout se na typický spotřeby podobnejch sestav v testech. Ty se pohybujou kolem 320W.....
Ked chce niekto mat spolahlive a vykonne PC,treba mat k nemu fakt dobry zdroj s rezervou vykonu aspon 40%,na tomto sa vobec neoplati setrit,je to uplny zaklad,vyskusal som si to aj ja,na vlastnej kozi.
Lacny a slaby zdroj = PC padne kazdych par hodin,pripadne hocikedy vacsinou necakane,PC sa cudne sprava,atd.
Pod 500 W by som uz dnes vobec neuvazoval a ked ma byt aj tichy,tak s vysokou ucinnostou = znackovy model s 80+ alebo lepsie 82+.
Lacny a slaby zdroj = PC padne kazdych par hodin,pripadne hocikedy vacsinou necakane,PC sa cudne sprava,atd.
Pod 500 W by som uz dnes vobec neuvazoval a ked ma byt aj tichy,tak s vysokou ucinnostou = znackovy model s 80+ alebo lepsie 82+.