Zdravím, mám takovej problém koupil jsem Notebook ASUS K50IJ( wifi Atheros AR9285), doma mam wifi avšechno v poho abez problemu i pri signalu 1-2 čárky..Ale ve škole (ZČU) to zlobí, všechno nastaveny a třeba na chodběto běhá krásně,zajdu za roh do učebny kde vedle mesedí sjiným pc a všejim běhá bez problému tak já se nepřipojím ani za nic,a to signál je třeba 3-4 čárky občas plnej.Neřešil bych to kdyby to ostatnim neběhalo,tudíž je někdeproblem u mě,ale netuším kde..Díkyza každou radu..
Nainstaluj si program NetStumbler a změř sílu signálu v místech, kde máš problémy s připojením.
Máš korektně nainstalované ovladače wifi síťové karty ?
Máš korektně nainstalované ovladače wifi síťové karty ?
No protože mám W7 Ultimate,tak by si to melo všechno už dělatsamo,tzn předpokládám že ano aleruku do ohně za to nedám..
Podle meho nazoru nezalezi (samozrejme ano, ale mozna ne v tomto pripade) na tom jestli b,g nebo n. Protoze "g" je zpetne kompatibilni s "b" (stejne frekvencni pasmo). A "n" pokud si dobre pamatuji se pouziva jen z duvodu rychlosti (blizsi info nevim).
Ale urcite zkus zmerit uroven signalu jak nekdo pise. Ne vsechny notebooky maji stejne silny wifi prijimac.
Ale urcite zkus zmerit uroven signalu jak nekdo pise. Ne vsechny notebooky maji stejne silny wifi prijimac.
[quote=Weeman;305371]Podle meho nazoru nezalezi (samozrejme ano, ale mozna ne v tomto pripade) na tom jestli b,g nebo n. Protoze "g" je zpetne kompatibilni s "b" (stejne frekvencni pasmo). A "n" pokud si dobre pamatuji se pouziva jen z duvodu rychlosti (blizsi info nevim).
Ale urcite zkus zmerit uroven signalu jak nekdo pise. Ne vsechny notebooky maji stejne silny wifi prijimac.[/quote]
:mistake tu nejde o rychlost, ale o kompatibilitu. Niektore zariadenia maju problem, pokial je nastaveny "mixmode" (je to vo vzajomnej kompatibilite roznych chipsetov). V tom pripade je vyhodnejsie nastavit natvrdo mod b, g, pripadne n.
Preto mu to napriklad doma funguje lepsie aj pri nizsej urovni signalu. V skole moze mat to AP pouzity iny chipset. Nastavenie AP v skole neovplyvni, ale moze si prepnut wifi v notebooku len do modu b, pripadne g.
Kukurelli, kontroloval si tie ovladace? Bud z kevinovho odkazu, alebo tu http://usa.asus.com/Product.aspx?P_ID=ZWrNVPXEbNNTjJZg&content=specifications
Ale urcite zkus zmerit uroven signalu jak nekdo pise. Ne vsechny notebooky maji stejne silny wifi prijimac.[/quote]
:mistake tu nejde o rychlost, ale o kompatibilitu. Niektore zariadenia maju problem, pokial je nastaveny "mixmode" (je to vo vzajomnej kompatibilite roznych chipsetov). V tom pripade je vyhodnejsie nastavit natvrdo mod b, g, pripadne n.
Preto mu to napriklad doma funguje lepsie aj pri nizsej urovni signalu. V skole moze mat to AP pouzity iny chipset. Nastavenie AP v skole neovplyvni, ale moze si prepnut wifi v notebooku len do modu b, pripadne g.
Kukurelli, kontroloval si tie ovladace? Bud z kevinovho odkazu, alebo tu http://usa.asus.com/Product.aspx?P_ID=ZWrNVPXEbNNTjJZg&content=specifications
no zkusim nejdriv ty ovladace, a pak nekdenajit ten mod..ale abych rek pravdu tak lovil jsem lecos,ale s wifi jsem do tyhle urovne neměl tu čest,takže nevim kde to najdu:)
tak,ovladače jsem dal novy a nic..takže ještě bych zkusil ten mod,ale at hledam jak hledamnikde jsem to ve vlastnostech nenasel..Kde mám hledat?