Problém s notebookem Acer Extensa 5630
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Můj notebook (acer extensa 5630) má asi nějakou vadu,ale nevím jakou. Někdy (cca jednou za 2 dny) zbělá obrazovka, ale notebook běží dál akorát bez obrazu. Řeším to tím ,že zmačknu vypínací tlačítko a počkám až se notebook vypne a poté ho znova zapnu. Monitor takhle blbne občas i při zapínání někdy to je bílé a jakmile má naskočit logo Windows při zapínání tak to začne jít. Někdy se ,ale spustí takto s bílou obrazovkou a je to opět bílé a notebook je bez obrazu. A pak ještě jedna vada, nevím jestli to souvisí i s tou předchozí. Pokud zapnu na internetu třeba poker nebo internetové rádio tak se na notebooku objeví modré pozadí a na něm bílý text a nabíhají procenta... Na 100% se notebook začne restartovat. Text nevím co znamená zaprvé je v angličtině a je zobrazen tak 2-3 vteřiny. Vezmou mi to "zbělání" na reklamaci? co by to mohlo být? Poraďte prosím.
http://gizmodo.com/5129919/what-a-wi...sod-looks-like toto je to modré s těmi porcenty
[quote=Stogr;325122]Dobrý den, potřeboval bych poradit. Můj notebook (acer extensa 5630) má asi nějakou vadu,ale nevím jakou. Někdy (cca jednou za 2 dny) zbělá obrazovka, ale notebook běží dál akorát bez obrazu. Řeším to tím ,že zmačknu vypínací tlačítko a počkám až se notebook vypne a poté ho znova zapnu. Monitor takhle blbne občas i při zapínání někdy to je bílé a jakmile má naskočit logo Windows při zapínání tak to začne jít. Někdy se ,ale spustí takto s bílou obrazovkou a je to opět bílé a notebook je bez obrazu. A pak ještě jedna vada, nevím jestli to souvisí i s tou předchozí. Pokud zapnu na internetu třeba poker nebo internetové rádio tak se na notebooku objeví modré pozadí a na něm bílý text a nabíhají procenta... Na 100% se notebook začne restartovat. Text nevím co znamená zaprvé je v angličtině a je zobrazen tak 2-3 vteřiny. Vezmou mi to "zbělání" na reklamaci? co by to mohlo být? Poraďte prosím.[/quote]
Tu modrou obrazovku tobudeme potrebovat vedet co presne je na ni zobrazene. Najed si na [Vlastnosti systemu > Zalozka Upresnit > Sposteni a zoteveni systemu - tlacitko Nastaveni] a zde zrusit zaklikniti u AUTOMATICKY RESTARTOVAT. No a pak by mela zustat modra obrazovka videt a budes mit moznost ji vyfotit nebo dobodrobna opsat.
Klidne to muze souviset s tou bilou obrazovkou, treba nejake prehrivani grafiky nebo tak neco. Zacni s tou modrou obrazovkou.
Tu modrou obrazovku tobudeme potrebovat vedet co presne je na ni zobrazene. Najed si na [Vlastnosti systemu > Zalozka Upresnit > Sposteni a zoteveni systemu - tlacitko Nastaveni] a zde zrusit zaklikniti u AUTOMATICKY RESTARTOVAT. No a pak by mela zustat modra obrazovka videt a budes mit moznost ji vyfotit nebo dobodrobna opsat.
Klidne to muze souviset s tou bilou obrazovkou, treba nejake prehrivani grafiky nebo tak neco. Zacni s tou modrou obrazovkou.
ok,odklikl jsem to...a těď mám asi čekat až to spadne co? a to až to spadne tak mi to tam jako zůstane to modrý?
Máš myš od Trustu?
Odinstaluj ovladač a nainstaluj nové http://www.trust.com/default.aspx
Odinstaluj ovladač a nainstaluj nové http://www.trust.com/default.aspx
stáhl od tamtud ovladač pro Vistu...je to správně ? když mám vistu ..a nebude se to uš restartovat?no alspoň doufám... a teď prosím to zbělání...ptal sem se jendnoho kluka ze třídy ..docela počítačům rozumí a říkal že prej to zbění muže bejt grafickou kartou...ae ta je v ntb nevýmněná... Takže jedině reklamace? poraďte co by to mohlo bejt a i jak to mám řešit dík
Jestli to dělá jednou za pár dnů tak bude s reklamací problém. Kdyby to bylo nějaká slušná značka tak by se to dalo, ale reklamovat ACER s takovou vadou by asi bylo na dlouho a stejně by ti řekli že jim to běhá OK. Chtělo by to víc testů - pokud je to grafikou, tak zkus nějaké zátěžové testy - třeba FurMark. Jestli to s ním bude pravidelně padat, máš vyhráno.
koukám ,že furmark je porgram na zničení grafické karty ... při spuštění prý teplota stoupá až na 150°...NEchci kartu odrovnat ,ale zjistit jaký je v ní problém..
[quote=Stogr;325345]koukám ,že furmark je porgram na zničení grafické karty ... při spuštění prý teplota stoupá až na 150°...NEchci kartu odrovnat ,ale zjistit jaký je v ní problém..[/quote]
No jestli je notas v zaruce, tak zazalohuj data a dej mu poradne za usi. Treba tim Furmarkem. Porad bude lepsi urychlit odchod hw v zaruce nez aby ti to lehlo uplne az po zaruce.
P.S. Pokud pises dalsi poznatky a nikdo na tebe zatim nereagoval, tak pouzij edit a dopis to k svemu puvodnimu prispevku.
No jestli je notas v zaruce, tak zazalohuj data a dej mu poradne za usi. Treba tim Furmarkem. Porad bude lepsi urychlit odchod hw v zaruce nez aby ti to lehlo uplne az po zaruce.
P.S. Pokud pises dalsi poznatky a nikdo na tebe zatim nereagoval, tak pouzij edit a dopis to k svemu puvodnimu prispevku.
oka...zatím od přenastavení toho ovladače myši to nespadlo ...tak uvidíme zítra ..to zbělávání není tak častý ..zatím to nechám ntb budu mít vzáruce eště přes rok ... skusím ten furmark ,ale aš po svátkách..:) zatím dík ...vypadá to že se v počítačích asi ůtrochu" orientujete xD
Nesmite verit vsemu, co nejaky teenager napise v diskuzi. TDP z anglického Thermal Design Power, v překladu možno Navržený tepelný výkon nema s teplotou nic spolecneho. Takze tech zminovanych 150 stupnu je uplny ulet.
S tou bílou obrazovkou neváhej a kontaktuj servis. Měl jsem stejný problém, bílá obrazovka se objevovala čím dál častěji a můžu tě ujistit, že servis Aceru dnes pracuje velice rychle a profesionálně. NB jsem měl zpět do 5 dnů opravený.
zakladni postup pri problemech se zobrazovanim na LCD je pripojit externi monitor. pokud se tam obraz zobrazi i ve chvili, kdy je LCD notebooku "bile", je chyba bud v datovym kabelu mezi zakladni deskou a LCD a nebo ve vlastnim LCD. v opacnym pripade (tzn.obraz nebude ani na externim monitoru) bude na vine s nejvetsi pravdepodobnosti skutecne grafika.
u nekolika HP-cek sem mel stejny symptomy (tzn.bila obrazovka). nakonec byl problem v povytazenym datovym kabelu z konektoru na LCD elektronice.
nicmene ve tvym pripade bych nic z vyse uvedenyho neresil - proste booka reklamuj. cim drive, tim lepe.
u nekolika HP-cek sem mel stejny symptomy (tzn.bila obrazovka). nakonec byl problem v povytazenym datovym kabelu z konektoru na LCD elektronice.
nicmene ve tvym pripade bych nic z vyse uvedenyho neresil - proste booka reklamuj. cim drive, tim lepe.