Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pomoc se sitovanim Win xp a Win 7

NeoPlex (18)|7.11.2009 15:27
Zdravicko

mam mensi problem na stolnim pc mam xp a na NTB mam win 7. Sdileni vse funguje.. ale chtel jsem si zahrat nejakou starsi hru.. napr. Heroes 3, kdyz zalozim na systemu XP, tak ve win 7 vidim zalozenou hru, ale uz se nepripojim... pokud zalozim ve win7, tak xp zalozenou hru nevidi :( nema nekdo prosim nejaky typ jak to zprovoznit? uz si nad tim dva dny lamu hlavu.. a obavam se, ze to proste win7 s xp nepujde..

dekuji predem za kazdou radu
NeoPlex (18)|8.11.2009 17:23
tak to asi nejde.. zkousel jsem snad vse.. rucni nastaveni TCP/ip... doinstalovani IPV6 na xpckach pak hotfix tohoto protokolu a jeho povoleni ve firewallu. Ze zoufalstvi i hamachi, ale to je stejny problem. A mnoho dalsiho nastaveni v obou wins. Bez vysledne.. pritom sdileni funguje bez problemu... takze vse nakonec resi dualboot... kdyby nekdo nekdy narazil na reseni, tak to urcite bude zajimat dost lidi
|Mio| (1333)|8.11.2009 20:56
Ocividne ti to blokuje firewall, obzvlast jestli to dela i pres hamachi.

Vypni firewall na obou stranach a bude to.
Dojigiri (1629)|8.11.2009 21:35
Spíš než doinstalovávat IPv6 na XPčkách bych naopak vypnul IPv6 na W7. Zatím to k ničemu moc neni, používá to málokdo, a lecjaký softy s tím mají problémy - v určitých případech je programu vracena IPv6 adresa místo IPv4 (konkrétně jsem se s tím setkal v proxy autokonfiguračním souboru pro internetovej prohlížeč, kde např. firefox mi na Vistě vracel jako myIpAddress() tvrdošíjně IPv6 adresu místo IPv4 dokud jsem IPv6 nezakázal - takže nějaký starší programy, třeba i ta hra, můžou činit to samý a pak můžou mít problém se spojit).
Martin Kuchař (20)|9.11.2009 12:16
určitě vypni IPv6 a povypínej Firewally - každopádně, jak už tady někdo psal, jsou se spojením problémy a i já jsem při zakládání blbého FTP serveru a sdílení mezi počítači (při testování WiFi routerů) zažil krušné hodiny s nastavováním...

Je vidět, že Win7 prostě tyhle běžné síťové komunikace nezvládají tak snadno, jako starší XP, kde stačilo naklikat adresy a všechno hned fungovalo
NeoPlex (18)|9.11.2009 17:45
tak jsem to jeste zkusil... firewally jsem samozrejme zkousel vypinat jiz predtim.. na obou pocitacich jsem zakazal IPV6, ale je to porad to samy... neznama chyba ve spojeni. Proste se to nema nejak rado a buchvi cim to je
Dojigiri (1629)|9.11.2009 22:08
Možná ještě to zkusit spustit v režimu kompatibility s XP, jestli by to nepomohlo. Jinak se ty PC teda normálně vidí jo? Pingnou na sebe a funguje sdílení..
NeoPlex (18)|9.11.2009 23:51
pingnu se z obou pc... sdileni jede, ikdyz 100% jen ve slozkach defaultne nastavenych pro sdileni. Kdyz nasdilim klasicke dokumenty, tak z nich muzu treba jen tahat, ale to je vec opravneni pro danou slozku, tudiz by to nemelo mit nic spolecneho s tim co resim. Win7 musi nekde pouzivat neco co xp nemaji, ale nevim co to je... jinak si nedovedu vysvetlit, ze 7 vidi zalozenou hru (ale nepripoji se) a xp ani s prikazem na konkretni vnitrni ip pc nic nenajdou
EditorPO (2819)|10.11.2009 00:11
Vo win 7 (aj vo Viste) sa nastavuje charakter siete. Myslim, ze nieco ako "doma", "firma" a este jeden typ. Malo by to byt nastavene ako domaca siet, tam su najmensie restrikcie.
No a co sa tyka tej hry, tak ju musis mat povolenu vo firewalle, pripadne aj konkretne TCP a UDP porty. O aku hru sa jedna?
NeoPlex (18)|10.11.2009 01:46
je to nastavene jako domaci sit. Pouzivam ted u 7 win firewall, takze se to na povoleni hry pta pri prvnim spusteni, nehlede na to, ze jsem to zkousel i s vypnutym firewallem. Ja si myslel, ze v vnitrni siti neni zapotrebi povolovat porty.. to semtam nejaka hra vyzaduje pri hrani online pokud se nepletu. Jedna se o Heroes 3. Sem tam si zahrajem s pritelkyni po praci :)
EditorPO (2819)|10.11.2009 09:54
Ked zalozis hru na winXP a chces sa pripojit (pisal si, ze win7 ju vidi, ale nepripoji sa), tak aku hlasku to vypise?

Este je dost podstatne, ci okrem interneho firewallu nepouzivas nejaky antivirus s integrovanym firewallom, nejake allinone riesenie, alebo samostatny firewall tretej strany. Vtedy zapinanie/vypinanie integrovaneho firewallu moc nepomoze.

Pozeram, ze existuju rozne verzie Heroes 3. Asi by si mal mat na oboch PC rovnaku verziu. Mas nainstalovane najnovsie patche? Vo Win7 skus spustit hru ako administrator.
Logout (4018)|10.11.2009 12:03
imho Doma a firma maj restrikce podobný, akorát v profilu doma je navíc ta obskurnost "Domácí síť", která Tě prudí s heslem a nějakym jednoduchym podivnym sdílenim (dopodrobna jsem to nezkoušel).

Stáhni si netio
http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Bandwidth-Tools/NETIO.shtml
a vyzkoušej si, jestli se Ti na těch dvou počítačích spojí. Vyzkoušej hlavně i porty, který používá ta hra
http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=10000&pagenumber=2
(stačí namátkou některý z těch rozsahů).
na jednom pc spusť
netio -t -s -p port

a na druhym

netio -t -p port ipadresadruhyho
NeoPlex (18)|10.11.2009 13:51
diky za rady, no pise to, ze nastala nejaka neznama chyba ve spojeni (je to chyba vypsana primo ze hry), pouzivam nod32 antivirus 4 a ten v sobe nema firewall, drive jsem jako firewall pouzival zonealarm, ale ten zatim neni nainstalovany, takze zatim jen defaultni windows firewally (udajne ten v 7ckach uz docela ujde). Kompatibilita verzi je ozkousena a funkcni (xp to xp beha v poradku). Uplne stejne se to chova i u AoE2 (stejna instalacka), novejsi jsem nezkousel takovy hrac zase nejsem
NeoPlex (18)|10.11.2009 13:52
[quote=Logout;312891]imho Doma a firma maj restrikce podobný, akorát v profilu doma je navíc ta obskurnost "Domácí síť", která Tě prudí s heslem a nějakym jednoduchym podivnym sdílenim (dopodrobna jsem to nezkoušel).

Stáhni si netio
http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Bandwidth-Tools/NETIO.shtml
a vyzkoušej si, jestli se Ti na těch dvou počítačích spojí. Vyzkoušej hlavně i porty, který používá ta hra
http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=10000&pagenumber=2
(stačí namátkou některý z těch rozsahů).
na jednom pc spusť
netio -t -s -p port

a na druhym

netio -t -p port ipadresadruhyho[/quote]

diky jdu to zkusit :)
NeoPlex (18)|10.11.2009 14:12
tak tohle mi vypaslo netio na w7

ERROR

Home > Network > Protocols > TCP-IP

Change the Maximum Transmission Unit (MTU) Size (Windows NT/2000/XP) Popular
This parameter specifies the Maximum Transmission Unit (MTU) for a network interface. By optimizing the MTU setting you can gain substantial network performance increases, especially when using dial-up modem connections.

MTU stands for Maximum Transmission Unit and in basic terms, it defines the maximum size of a packet that can be transferred in one frame over a network.
Open your registry and find the key below.

Create a new DWORD value, or modify the existing value, called "MTU" and set it to equal the required MTU size in decimal.

Recommended Values

576 - Dial-up Connections
1492 - PPPoE Broadband Connections
1500 - Ethernet, DSL and Cable Broadband Connections
Restart Windows for the change to take effect.

Note: For Windows NT 4 the key is [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\ Tcpip\Parameters]