Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman ZM-MFC1 Plus Black

Georginek (2957)|2.11.2009 19:35
Bracha koupil Zalman ZM-MFC1 Plus Black, na moji radu, je to takovej ten regulator na fany. Funguje bezvadne, ale po 14 dnech mu jedna z tech 6ti diod prestala svitit.

Funguje to tak, ze 5-7 voltu sviti modre a 7-12 voltu sviti cervene. No a ta modra mu proste nesviti. Zkousel jsem to prepojovat, ale ta modra se proste nerozsviti. Ta dioda je dost mala, mam pocit ze by mozna sla i vyndat. Zajimavy je ze jsou v ni dve barvy....Modra a cervena

Co s tim? Me by to taky rozcilovalo kdyby to prestalo po 14 dnech fungovat. Mozna by sla koupit jina dioda a zkusit ji vymenit......Nebo reklamaci, ale zase kvuli jedny diode, no i tak proste je to vada...
Logout (4018)|2.11.2009 19:47
Odpověděl sis sám - sehnat stejnou diodu a napájet, nebo reklamovat. Osobně bych udělal to první....
Jiziii (796)|2.11.2009 19:48
Já bych to reklamoval
jinak ta dvoubarevná dioda se dá koupit http://www.ges.cz/?page=index&of=1&gcat=X3_AG&inc=browse
takže pokud seš šikovnej tak by neměl bejt problem přepájet ji, ale ztratíš dle mýho záruku uplně
Georginek (2957)|2.11.2009 19:54
Ja sem to ted mel rozebrany a tam je kolem takovy objimka-rekl bych kovova a do toho je nasazena ta dioda. Mozna se da jen tak vycvaknout a nacvaknout jina. No nevim.

Bohuzel v tom Eshopu nemaji 3mm prumer a barvy cervena/modra, ani 5mm cervena/modra.....

A k ty reklamaci vam reknu ze by me to pekne stvalo jet na plny koule 6 fanu po dobu mesice AAARGGGGGGHHHHH fakt me to rozciluje. Jeste ze mam nekde v supliku ZAlman fanMate2 2 kusy tak si zreguluju aspon procak a grafarnu. a Zbytek odpojim a je pokoj
Jiziii (796)|2.11.2009 20:28
no našel sem diody červenozelený ale červenomodrý nikde nevidím, asi se to moc nedělá
je to určitě 3 mm? nesou to třeba 2 diody vedle sebe?
Georginek (2957)|2.11.2009 20:44
Ja sem to teda nemeril, ale 5mm to urcite nejsou. Jsou hodne malinky. Je to urcite jedna. Skoda, mrzi me ze to nejde.

Az zejtra pojedu kolem kseftu s elektronikou, tak se tam stavim a uvidim zda-li ji tam budou mit. No a kdyz mi to nepujde tak to poslu na reklamaci. Napsali ze se pokusi o urychleni. To jsem teda zvedavej. :D
Jiziii (796)|2.11.2009 20:56
záleží co je to za obchod, když je to slušnej obchod tak ti to na počkání celý vyměněj
tu diodu sem nenašel ane v GES ani GME ani v AME a jiný obchody neznám
Georginek (2957)|2.11.2009 21:23
Je to takovej ten specialni na elektroniku. Ja tam byl jen parkrat rave pro diody do auta, a vzdycky tam pekne poradili. No otazka je jestli budou mit prave tu spravnou. No optam se a kdyztak to poslem na reklamaci.

Dik