Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook do 25.000

ralen (95)|22.11.2009 23:04
Ahoj v předchozích tématech čtu, že notebook na hry neseženu ani za 15 ani za 20 tis. Takže přihazuju na 25.

Notebook budu využívat na ""hry"" nechci žádny zazraky, ale abych rozjel třeba zaklínače,gothic3,cod4,wow atd..
Jezdím za praci na týden z domu, takže pochopitelně nebudu vláčet pc s monitorem sebou - proto volím notebook

Chtěl bych zkusit práci s videm, takže by měl mit zaměření i tohohle typu.
Dále jen klasika kancelarská prace a sledovaní filmů.

Přenášet ho nebudu, poze převážet, takže mi na váze vubec nesejde ani velikosti.

Tohle jsem objevil co se mi zamlouvá nejvíce, pokud máte nekdo zkušenost napište.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Napište návrhy i připomínky.
Díky
speedsnail (4876)|23.11.2009 00:25
Mě se tohle HP libi, už jsem ho doporučoval v jinem tematu. Jediná drobnost je jen 5400ot disk.. taky tam mohli dát 7200.

Jinak nejlevnější "herní" ntb bude asi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Grafika je srovnatelná s HD4650, slušný procesor, nemá numpad a pár dalších drobností.

Další na zvážení tyto toshiby [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
s0vet (29)|23.11.2009 00:30
Přesně toto HPčko jsem chtěl doporučit po přečtení nadpisu tématu. Já osobně mám jeho předchůdce, dv6-1290 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Jsem s ní velmi spokojený, příjemná klávesnice, nikde nic nevrže, výkon taktéž super - a hlavně, oproti všem ostatním notebookům se na něm nezanechávají otisky prstů.

Koupil jsem ho asi týden před tím, než se začal prodávat jeho již zmíněný nástupce dv6-1330. Pfffffff ....:mistake
ralen (95)|4.12.2009 08:21
A co říkáte na tento :[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jakej je v porovnání s tím HP? Má někdo zkušenost? A s Asusem obecně jsou zkušenosti jaké?
ralen (95)|11.12.2009 22:53
A co tohle, sice je to o trochu dražší ale...

nebo ještě do 25k
ralen (95)|14.12.2009 09:19
Nikdo nemáte zkušenosti? Rady? Ani komentář?:rolleyes:
speedsnail (4876)|14.12.2009 10:13
Ty 17" macky bych rozhodně tahat nechtěl, záleží jakej máš požadavek na přenositelnost.
A u 4jader obecně bych se bál o spotřebu, takže záleží jestli budeš pořád na zásuvce. A ve hrách které využijí jen 2-jádro bude ten HP s P8700 rychlejší.
ralen (95)|14.12.2009 15:08
O váhu mě nejde, v praci taham 9 hodin 20x těřší veci. takže par kilo mě nerozhodí. Na zásuvce budu prakticky pořád i v autě (měnič).

o 17 jsem začal uvažovat protože bych ho využil občas i jako televizi,když už má tu TV kartu.Ale není to podmínka (ostatně ušetřil bych par tisíc možná)

4 jádro já nevím, pokud bude 2 jádro dostačující i na praci s videem a gr.programy proč ne.Ale do budoucna se to vyplatí ne?

Chtěl bych, aby byl spolehlivý když už do něj vrazim min. 25 litrů, nevrzal, moc nehlučel a hlavně fungoval :)
A byl trochu odolnej ,né že bych s ním zrovna zatloukal 200 hřebíky, ale abych ho nemusel "nosit na polštaři".

A vysoké rozlišení je to k něčemu?
radom (1)|11.1.2010 21:48
[quote=ralen;318488]Ahoj v předchozích tématech čtu, že notebook na hry neseženu ani za 15 ani za 20 tis. Takže přihazuju na 25.

Notebook budu využívat na ""hry"" nechci žádny zazraky, ale abych rozjel třeba zaklínače,gothic3,cod4,wow atd..
Jezdím za praci na týden z domu, takže pochopitelně nebudu vláčet pc s monitorem sebou - proto volím notebook

Chtěl bych zkusit práci s videm, takže by měl mit zaměření i tohohle typu.
Dále jen klasika kancelarská prace a sledovaní filmů.

Přenášet ho nebudu, poze převážet, takže mi na váze vubec nesejde ani velikosti.

Tohle jsem objevil co se mi zamlouvá nejvíce, pokud máte nekdo zkušenost napište.
Napište návrhy i připomínky.
Díky[/quote]

já v podstatě řeším stejný problém a zajímavý se mi zdá i [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .
Mohl by mi někdo pomoci s jejich srovnáním? pozná se zřetelně rozdíl mezi 5400 a 7200 ot? A co rozlišení a grafika obecně? Rozlišení má o dost lepší MSI, stejně jako grafiku (na notebookcheck.net má ATI Radeon HD 4650 51%, GeForce GTS 160M 64%) čili mi připadá, že tento HP má lepší jen procesor (na věcech jako je dálkové ovládání a TV tuner mi nesejde, velikost disku mě taky nezajímá, užívám externí WD).

Co tedy myslíte, že je lepší pro hráče? O něco slabší procesor s lepší grafikou či opačně?
matyyy (2527)|11.1.2010 22:10
[quote=radom;336941]pozná se zřetelně rozdíl mezi 5400 a 7200 ot?
[/quote]
poznat to jde hlavně v testech :) díky novým technologiím může být 5400 disk rychlejší než starší 7200
ve hrách poznáš jen přenosovou rychlost při načítání levelů
[quote=radom;336941]
A co rozlišení a grafika obecně? Rozlišení má o dost lepší MSI, stejně jako grafiku (na notebookcheck.net má ATI Radeon HD 4650 51%, GeForce GTS 160M 64%)
[/quote]
mobilty hd4650 je stejný jako normální hd4650 a gts160m se nejvíc podobá klasické 9600gt 64shader 256bit ddr3
rozdíl si najdi v nějakým testu
[quote=radom;336941]
čili mi připadá, že tento HP má lepší jen procesor
Co tedy myslíte, že je lepší pro hráče? O něco slabší procesor s lepší grafikou či opačně?[/quote]
můj soukromý názor jest že je lepší výkonější grafika s tím že některý hry bude brzdit procesor(a 300MHz naví by jim stejně nepomohlo)
300MHz není zase tak moc (msi mívalo na notebookách turbo čudl na přetaktování cpu)
bambusman (7)|18.1.2010 01:33
[quote=ralen;326773]O váhu mě nejde, v praci taham 9 hodin 20x těřší veci. takže par kilo mě nerozhodí. Na zásuvce budu prakticky pořád i v autě (měnič).

o 17 jsem začal uvažovat protože bych ho využil občas i jako televizi,když už má tu TV kartu.Ale není to podmínka (ostatně ušetřil bych par tisíc možná)

4 jádro já nevím, pokud bude 2 jádro dostačující i na praci s videem a gr.programy proč ne.Ale do budoucna se to vyplatí ne?

Chtěl bych, aby byl spolehlivý když už do něj vrazim min. 25 litrů, nevrzal, moc nehlučel a hlavně fungoval :)
A byl trochu odolnej ,né že bych s ním zrovna zatloukal 200 hřebíky, ale abych ho nemusel "nosit na polštaři".

A vysoké rozlišení je to k něčemu?[/quote]

Na multimédia je ten HP dobrej, ale zpracování nic moc. Přímo nevrže, zkoušel jsem jen nový kus v obchodě, ale plasty opravdu nic moc, prohýbá se trochu u touchpadu a působí měkce, hučí celkem dost, většina HP má problémy s hlučností, já osobně považuju hlučnost za dost velkou nevýhodu. Je fakt, že je problém vybrat něco lepšího, já mám Lenovo, tam je zpracování dobré, ale nenabízí nic v téhle kategorii, snad jen nové SL510, to je zpracováním slušná, ale dost se odchyluje od požadavků. Jinak kvalitní R/T500 už je dost mimo mísu. Ten MSI co je zmiňovanej, tak ten má kamarád, na první pohled vypadá luxusně, ale když po měsíci vyskočí zadní kryt u displeje a díky tomu praskne, tak to o něčem vypovídá. Je to sice kosmetická vada ale zpracováním šasi bych ho hodnotil jako to nejhorší co se dá sehnat.