GTX260 a HDMI
Zdravim. Chtěl bych se zaptat na jednu věc. Mám grafiku nVidiia GTX260 od gigabytu. Nativně mám napojen monitor samsung přes DVI. Koupil jsem si HDMI kabel a propojil s televizí. Kablik od zvukové karty na S-PDIF mam napojený do grafické karty, takže by se měl přes HDMI přenášet obraz i zvuk, jenže zvuk nikde. Musí se ještě něco nastavit někde něco aby to fungovalo? sestava viz podpis a system používám W7
jo tohle by mě taky zajímalo...
nicméně tuším, že se musí nainstalovat ještě driver ke zvukovce pro hdmi... bohužel nemám kde otestovat a toto bylo jediné na co jsem si vzpomněl, takže můj příspěvěk ber spíše jako zájem o toto téma než radu
nicméně tuším, že se musí nainstalovat ještě driver ke zvukovce pro hdmi... bohužel nemám kde otestovat a toto bylo jediné na co jsem si vzpomněl, takže můj příspěvěk ber spíše jako zájem o toto téma než radu
zkusim teda stahnout ovladače na zvukovku od GB.... ve vistách byly integrovany, takže možná to je ten problém....
nainstaloval jsem veškeré drivery ke zvukovce které jsem mohl, prošel nastavení veškeré a nic. Zkusil jsem to i v XP a to samé, pouze zvuk :(
Návod - snad Ti to pomůže, bohužel nemám osobní zkušenost
Ked mas viac zvukoviek v PC,musis WIN povedat,ze ktoru chces prave pouzivat.
Control Panel/Sound - vyberes v menu aktualny driver a das ADD a OK.
Control Panel/Sound - vyberes v menu aktualny driver a das ADD a OK.
Z toho, co postnul kevin jsem došel k názoru, že to jde zprovoznit pravděpodobně jen s určitejma driverama -
Zkusil bych downloadnout drivery od EVGA linkovaný v tom návodu (teda jestli máš taky realtec zvukovku na desce) a pokračovat podle toho návodu.
A ještě si dovolim - opravdu máš ten kabel ve správný díře? :-) Podobnejch konektorů je na desce vždycky víc a opice aby se v nich vyznala (já vim, je to tam většinou někde napsaný a v manuálu taky, ale stejně :-)).
Zkusil bych downloadnout drivery od EVGA linkovaný v tom návodu (teda jestli máš taky realtec zvukovku na desce) a pokračovat podle toho návodu.
A ještě si dovolim - opravdu máš ten kabel ve správný díře? :-) Podobnejch konektorů je na desce vždycky víc a opice aby se v nich vyznala (já vim, je to tam většinou někde napsaný a v manuálu taky, ale stejně :-)).
[quote=Zoidik;307142]Robottt : mám pouze integrovanou na desce[/quote]
...tak jestli mas Realtek tak si muzes dat reinstall, protoze to chytne napred zvukovku a az napodruhy zvuk. na grafice. Stejnej problem je i u ATIn :rolleyes:
...tak jestli mas Realtek tak si muzes dat reinstall, protoze to chytne napred zvukovku a az napodruhy zvuk. na grafice. Stejnej problem je i u ATIn :rolleyes:
[quote=Richmond;307158]...tak jestli mas Realtek tak si muzes dat reinstall, protoze to chytne napred zvukovku a az napodruhy zvuk. na grafice. Stejnej problem je i u ATIn :rolleyes:[/quote].... případně bych si zkusil pohrát s Azalia kodekem v BIOSu (zapnout/vypnout => vyzkoušet) ;)
[quote=husky14;307168].... případně bych si zkusil pohrát s Azalia kodekem v BIOSu (zapnout/vypnout => vyzkoušet) ;)[/quote]
Ten na to nema vliv, pokud ho vypne tak se stejne instalaci nevyhne. Me tenkrat pomohlo vypnout HDMI audio na int. gk abych napred nainstaloval ovladace pro Realtek (na gk, vzdycky to instalovalo ovladace jen na tu int.)
edit: Jeste mi napadlo zapnout "Stereo-mix" ve vlastnostech zvuku (aby se dotycny presvedcil, jestli tam vubec nejaky zvuk jde)
Ten na to nema vliv, pokud ho vypne tak se stejne instalaci nevyhne. Me tenkrat pomohlo vypnout HDMI audio na int. gk abych napred nainstaloval ovladace pro Realtek (na gk, vzdycky to instalovalo ovladace jen na tu int.)
edit: Jeste mi napadlo zapnout "Stereo-mix" ve vlastnostech zvuku (aby se dotycny presvedcil, jestli tam vubec nejaky zvuk jde)
Logout : vzal jsem si k tomu i manuál.... na desce u konektoru mám napsáno přímo, že se jedná o S-PDIF
Reinstal systému nebo ovladačů? reinstal systému mám v plánu dělat za tři týdny a přejít kompletně na W7 takže to by se ukázalo, zdy by ten reinstal pomohl nebo ne. Jinak zkusim ještě reinstalovat ovladače zvukovky a uvidim.
Reinstal systému nebo ovladačů? reinstal systému mám v plánu dělat za tři týdny a přejít kompletně na W7 takže to by se ukázalo, zdy by ten reinstal pomohl nebo ne. Jinak zkusim ještě reinstalovat ovladače zvukovky a uvidim.
[quote=Zoidik;307142]Robottt : mám pouze integrovanou na desce
kevin00 : pročtu, vyzkoušim, dám info[/quote]
Mas aspon 2 zvukovky :-), druhu mas na grafickej karte,inac by si nemohol mat HDMI vystup,problem bude asi to,ze driver,ktory si si nainstaloval z prilozeneho CD od grafiky,jednoducho pod WIN7 nechodi,ja mam podobny problem,mne tiez nechodi driver SB X-FI Xtreme AUDIO pod WIN7,Realteck mi ide.
kevin00 : pročtu, vyzkoušim, dám info[/quote]
Mas aspon 2 zvukovky :-), druhu mas na grafickej karte,inac by si nemohol mat HDMI vystup,problem bude asi to,ze driver,ktory si si nainstaloval z prilozeneho CD od grafiky,jednoducho pod WIN7 nechodi,ja mam podobny problem,mne tiez nechodi driver SB X-FI Xtreme AUDIO pod WIN7,Realteck mi ide.
Jaký 2 zvukovky sem pořád někteří motáte?? Nvidia žádnou zvukovku na grafice nemá, proto se propojuje přes S-PDIF se zvukovkou onboard nebo jinou.. Vlastní zvukovku maj jen ATI
Treba ma nekde zaskrtnuty "nezavisly sluchatka" - tim padem dostane zvukovky dve...
Pokud ma kablikem propojenou GK + onboard zvukovku, melo by stacit zapnout SPDIF na int. zk (v mem pripade SoundMax) v ovladacich panelech ve zvuku, TV by pak mela hrat vsechno, co pres ni hraje (teda aspon takhle to funguje momentalne me)
edit: GK je 9800, tzn. bez zk
Pokud ma kablikem propojenou GK + onboard zvukovku, melo by stacit zapnout SPDIF na int. zk (v mem pripade SoundMax) v ovladacich panelech ve zvuku, TV by pak mela hrat vsechno, co pres ni hraje (teda aspon takhle to funguje momentalne me)
edit: GK je 9800, tzn. bez zk
Richmond : to jsem zkoušel a nějak to bohužel nepomohlo. Ještě k tomu mi haprovali nejnovější ovladače od nvidie :(
Robottt : pokud se to nezměnilo, tak ATI dává zvukový kodek na grafiky, ale nVidiie co vím tak to nevyužívá a používá se propojení S-PDIF kablikem grafika-deska. Nicméně, jsem stáhnul nejnovější ovladače od nVidiie tak jak píše speedsnail.
Richmond : Taky jsem si myslel, že by to mělo stačit, ale bohužel to jaksi nestačí. Už jsem kontroloval i zapojení kabliku mezi GK a MB a dle manuálu by měl být správně, pokud teda nejsem pako já... na desce k S-PDIF mam na MB konekto se třema pinama. 1 - Pwer; 2 - S-PDIF; 3 - GND, tak jsem to z mého pohledu logicky zapojil na piny 2 a 3. Koukal jsem na ovladače, hrál si s nastavením S-PDIF a stejně jsem žádnej zvuk z toho nedostal a na chvili jsem přišel i o repráčky... :cry
Robottt : pokud se to nezměnilo, tak ATI dává zvukový kodek na grafiky, ale nVidiie co vím tak to nevyužívá a používá se propojení S-PDIF kablikem grafika-deska. Nicméně, jsem stáhnul nejnovější ovladače od nVidiie tak jak píše speedsnail.
Richmond : Taky jsem si myslel, že by to mělo stačit, ale bohužel to jaksi nestačí. Už jsem kontroloval i zapojení kabliku mezi GK a MB a dle manuálu by měl být správně, pokud teda nejsem pako já... na desce k S-PDIF mam na MB konekto se třema pinama. 1 - Pwer; 2 - S-PDIF; 3 - GND, tak jsem to z mého pohledu logicky zapojil na piny 2 a 3. Koukal jsem na ovladače, hrál si s nastavením S-PDIF a stejně jsem žádnej zvuk z toho nedostal a na chvili jsem přišel i o repráčky... :cry
[quote=Honza23;307858]Taky jsem se o to pokoušel a mám takový pocit,že je to možný jen s přímým výstupem HDMI na grafice.[/quote]
Ten mám, proto se ho snažím využít. TV sice neni HD, ale HD ready. Když už jsem si ten kabel koupil, tak ho chci využít.
Ten mám, proto se ho snažím využít. TV sice neni HD, ale HD ready. Když už jsem si ten kabel koupil, tak ho chci využít.
Zkus tenhle dotaz položit na tvfreaku,tam se myslím tohle zrovna řešilo.
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/14576-propojeni-pc-dvi-gt-lcd-tv-hdmi-jak-na-zvuk
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/14576-propojeni-pc-dvi-gt-lcd-tv-hdmi-jak-na-zvuk
[quote=Zoidik;307850]Koukal jsem na ovladače, hrál si s nastavením S-PDIF a stejně jsem žádnej zvuk z toho nedostal a na chvili jsem přišel i o repráčky... :cry[/quote]
To zrejme kvuli tomu, ze zvukovka nepodporuje soucasne prehravani pres analog + digital ;)
Mas jako defaultni zvuk. zarizeni SPDIF? Kdyz pustis treba WinMediaPlayer "beha" zvuk v tom ovladacim panelu?
To zrejme kvuli tomu, ze zvukovka nepodporuje soucasne prehravani pres analog + digital ;)
Mas jako defaultni zvuk. zarizeni SPDIF? Kdyz pustis treba WinMediaPlayer "beha" zvuk v tom ovladacim panelu?
Zajímalo by mě, kam jsi to vlastně zapojil. Deska totiž výstup SPDIF_O na piny vůbec vyveden nemá.
Pokud do SPDIF_I, červeným na pin 1, tak je otázkou, zda to ještě někdy pojede, protože jsi vstup pravděpodobně odpálil.
Pokud do SPDIF_I, červeným na pin 1, tak je otázkou, zda to ještě někdy pojede, protože jsi vstup pravděpodobně odpálil.
[quote=r34ktor;308039]...[/quote]
Jestli je to tahle deska http://www.ti4it.com/vb/imgcache/2/15798-ti4it.com.jpg tak ta fakt nema interni SPDIF out :runaway
Jestli je to tahle deska http://www.ti4it.com/vb/imgcache/2/15798-ti4it.com.jpg tak ta fakt nema interni SPDIF out :runaway
Proboha, jakej je ještě rozdíl v SPDIF_0 a I? Aha, Out a In, tak to je dobry, téhle "maličkosti" jsem si teda vážn nevšiml. na desce je vyveden I a zapojil jsem to na piny 2 a 3. Takže pokud vlastně nemám na desce vyvedno SPDIF_out tak nemám šanci po HDMI kabelu rochodit přenost zvku.... ,
Ano, měl jsem se podívat pořádně kam to zapojuji, moje chyba, přiznávám a příště bych si dal pozor, ale proč to musí výrobce dělat složité jak raketoplán :mad: :runaway :angry
nicméně na TV freaku řeší DVI->HDMI, to mi je tak trochu na dvě věci, ale děkuji za všechny rady co tady padly.
Ano, měl jsem se podívat pořádně kam to zapojuji, moje chyba, přiznávám a příště bych si dal pozor, ale proč to musí výrobce dělat složité jak raketoplán :mad: :runaway :angry
nicméně na TV freaku řeší DVI->HDMI, to mi je tak trochu na dvě věci, ale děkuji za všechny rady co tady padly.
No, nicméně, bych měl řešení jak to udělat. Stačí štípačky, pájka a kablik. rozšmiknout kabel, napájet kablik od grafiky a přitahnout to do ní ze zadního panelu a mělo by to fungovat
To by bylo jednodussi koupit DVI+Cinch >>> HDMI (kupoval jsem to tusim v Krup nebo Softcomu :notsure)
[quote=Zoidik;308227]na desce je vyveden I a zapojil jsem to na piny 2 a 3.[/quote]
Měl jsi štěstí v neštěstí. Alespoň jsi to fyzicky nepoškodil.
[quote=Zoidik;308229]No, nicméně, bych měl řešení jak to udělat. Stačí štípačky, pájka a kablik. rozšmiknout kabel, napájet kablik od grafiky a přitahnout to do ní ze zadního panelu a mělo by to fungovat[/quote]
Není to nezbytně nutné. Kabel lze sehnat i hotový.
[ATTACH]13628[/ATTACH]
Měl jsi štěstí v neštěstí. Alespoň jsi to fyzicky nepoškodil.
[quote=Zoidik;308229]No, nicméně, bych měl řešení jak to udělat. Stačí štípačky, pájka a kablik. rozšmiknout kabel, napájet kablik od grafiky a přitahnout to do ní ze zadního panelu a mělo by to fungovat[/quote]
Není to nezbytně nutné. Kabel lze sehnat i hotový.
[ATTACH]13628[/ATTACH]
V pátek po práci jsem si to přepájel tak jak jsem popisovval. Kabely jsem měl, tak jsem je jenom přepájel. Ve WXP mi přenos zvuku po HDMI začal fungovat okamžitě, bez nutnosti jakéhokoliv nastavování. Teď už jenom zbývají W7, jelikžo si je chci dávat jako hlavní systém za nedlouho, tak bych to chtěl rozchodit pokud možno do reinstalu...
já bych se přidal, sleduji toto téma a mám podobný problém. Zvuk vyvedený přes SPDIF, pod XP to chodí normálně, pod W7 musím vždy - viz Richmond - v ovladacich panelech ve zvuku přehodit upředňostnované zařízení, tj. repráčky NEBO SPDIF. Takže zvukovka v XP umí digital i analog současně ale ve W7 neumí?
To jsem zkoušel taky. Nicméně to bylo bez úspěchu. Jak budu dělat W7 jako hlavní systém zkusmi to dle toho návodu. Nainstalovat jako první grafické drivery a potom zvukové. Ale docela mě překvapuje, že v XP to jde bez rpoblému a ve W7 s tím jsou takovéto rpoblémy i když to je novější systém a logicky bych usuzoval, že to bude alespoň jako ve starších nebo lepší. Ono takové věčné přehazování výstupů je na dvě věci.
Jen co se týká zvuku nějaký takový problem jsem měl také ne ale s HDMI
Zkus se podívat ovládací panely a přehodit podle potřeby
Pokud už to tu bylo omlouvám se za vstup měl sem to v Xp i na 7 a hrozně se divil že nešel zvuk
stačilo přehodit a bylo po problému bylo to při prvotní instalaci a po sestavení Pc :D
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zkus se podívat ovládací panely a přehodit podle potřeby
Pokud už to tu bylo omlouvám se za vstup měl sem to v Xp i na 7 a hrozně se divil že nešel zvuk
stačilo přehodit a bylo po problému bylo to při prvotní instalaci a po sestavení Pc :D
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]