Asus P5GD1-VM CPU??
Zdravím,
potřeboval bych poradit jaký momentálně dostupný CPU lze do téhle desky dát. Hledal jsem na webu výrobce v CPU support listu, ale nejsem z toho moc moudrej, protože zde jsou CPU značeny ještě po staru a pak se v tom má čert vyznat.
Uvažoval jsem o nějakém dvou jádru, ale jsem docela v nejistotě jestli to deska pobere.
Předem díky za každé načutnutí:D
potřeboval bych poradit jaký momentálně dostupný CPU lze do téhle desky dát. Hledal jsem na webu výrobce v CPU support listu, ale nejsem z toho moc moudrej, protože zde jsou CPU značeny ještě po staru a pak se v tom má čert vyznat.
Uvažoval jsem o nějakém dvou jádru, ale jsem docela v nejistotě jestli to deska pobere.
Předem díky za každé načutnutí:D
Našel jsem podporu pro dvoujádro,pouze Celeron D 90nm cpu support ,který se již nevyrábí. Lepší ten uprgrade vzít rovnou od MB+CPU
[quote=ex_;310972]Našel jsem podporu pro dvoujádro,pouze Celeron D 90nm cpu support ,který se již nevyrábí. Lepší ten uprgrade vzít rovnou od MB+CPU[/quote]
Celeron D není dvoujádro, to si pleteš s Pentium D. Tahle deska žádné dvoujádro nepodporuje a už vůbec ne žádné dnešní procesory.
Celeron D není dvoujádro, to si pleteš s Pentium D. Tahle deska žádné dvoujádro nepodporuje a už vůbec ne žádné dnešní procesory.
No přišel s tím za mnou kamarád, že není moc kaček a chtěl by to vylepšit. Můj názor byl ,že má pramalou cenu do toho zbytečně strkat prachy když by nárůst výkonu nebyl přiměřený nákladům.
Každopádně díky za reakci;)
Každopádně díky za reakci;)
Záleží jaké další komponenty kromě desky má. Každopádně, bylo by nutné vyměnit min. desku + CPU + RAM.
Jestli jde o hry, tak by šlo trochu přetaktovat procesor a sehnat z druhé ruky lepší grafiku (záleží jaká je tam zdroj, aby ji utáhl). Ale pořád to nebude na hraní nových her ono. V případě prodeje bych asi zvlášť prodával desku + CPU a RAM. Za 2 x 1 GB DDR1 dostane relativně slušnou cenu. Na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] min. 400,- za kus. Možná i [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].