Na trhu je novinka medzi vzduchovym chladenim od rakuskej firmy noctua ktora predstavila svoj chladic NH-D14. Chladic je bez DPDT, ma 6 heatpipe trubic, 1x 120mm fan a 1x 140mm fan
kompatibilita: LGA-1366, LGA-1156, LGA-775, AM2, AM2+ and AM3
cena 75e
viac info na
http://www.techpowerup.com/107424/Noctua_Presents_NH-D14_Premium_CPU_Cooler.html
http://www.noctua.at/main.php?show=news_list&news_id=51&lng=en
vazne monstrum :) som zvedavy na vysledky testov :)
kompatibilita: LGA-1366, LGA-1156, LGA-775, AM2, AM2+ and AM3
cena 75e
viac info na
http://www.techpowerup.com/107424/Noctua_Presents_NH-D14_Premium_CPU_Cooler.html
http://www.noctua.at/main.php?show=news_list&news_id=51&lng=en
vazne monstrum :) som zvedavy na vysledky testov :)
[quote=hawkeye9898;309853]vazne monstrum :) som zvedavy na vysledky testov :)[/quote]
Ta cena je taky moc "hezka", klidne bych ozelil ten druhej 12cm fan :stupid
http://www.overclockers.at/air_cooling/exklusiv_hands-on_noctuas_nh-d14_211569
Ta cena je taky moc "hezka", klidne bych ozelil ten druhej 12cm fan :stupid
http://www.overclockers.at/air_cooling/exklusiv_hands-on_noctuas_nh-d14_211569
Weight (with fan) 1070/1240* g
no na druhej strane mozes kludne jeden fan predat...v podstate ta 14cm ma hodnotu 20e
no na druhej strane mozes kludne jeden fan predat...v podstate ta 14cm ma hodnotu 20e
uprimne pockal by som si na normalne a poriadne testy z inych stranok ako tato...
je jasne ze 120mm a 140mm spravia svoje...
bol by som zvedavy na test kedy by boli oba ventilatory na ULNA a isli na 900 resp 750ot ake by boli vysledky teplota vs hluk
je jasne ze 120mm a 140mm spravia svoje...
bol by som zvedavy na test kedy by boli oba ventilatory na ULNA a isli na 900 resp 750ot ake by boli vysledky teplota vs hluk
Rozhodne hlasnejší ako NH-U12P, pretože centrálne umiestnenou ventilátora spôsobuje turbulencie vzduchu a môže byť počuť cez ne. Nejedná sa však škaredé zase hluk, ale naozaj len o zvukový čerpania vzduchu. Avšak, NH-D14 - čo i len 140-mm ventilátor je využívaná - nie je vhodný pre tiché oblasti.
Me by zajimal spis pasivni provoz, bohuzel cena z nej dela stejne nezajimavej produkt jako tenkrat IFX-14. Uvidime jak na tom bude...
BTW Megahalem stoji 50ecek
Me by zajimal spis pasivni provoz, bohuzel cena z nej dela stejne nezajimavej produkt jako tenkrat IFX-14. Uvidime jak na tom bude...
BTW Megahalem stoji 50ecek
Hezkej paskvil, jen co je pravda. Co si tím chtějí proboha dokázat? Jako že jsem velkej zastánce Noctui, tak tohle mě trochu vyvádí z klidu.
A kdo má trochu vyšší paměti, ten je luatr v pr...., páč první dva banky jsou out.:thumbdown
A kdo má trochu vyšší paměti, ten je luatr v pr...., páč první dva banky jsou out.:thumbdown
Fany teď si představ, že tam ty moduly RAM dáš a za nějaký čas odejdou. Ty budeš pomocí GoldMemory testovat a zjišťovat co je vadné, zda-li motherboard či moduly RAM. Demontáž chladiče v prvních 2 fázích testu Tě nemine :thumbdown
paradni chladic pri cca 750 otackach nejde slyset a muj procik uchladi na 33stupnu v zatezi... uz se tesim az tam lupnu 6jadro .. jinak s tema pametma je to trochu problem no, ale da se prekousnout :) jak casto odchazi pameti ?:)
[quote=#LIcVIDO;349408]paradni chladic pri cca 750 otackach nejde slyset a muj procik uchladi na 33stupnu v zatezi... uz se tesim az tam lupnu 6jadro .. jinak s tema pametma je to trochu problem no, ale da se prekousnout :) jak casto odchazi pameti ?:)[/quote]
To neni jen o odchádzajucich pametiach, ale chyba moze byt aj v MB... ten chladic je proste zbytocny luxus pre BFU´s user´s, ktorý uplatnuju heslo: "cim vecsi a drahsi, tým lepší"
// ale sem ja zase blb reagoval na vykrik mrtvoly :(
To neni jen o odchádzajucich pametiach, ale chyba moze byt aj v MB... ten chladic je proste zbytocny luxus pre BFU´s user´s, ktorý uplatnuju heslo: "cim vecsi a drahsi, tým lepší"
// ale sem ja zase blb reagoval na vykrik mrtvoly :(
[quote=16cmfan;349413]To neni jen o odchádzajucich pametiach, ale chyba moze byt aj v MB... ten chladic je proste zbytocny luxus pre BFU´s user´s, ktorý uplatnuju heslo: "cim vecsi a drahsi, tým lepší"
// ale sem ja zase blb reagoval na vykrik mrtvoly :([/quote]
Já by jsem to zbytečným luxusem nenazýval. třeba pro mě, a mé E8400 je to zbytečnost, tenhle procesor uchladí i méne výkonné chladiče na slušný OC. Ale pokud je někdo, třeba jako Licvido, kdo počítá s upgradem platformy, procesoru na výkonější, s větším množstvím vyzařovaného tepla, tak je to podle mě dobrá volba, a a ne luxus. Samozřejmě, najdou se i lidé, kteří tam dají freezr 7 pro rev.2, to lze ještě ustát bez OC. pak jsou ale názory, že to co dává intel, to musí uchladit(tím je myšlen BOX chladič) a s tím zásadně nesouhlasím. Prostě k pořádnému počítači, patří i pořádné chlazení, a všude kde se jednou šetří, se to jednou vrátí(a to neplatí jen ve světě chlazení či HW).
// ale sem ja zase blb reagoval na vykrik mrtvoly :([/quote]
Já by jsem to zbytečným luxusem nenazýval. třeba pro mě, a mé E8400 je to zbytečnost, tenhle procesor uchladí i méne výkonné chladiče na slušný OC. Ale pokud je někdo, třeba jako Licvido, kdo počítá s upgradem platformy, procesoru na výkonější, s větším množstvím vyzařovaného tepla, tak je to podle mě dobrá volba, a a ne luxus. Samozřejmě, najdou se i lidé, kteří tam dají freezr 7 pro rev.2, to lze ještě ustát bez OC. pak jsou ale názory, že to co dává intel, to musí uchladit(tím je myšlen BOX chladič) a s tím zásadně nesouhlasím. Prostě k pořádnému počítači, patří i pořádné chlazení, a všude kde se jednou šetří, se to jednou vrátí(a to neplatí jen ve světě chlazení či HW).
[quote=#LIcVIDO;349408]paradni chladic pri cca 750 otackach nejde slyset a muj procik uchladi na 33stupnu v zatezi... uz se tesim az tam lupnu 6jadro .. jinak s tema pametma je to trochu problem no, ale da se prekousnout :) jak casto odchazi pameti ?:)[/quote]
No hlavně, že se ti líbí, že dobře chladí a že máš v kejsu ještě aspon trochu místa.
Nějaká fotka by na skladě nebyla? (tak beru zpět, nějaký jsou ve tvé galerii a nevypadá to zle).
Nebo čeba screenshot s teplotama a spušteným torture testem?
BTW: JAk máme vědět, jakej procík ti to dobře uchladí, když to nikam nenapíšeš a podpis nemáš? A frekvence?
Ty teploty jsi zjistil kde při jaké činnosti CPU?
No hlavně, že se ti líbí, že dobře chladí a že máš v kejsu ještě aspon trochu místa.
Nějaká fotka by na skladě nebyla? (tak beru zpět, nějaký jsou ve tvé galerii a nevypadá to zle).
Nebo čeba screenshot s teplotama a spušteným torture testem?
BTW: JAk máme vědět, jakej procík ti to dobře uchladí, když to nikam nenapíšeš a podpis nemáš? A frekvence?
Ty teploty jsi zjistil kde při jaké činnosti CPU?
[quote=fanynek;349416]No hlavně, že se ti líbí, že dobře chladí a že máš v kejsu ještě aspon trochu místa.
Nějaká fotka by na skladě nebyla?
BTW: JAk máme vědět, jakej procík ti to dobře uchladí, když to nikam nenapíšeš a podpis nemáš?
Ty teploty jsi zjistil kde při jaké činnosti CPU?[/quote]
Fotky má v profilu, je tam chladič kompletně nafocen, i skříň.
Nějaká fotka by na skladě nebyla?
BTW: JAk máme vědět, jakej procík ti to dobře uchladí, když to nikam nenapíšeš a podpis nemáš?
Ty teploty jsi zjistil kde při jaké činnosti CPU?[/quote]
Fotky má v profilu, je tam chladič kompletně nafocen, i skříň.
[quote=VLAN;349420]Fotky má v profilu, je tam chladič kompletně nafocen, i skříň.[/quote]
IMHO všudypřítomnější je dát informace a fotky do threadu, kde se o chladiči hovoří ;) :idea
IMHO všudypřítomnější je dát informace a fotky do threadu, kde se o chladiči hovoří ;) :idea
jj uchladi :) ale pri tech cca 700-750 mi to prehlusi grafika :D akdyz chci uplne ticho tak ho dam 650 a uz ho vubec neslysim