Problem s Kartou HD 2900xt 512Mb
Zdravim.Mam takovej docela zavaznej problem a nevim co stim.Pri bootovani win mam na obrazovce podelne i svisle carky na cele obrazovce a kdyz to ma najet na prihlasovaci okno do win tak s cerna obrazovka uplne.Hdd porad hrabe ale obrazovka je porad cerna.proste na tehle karte to vubec nenajede a to pred tydnem jela uplne normal.Prosim o radu na novou kartu nemam tak jestli to jde nejak opravit byl bych rad.Predem dekuji za odpoved.
Ty čáry jsou už při POSTu nebo v BIOSu? Mám dojem že karta odešla, oprava prakticky nemožná. Zkus ji vyndat, vyčistit chladič, profouknout PCI-e konektor a znovu připojit. Zdroj máš dostatečný? Napiš celou konfiguraci PC.
Pokud to bude kartou a není v záruce, dalo by se zkusit rozpečení v troubě (ne to není vtip, dají se tak opravdu některé karty opravit) :)
[quote=speedsnail;324667]Pokud to bude kartou a není v záruce, dalo by se zkusit rozpečení v troubě (ne to není vtip, dají se tak opravdu některé karty opravit) :)[/quote]
Zajímavé, bylo by bližší info? Mám tu jednu kartu která dělá něco podobného, že bych to zkusil. Předpokládám že to "opraví" studené spoje, ne?
Zajímavé, bylo by bližší info? Mám tu jednu kartu která dělá něco podobného, že bych to zkusil. Předpokládám že to "opraví" studené spoje, ne?
DualCore AMD Athlon 64 X2, 3100 MHz X2, 3100 MHz,Jetway M2GT4 Series nVIDIA nForce4 SLI,3328 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)Hdd250,Momentalne tam mam zapujcenou x1800xt 256Mb zdroj Xilence 700w.Kartu jsem mel vyndanou uz asi 10x a celou jsem ji cistil ale problem je porad stejny.Jak jste to mysleli stim rozpecenim.Stou zapujcenou kartou vtom stejnem slotu jede bez problemu.
Tá "trouba" pomáha iba pri nekvalitných (studených, prasknutých) pájkovaných spojoch ... Vadný čip (či už pamäťový alebo iný) to neopraví ...
Asi tak. Nebo ji dej nějakému kutilovi, ať si s ní pohraje (a pak ji stejně vyhodí). Nebo ji dej na aukro, máš-li tu možnost, jako poškozenou, třeba se někomu něco z ní hodí.
No tak to mne pos**.teda pardon za ten vyraz ale rozebral jsmem ji a dal ji do trouby na 210 stupnu a zhruba na 10 minut a ona normalne najela.zadne cary vubec nic.Tak to je gooool.diky za rady a hlavne Salamanderovi za to video.Fakt diky:D:D:D
Ja rikal ze to muze pomoct :D ale ze to zafunguje zrovna tobě, to je fakt bomba! Nedával jsem tomu velkou šanci :thumb
[quote=baby205;324695]No tak to mne pos**.teda pardon za ten vyraz ale rozebral jsmem ji a dal ji do trouby na 210 stupnu a zhruba na 10 minut a ona normalne najela.zadne cary vubec nic.Tak to je gooool.diky za rady a hlavne Salamanderovi za to video.Fakt diky:D:D:D[/quote]
Jsem zvědavý jestli to vydrží, jestli si vzpomeneš napiš sem.
Jsem zvědavý jestli to vydrží, jestli si vzpomeneš napiš sem.
Tu kartu tam musis dat bez toho chladice a i tu pastu je treba upne setrit.Pokud muzu jeste poradit dej ji na ten alobal co je na tom videu.Ja dal alobal na plech a udelal jsem take kulicky ktere slouzilui jako nozky.A byt tebou tak bych ji tam vic jak 11 minut nenechaval.Mne pak smrdela cela trouba.Ta moje karta stale funguje bez problemu.tak zatim a napis potom jak se ti to podarilo.:)