POMOC - Nízký násobič
mám C2D E4500, max. násobič 11x frekvnce 2,2GHz ale procák mě pořád jede na 6x násobič a 1,2GHz
EIST a CE1 vypnuto
v biosu nastavím násobič na 11x ale po spuštění má pořád 6
má někdo nějaký nápad?
EIST a CE1 vypnuto
v biosu nastavím násobič na 11x ale po spuštění má pořád 6
má někdo nějaký nápad?
[quote=carlosbe;311372]mám C2D E4500, max. násobič 11x frekvnce 2,2GHz ale procák mě pořád jede na 6x násobič a 1,2GHz[/quote]
Co máš za základní desku?
[quote=mstejska;311377]Po spuštění je to v pořádku, vyšší násobič naskočí až při zátěži[/quote]
To by platilo v případě aktivního EIST (C1E).
Co máš za základní desku?
[quote=mstejska;311377]Po spuštění je to v pořádku, vyšší násobič naskočí až při zátěži[/quote]
To by platilo v případě aktivního EIST (C1E).
mám desku gigabyte P31 DS3L
zatěžovat jsem to zkoušel se zapnutým i vypnutým EIST a CE1 ale pořád jede pomalu
zatěžovat jsem to zkoušel se zapnutým i vypnutým EIST a CE1 ale pořád jede pomalu
Takže ještě jsem zkusil vypnout v biosu thermal control a už jede s násobičem 11
case mám otevřenej a teplota CPU je 41 stupňů
frekvenci zjišťuju přes CPU-Z
case mám otevřenej a teplota CPU je 41 stupňů
frekvenci zjišťuju přes CPU-Z
[quote=carlosbe;311429]Takže ještě jsem zkusil vypnout v biosu thermal control a už jede s násobičem 11[/quote]
Jsi si jistý, že máš správně nasazen chladič a nanesenu pastu?
Jsi si jistý, že máš správně nasazen chladič a nanesenu pastu?
Mám tam boxovanej chladič a do nedávna to makalo v pohodě, myslíte že mám zkusit reklamaci, nerad bych to uvařil
Teplota 41°C je v pořádku. Zatížil bych to třeba Orthosem a sledoval teploty v zátěži. Postni je sem.
Tu položku "CPU Thermal Monitor 2" nech na Disabled a v sekci BIOSu "CMOS Setup Utility / "CPU Warning Temperature" nastav třeba 60°C a napiš, co to dělá.
Jakou máš verzi BIOSu?
Tu položku "CPU Thermal Monitor 2" nech na Disabled a v sekci BIOSu "CMOS Setup Utility / "CPU Warning Temperature" nastav třeba 60°C a napiš, co to dělá.
Jakou máš verzi BIOSu?
[quote=carlosbe;311810]Děkuji všem za rady, ale desku pošlu na reklamaci protože mi ještě přestala fungovat síťovka.[/quote]
Jen se zeptám..... jak jsi přišel na to, že je síťovka v kýblu?
Jen se zeptám..... jak jsi přišel na to, že je síťovka v kýblu?