Kterou HD 5750 ?
Ahoj, na jiných fórech jsem řešil, kterou kartu vybrat. Vybíral jsem z trojice HD5750, GTS 250, HD4850 . Nakonec jsem došel k tomu, že si koupím HD5750 ( to ovšem neznamená, že se třeba najde lepší v cenové hladině, kterou uvádím ) .
Ovšem teď nevím, kterou z nabízených HD 5750 vybrat. Jestli vzít ASUS, MSI, Saphhire ? U té Saphhire se ještě rozhoduji, jestli se vyplatí příplatek za Vapor-X ?
Cenové maximum karty je cca 3000,-kč + poštovné ( musí se ale jednat o českou poštu ) .
Zbytek sestavy je :
Intel P-DC E5200 @ 3.2,
EP45-DS3R,
2x1Gb A-data vitesta,
Fortron 350W,
DVD RW,
1TB HDD samsung.
Budu hrát na monioru s rozlišením 1920x1080.
Díky všem za rady.
Ovšem teď nevím, kterou z nabízených HD 5750 vybrat. Jestli vzít ASUS, MSI, Saphhire ? U té Saphhire se ještě rozhoduji, jestli se vyplatí příplatek za Vapor-X ?
Cenové maximum karty je cca 3000,-kč + poštovné ( musí se ale jednat o českou poštu ) .
Zbytek sestavy je :
Intel P-DC E5200 @ 3.2,
EP45-DS3R,
2x1Gb A-data vitesta,
Fortron 350W,
DVD RW,
1TB HDD samsung.
Budu hrát na monioru s rozlišením 1920x1080.
Díky všem za rady.
dle meho nazoru se to vyplati kvuli nizsim teplotam a hlucnosti,nevim sice presne o kolik je karta drazsi oproti referencnim,ale osobne preferuji SAPPHIRE- jako vyhradniho vyrobce karet pro ATI,osobne jsem mel SAPPHIRE vyuzivajici technologie Vapor X,3870 TOXIC,ted mam SAPPHIRE 4870 TOXIC a s teplotama nemam zadny problem,ani z hlucnosti,naprosta spokojenost,takze jestli neni potreba usetrit za kazdou cenu,volil bych Sapphire s Vapor X
z hd5750 mi jako nejlepší přide PowerColor SCS3 HD5750
která stojí podobně co sapphire vapor leč do 3000 impossible
která stojí podobně co sapphire vapor leč do 3000 impossible
Bohužel, rozhoduje každá koruna, i takhle je to o 700,-kč více, než jsem počítal.
Vybral jsem tuto : http://www.itzona.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=296634 .
Je to dobrá volba ?
Vybral jsem tuto : http://www.itzona.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=296634 .
Je to dobrá volba ?
ta powercolor co doporucuje matyyy jsem koukal ze se da sehnat uz od 3200,-,mozna by stalo za uvahu za ten maly priplatek,prece jen je grafika jednim ze stezejnich komponentu,a nekupujes ji na par mesicu:notsure,jinak z referencnich bych volil prave SAPPHIRE- radeji nez asus ci msi
hele oproti saphirru jsou to jen 3stovky navíc
BTW hd4770 se dá koupit za [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a tahle vypadá že by na ní šlo i accelero
BTW hd4770 se dá koupit za [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a tahle vypadá že by na ní šlo i accelero
Radši vezmu tu Sapphire ( už jsem obědnal tuto : http://www.itzona.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=296634 , snad jsem udělal dobře ) . Nejde mi o pasivní chlazení, takže ta PowerColor nemá asi smysl nebo se liší i v něčem jiném ?
EDIT : Teď jsem dostal odpověď na jiném fóru, že bych si tu grafiku měl obědnat z nějakého prověřeného obchodu. Jedná se o špatný obchod ? V čem bude rozdíl oproti tomuto obchodu třeba u CZC.CZ ? Já myslím, že žádný.
EDIT : Teď jsem dostal odpověď na jiném fóru, že bych si tu grafiku měl obědnat z nějakého prověřeného obchodu. Jedná se o špatný obchod ? V čem bude rozdíl oproti tomuto obchodu třeba u CZC.CZ ? Já myslím, že žádný.
Tak jsem obědnal radši z CZC.CZ , obědnal jsem Vapor-X , protože ta s normálním chlazením bylo o něco dražší.
muze byt rozdil v case dodani a nebo v pripadne reklamaci,ne vsechny e-shopy maji dobrou reputaci,proto je nekdy lepsi se drzet proverenych
edit/ uvidis,budes spokojen s vapor-x ;)
edit/ uvidis,budes spokojen s vapor-x ;)
Jeste jeden dotaz . Rozjedu na té HD5750 Crysis Warhead na rozlišení 1920x1080p na ultra high detaily ?
POpř. když ne na ultra high, na které teda ? Nejde mi o vyhlazování.
EDIT : Ta verze, co jsem obědnal je pravděpodobně lite retail verze. Je u této verze součástí i redukce z 2x MOLEX na 1x 6-ti pin ?
POpř. když ne na ultra high, na které teda ? Nejde mi o vyhlazování.
EDIT : Ta verze, co jsem obědnal je pravděpodobně lite retail verze. Je u této verze součástí i redukce z 2x MOLEX na 1x 6-ti pin ?
[quote=Novotak33;318387]Jeste jeden dotaz . Rozjedu na té HD5750 Crysis Warhead na rozlišení 1920x1080p na ultra high detaily ?[/quote]
To by si chtěl po té kartě trochu moc :eek: Na toto rozlišení pro ultra high detaily by si potřeboval spíš 5850/70/5970 :D Ale tipuju že pro zachování solidní hratelnosti by to mohlo být přibližně někde kolem středního nastavení a maximálně s 2x AA (i když ten by se mohl nechat při tak vysokém rozlišení vypnutý).
To by si chtěl po té kartě trochu moc :eek: Na toto rozlišení pro ultra high detaily by si potřeboval spíš 5850/70/5970 :D Ale tipuju že pro zachování solidní hratelnosti by to mohlo být přibližně někde kolem středního nastavení a maximálně s 2x AA (i když ten by se mohl nechat při tak vysokém rozlišení vypnutý).
Na diskuzi na DDWorld, jeden uživatel psal, že rozjede na HD5770 Crysis na Ultra high bez vyhlazování na 1920x1200 . Možná po přetaktování na stejnou frekvenci, pokud by to šlo, bych to crysis mohl rozjet na ty ultra high.
EDIT : Co ta redukce, bývá u lite retail přibalena ?
EDIT : Co ta redukce, bývá u lite retail přibalena ?
Redukce by tam být měla, ale ruku do ohně za to nedám. :slug
Co se týče FPS v crysis - už jsem to psal. Ani náhodou. Když se kouknu na PCT, kde testovali na sestavě s vysoko taktovaným i7 a ostatními výkonnými komponenty a dostali ve FULL HD bez AA mizerných 24fps v průměru a na SHW testu přibližně to samé, kolik myslíš, že dostaneš ty? Prostě se budeš v detailech muset uskromnit. ;)
Co se týče FPS v crysis - už jsem to psal. Ani náhodou. Když se kouknu na PCT, kde testovali na sestavě s vysoko taktovaným i7 a ostatními výkonnými komponenty a dostali ve FULL HD bez AA mizerných 24fps v průměru a na SHW testu přibližně to samé, kolik myslíš, že dostaneš ty? Prostě se budeš v detailech muset uskromnit. ;)
OK, buďto tam ta redukce bude nebo ne, při nejhořším se dokoupí :-) .
Když ty Ultra high jsou úžasný, ale holt se uskromnim :-( .
Nikde nemůžu najít odpověď na jednu důležitou otázku, na kterou jsem úplně zapoměl : Je tato karta výhodná koupě do budoucna ? Budou se na této kartě dát hrát ( i třeba po dotaktování ) i za rok a déle hry na 1920x1080 ? Je mi jasné, že už ne na High detaily, ale alespoň na medium. Abych tuhle grafiku nekoupil a za chvíli nezjistil, že si nezahraju ani Mafii 2 :-D.
Když ty Ultra high jsou úžasný, ale holt se uskromnim :-( .
Nikde nemůžu najít odpověď na jednu důležitou otázku, na kterou jsem úplně zapoměl : Je tato karta výhodná koupě do budoucna ? Budou se na této kartě dát hrát ( i třeba po dotaktování ) i za rok a déle hry na 1920x1080 ? Je mi jasné, že už ne na High detaily, ale alespoň na medium. Abych tuhle grafiku nekoupil a za chvíli nezjistil, že si nezahraju ani Mafii 2 :-D.
No a co poviete na 5770 vs 4890? Na pixmania maju teraz ceny 122€ a 130€ cize ceny su porovnatelne, vykonovo asi 4890-ka ale do buducna by bolo co lepsie kupit? Ma vyznam prihliadat na spotrebu a DX 11?
do buducna a kvoli dx11 a teselacii, ktore sa snad uchyti by som bral 5770
kvoli spotrebe a mensim problemom s chladenim
kvoli spotrebe a mensim problemom s chladenim
[quote=sss5xxx;321196]No a co poviete na 5770 vs 4890? Na pixmania maju teraz ceny 122€ a 130€ cize ceny su porovnatelne, vykonovo asi 4890-ka ale do buducna by bolo co lepsie kupit? Ma vyznam prihliadat na spotrebu a DX 11?[/quote]
fakt 1. pixmania je francouzský obchod takže tam neplatí české/slovenské zákony budeš platit poštu z francie a v případě reklamace poštu do francie
fakt 2. spotřeba spoustu lidí nezajímá, ale na druhou stranu hd5770 uživý i 350W zdroj s prstem v nose (za předpokladu normálního cpu) na hd4890 budeš potřebovat 450w zdroj
vyjádřeno v číslech v idle je rozdíl mezi nima cca 35W ve hrách 70W
do výběru bych přidal ještě gtx260 tam je to 35W vloadu navíc oproti hd5770 a 10W v idle
fakt 3. výkonově hd5770 nemá na hd4890 ani na gtx260
fakt 1. pixmania je francouzský obchod takže tam neplatí české/slovenské zákony budeš platit poštu z francie a v případě reklamace poštu do francie
fakt 2. spotřeba spoustu lidí nezajímá, ale na druhou stranu hd5770 uživý i 350W zdroj s prstem v nose (za předpokladu normálního cpu) na hd4890 budeš potřebovat 450w zdroj
vyjádřeno v číslech v idle je rozdíl mezi nima cca 35W ve hrách 70W
do výběru bych přidal ještě gtx260 tam je to 35W vloadu navíc oproti hd5770 a 10W v idle
fakt 3. výkonově hd5770 nemá na hd4890 ani na gtx260