Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

FS Eprimo Mobile problém

playman (62)|2.12.2009 12:46
Ahoj, máma dostala z práce asi po dvou měsících zpět svůj služební notebook, Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V6535 na ktereém byl přeinstalován OS na Windows 7 Professional (32bit). To je sice super a hned se s notebookem pracuje lépe, ale:

1) Když je připojený k síti, tak se baterie nabije na 40-43% a dál se nenabíjí, píše zkrátka Napájen ze sítě, nenabíjí se.
2) Nefungují klávesové zkratky (např. Fn + F9 = zvýšení jasu)

Na nic jiného, co by bylo špatně jsem zatím nepřišel, tak to snad bude vše. Jen bych nerad do toho počítače nějak víc zasahoval a něco podělal ještě víc, oni by ho tam zas měli dva měsíce a to by se mi moc nehodilo. Tak jsem doufl že mi někdo poradíte co s tím ;)
Richmond (8084)|2.12.2009 13:39
Zrejme je problem s "HotKey" softwarem, na strankach FS neni pro jistotu zadny, jas bych reguloval pres windowsacky Win+X
playman (62)|2.12.2009 14:26
problém s klávesnicí je už vyřešený, víc mi ale stejně vadí to (ne)nabíjení. Nevítee co s tím? Protě ntb včera přišel, tak jsem ho měl zapnutý chvíli bez nabíječky, dnes ráno jsem ho připojil a už píše že je napájen, ale nenabíjí se, tak nevim co s tim
xmarek (1676)|2.12.2009 15:03
Možná to vypadá na to, že se s Vámi baterie loučí. Existuje ještě jedná (asi dost nepravděpodobná) příčina tohoto problému. Některé firmy (např. Lenovo) mají tools-y, které jsou schopny nastavit od kolika procent se bude baterie nabíjet. Já jsem schopen např. nechat baterii samovolně vybít např. na 20% a pak ji teprve notebook začne nabíjet (otázka použitelnosti takového řešení).

playman (62)|2.12.2009 15:19
Jenže když ntb včera přišel, tak indikátor baterie ve Win 7 ukazoval po zapnutí bez adaptéru baterii plně nabitou, takže mrtvá snad nebude nebude.
Kde se dá najít to nastavení? Nebo na to musí být nějaké ovladače? Bohužel je to FS a ne IBM :)
xmarek (1676)|2.12.2009 15:25
To jsou speciální toolsy, které se instalují pro Lenovo. U FS nevím.
playman (62)|2.12.2009 19:06
Aham a někdo jiný neví co s tím?