HD 5850 problem
Mam problem dnes mi dorazila HD 5850 a po zapojeni do pc a zapnuti PC zustane cernej monitor a nic se nedeje...Monitor(lepe receno ledka) blika jakoby ve stand-by modu.Vetrak na karte se asi kazdych 5s zrychluje a zase zpomaluje a porad dokola.
Zkousel sem uz vsechno-dat kartu do druhyho PCI-E, Updatnul sem BIOS zakladni desky na nejnovejsi, Zkousel dat BIOS na default a nic nepomaha.
Myslite si, ze karta odeska do pekel a nebo by to mohl byt jiny problem?Treba s nekompatibilitou se zakladni deskou.
Jo a moje docasna karta HD3450 funguje bez problemu.
Zkousel sem uz vsechno-dat kartu do druhyho PCI-E, Updatnul sem BIOS zakladni desky na nejnovejsi, Zkousel dat BIOS na default a nic nepomaha.
Myslite si, ze karta odeska do pekel a nebo by to mohl byt jiny problem?Treba s nekompatibilitou se zakladni deskou.
Jo a moje docasna karta HD3450 funguje bez problemu.
Čo je to presne za počítač?
Imho buď ju nestíha krmiť zdroj alebo môže byť mŕtva už od narodenia:notsure
Imho buď ju nestíha krmiť zdroj alebo môže byť mŕtva už od narodenia:notsure
CPU-Phenom II 920 2800Mhz@3720MHz 1.47V,MB-Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X,PAMET-2x2GB A-DATA DDR II 1066MHz Extreme Edition,HDD-HITACHI 200GB+WD blue 640GB SATA2,GK-GTX 260@775/1700/2450,SKRIN-AeroCool AeroEngine Jr.-BS,ZDROJ-corsair tx650w
Ne nejsou...Zdrojem to byt nemuze.Prodal sem gtx 260 ktera fungovala i silne pretaktovana a 14dni sem se nedotknul kompu.Pak sem koupil hd 3450 a taky funguje bez problemu a vcera mi prisla 5850 a dela to co jsem popsal...
Jinak dokud sem neupdatnul BIOS na desce na nejnovejsi, tak karta jen na 2 vteriny roztocila vetrak naplno a pak snizila otacky a uz nezrychlila.
Jinak dokud sem neupdatnul BIOS na desce na nejnovejsi, tak karta jen na 2 vteriny roztocila vetrak naplno a pak snizila otacky a uz nezrychlila.
[quote=HEAD;316732]Pocitac viz podpis.Zdroj mam corsair tx 650w.[/quote]
Na to se tu nehraje, podpisy se mění, takže pěkně sem sestavu napiš.
Přídavný napájení máš zapojené správně? Vypadá to na mrtvou kartu, takže jediná možnost - zkus ji jinde a pokud nepůjde taky, reklamace.
Na to se tu nehraje, podpisy se mění, takže pěkně sem sestavu napiš.
Přídavný napájení máš zapojené správně? Vypadá to na mrtvou kartu, takže jediná možnost - zkus ji jinde a pokud nepůjde taky, reklamace.
Pridavny napajeni je urcite dobre zapojeny.
Sestava
phenom2 x4 920@3.6Ghz
4Gbram ddr2 1066
Gigabyte GA-MA790X-UD4
200+640GB HDD
Corsair tx650w
Jinde ji nemam moznost zkusit.
Sestava
phenom2 x4 920@3.6Ghz
4Gbram ddr2 1066
Gigabyte GA-MA790X-UD4
200+640GB HDD
Corsair tx650w
Jinde ji nemam moznost zkusit.
Reset biosu a zkus na chvíli zrušit přetaktování, aby se vyloučila souvislost s nestartováním. Je to přeci jen o dost a trochu žravější grafika při bootu může udělat nějakou špičku kvůli které už PC nenaskočí. I když, to by ten zdroj musel bejt načnutej, aby tulhe sestavu nezvládal.. No jinak než vyzkoušet kartu u kamaráda to už neotestujeme.
Tak 5850 ma mensi spotrebu jak gtx 260 a mel by stacit i 400w zdroj.
Znova sem to vyzkousel-Dal bios na default a porad stejny.Resetoval sem cmos porad stejny.Odpojil sem oba disky i pridavny vetraky a porad stejny.
Karta roztoci po startu vetrak na 1-2 vteriny rychle a pak snizi otacky a nic se dal nedeje.
kdyz odpojim pridavny napajeni tak karta zacne pipat a zvysi otacky vetraku na 100%.
Ta karta je asi na 99% mrtva.Jiny vysvetleni neni proste mozny.
Znova sem to vyzkousel-Dal bios na default a porad stejny.Resetoval sem cmos porad stejny.Odpojil sem oba disky i pridavny vetraky a porad stejny.
Karta roztoci po startu vetrak na 1-2 vteriny rychle a pak snizi otacky a nic se dal nedeje.
kdyz odpojim pridavny napajeni tak karta zacne pipat a zvysi otacky vetraku na 100%.
Ta karta je asi na 99% mrtva.Jiny vysvetleni neni proste mozny.
[quote=Smeli;316789]Možná zkusit ještě flashnout samotnou HD5850 :notsure[/quote]
To nepude protoze se nedostanu s ni do win.
To nepude protoze se nedostanu s ni do win.
[quote=HEAD;316792]To nepude protoze se nedostanu s ni do win.[/quote]
Ty nemas na desce 2 pci-e 16x ?
pouzij tu 3450 na zobrazeni a do druhyho dej 5850 ...
Ty nemas na desce 2 pci-e 16x ?
pouzij tu 3450 na zobrazeni a do druhyho dej 5850 ...
Nejde sekne se pri bootu.Lepe receno uz sem to zkousel a napoprve sem se dostal do win a ovladace zacali rozpoznavat kartu a pak se vypnul monitor.Kdyz to zkusim ted, tak se to sekne na konci bootu tesne pred najetim do win.
Kdyz dam 5850 do druhyho pcie slotu a 3450 do prvniho aspon se zapne monitor(je pripojenej k 3450) a sekne se to pri bootu.Kdyz to zkusim zapojit do 5850 nezapne se monitor.
Kdyz dam 5850 do prvniho slotu a 3450 do druhyho nezapne se monitor ani kdyz ho pripojim k 3450.
Kdyz dam 5850 do druhyho pcie slotu a 3450 do prvniho aspon se zapne monitor(je pripojenej k 3450) a sekne se to pri bootu.Kdyz to zkusim zapojit do 5850 nezapne se monitor.
Kdyz dam 5850 do prvniho slotu a 3450 do druhyho nezapne se monitor ani kdyz ho pripojim k 3450.
Do flashování bych se nepouštěl. V krajním případě by to mohlo ohrozit uspěšnost reklamace, nevíme v jakém stavu karta je a jak by flash proběhl / neproběhl. (nebo jsem přehnaně paranoidní :notsure ?) :D
Jedina možnost reklamace prostě karta nechce jet tak vrátit a vzít si bud penize nebo novou kartu a nejlepe odzkousenou u prodejce
Opravdu to vypada na grafiku.
Uplne stejnej problem jako mam ja a pomohla reklamace grafiky.
Ale abych rek pravdu z reklamace mam doslova hruzu.5850 nikde nejsou a cekaci doba je i 2 mesice na novou.
A pri predstave, ze budu cekat 3 a vic mesicu az mi laskave daj novou kartu toho se doslova desim... :angry
Jak dlouho myslite, ze bude trvat reklamace 5850?
Uplne stejnej problem jako mam ja a pomohla reklamace grafiky.
Ale abych rek pravdu z reklamace mam doslova hruzu.5850 nikde nejsou a cekaci doba je i 2 mesice na novou.
A pri predstave, ze budu cekat 3 a vic mesicu az mi laskave daj novou kartu toho se doslova desim... :angry
Jak dlouho myslite, ze bude trvat reklamace 5850?
jde o to jetli jsi koupil jako spotřebitel nebo práv. osoba
pro spotřebitele je doba reklamace 30dnů
pro práv. osobu dle obchodních podmínek
pro spotřebitele je doba reklamace 30dnů
pro práv. osobu dle obchodních podmínek
No faktura je na koncovyho zakaznika(neni na jmeno) takze asi spotrebitel?Moc se v tom nevyznam a kartu sem nekupoval ja, ale koupil sem ji od jednoho uzivatele na foru.
Hm.. tak proto ji asi prodaval :) .. ted vazne, jestli je na faktuře nízká cena ze začátků prodeje (5300,-) tak bych se bál aby ti nevrátili peníze a nazdar. Teď jí totiž v pohodě prodaj o litr dráž :( Jinak spousta větších firem si drží HD5850 karty na skladě do svých sestav (tam maj větší marži) takže je šance že nějakou pro reklamaci mít budou. Kde je to kupovaný a za kolik? (jestli to teda neni tajný)
Je to kupovany za 5400kc s dani v mironetu.Volal sem tam a prej mi vratej prachy.Byla tam moznost i vymena karty, ale pre ji nemaj na sklade a ani dodavatel ji nema a tak sem jim rek at mi vratej prachy.:)
Trochu sem googlil a vypada to, ze ATi s 5850 ma celkem zavaznej problem s bootem.Hodle lidi ma stejnej/podobnej problem.
Staci do googlu zadat 5850 boot problem a vyjede vam tuna odkazu na ruzny fora....
U me je to ale zvlastni protoze mam novou desku s AMD 790x...
Bud je hodne karet uz dojeb*** rovou z vyroby a nebo karty funguji jak maji, ale nejsou kompatibilni s vetsinou desek :D
Staci do googlu zadat 5850 boot problem a vyjede vam tuna odkazu na ruzny fora....
U me je to ale zvlastni protoze mam novou desku s AMD 790x...
Bud je hodne karet uz dojeb*** rovou z vyroby a nebo karty funguji jak maji, ale nejsou kompatibilni s vetsinou desek :D
Uff, tak to ja mel stesti na dobrej kus.
Zkus jeste takovou mozna blbost ale za pokus to stoji, nektere bedny totiz maji tendenci i na doraz drzet kartu v PCI-E slotu trochu sikmo. Poloz bednu na lezato a zkoukni dobry dorazeni do slotu.
Jinak jak jsem zminoval to napajeni, ja musel nabusit do desky i ten pridavnej molex pod sloty a P4 napajeni pro procak v osmipinove verzi. Dve sestky primo do karty jsou jasny.
Pri prvnim startu karty, tedy aspon u me, byl vystup jen na DVI, od te doby najizdi uz vsechny vystupy pri bootu.
Zkus jeste takovou mozna blbost ale za pokus to stoji, nektere bedny totiz maji tendenci i na doraz drzet kartu v PCI-E slotu trochu sikmo. Poloz bednu na lezato a zkoukni dobry dorazeni do slotu.
Jinak jak jsem zminoval to napajeni, ja musel nabusit do desky i ten pridavnej molex pod sloty a P4 napajeni pro procak v osmipinove verzi. Dve sestky primo do karty jsou jasny.
Pri prvnim startu karty, tedy aspon u me, byl vystup jen na DVI, od te doby najizdi uz vsechny vystupy pri bootu.