Spyware Terminator bere vic než 200MB RAM. Je to možné?
Hledám vhodné zabezpečení pc pro internet. Zkusil jsem po doporučení tento software a možná by mi vyhovoval, kdyby se neroztáhul na 380mega paměti (předtím jsem tam měl zabrané 160). Vím, že se to tady probíralo víckrát, ale přece prosím o uživatelskou radu: jakou ochranu zvolit?
Mé parametry:
-jednoduchost ovládání
-účinnost
-antispyware, antivir, firewall funkce (i odděleně samozřejmě)
-možnost offline scanování souborů
-nejlepší fw (nemusí být)
Zkoušel jsem i AVG free, který pořád upozorňuje o možnosti upgradu na plnou verzi protože ochrana není na 100%. Už si přijdu jako pc hypochondr. Nejlepší řešení je asi opravdu oddělit internet na zvlášť computer a na práci jiný.
děkuji za tipy
Petr
Mé parametry:
-jednoduchost ovládání
-účinnost
-antispyware, antivir, firewall funkce (i odděleně samozřejmě)
-možnost offline scanování souborů
-nejlepší fw (nemusí být)
Zkoušel jsem i AVG free, který pořád upozorňuje o možnosti upgradu na plnou verzi protože ochrana není na 100%. Už si přijdu jako pc hypochondr. Nejlepší řešení je asi opravdu oddělit internet na zvlášť computer a na práci jiný.
děkuji za tipy
Petr
Jeden z nejlepších freeware fw je Comodo. Antivir ti teď zdarma vydal Microsoft (MSE) a není špatnej. Tohle ti musí na ochranu PC stačit....
Pak jednou za čas projet Spybotem a víc bych neřešil ;)
Btw. a nebo si vyber podle tohohle http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
Pak jednou za čas projet Spybotem a víc bych neřešil ;)
Btw. a nebo si vyber podle tohohle http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Samozřejmě vim, že jeden test je poměrně nevypovídající, ale ten MS je dole dost. K tomu když přidam to, že MS nemá s antivirama pořádný zkušenosti (dobrej AV s kvalitní heuristikou neni sranda napsat), tak mi prostě jako nejlepší volba nepřijde.
Samozřejmě vim, že jeden test je poměrně nevypovídající, ale ten MS je dole dost. K tomu když přidam to, že MS nemá s antivirama pořádný zkušenosti (dobrej AV s kvalitní heuristikou neni sranda napsat), tak mi prostě jako nejlepší volba nepřijde.
Doporučuju spybota, žere mi myslím kolem 100MB ramky.
A asi jako jeden z mála mám s Avirou velmi špatné zkušenosti. Při skenu mi našla v několika souborech vir, přitom jsem si na 100% jistý, že byly v pořádku. Při skenu jsem musel furt klikat na ignorovat a stejně je všechny smazala. ještě že mám zálohu, hned potom jsem ji smazal ....
A asi jako jeden z mála mám s Avirou velmi špatné zkušenosti. Při skenu mi našla v několika souborech vir, přitom jsem si na 100% jistý, že byly v pořádku. Při skenu jsem musel furt klikat na ignorovat a stejně je všechny smazala. ještě že mám zálohu, hned potom jsem ji smazal ....
Jo, jediná nevýhoda aviry je víc false positive, pokud se nastaví agresivnější heuristika. Ale nikdy mi nic nesmazala, to ses imho asi uklik :-)
Doporucil bych taky Spybota (free), z komercnich pak Malwarebyte's Anti-Malware (pres PayPal vyjde kolem peti stovek) - zabira par MB, pouzivam ho na UMPC s necelou 1GB RAM a oproti Spybotu je citit zrychleni. Od verze 1.40 umi automaticky blokovat podezrele IP adresy, aktualizace nekdy i nekolikrat za den :thumb