Ahoj, rád bych sehnal originální větráček na grafiku ATI Radeon X600 (větráček je od Sapphire)...dal by se někde sehnat případně za kolik?
Presne oznaceni karty (P/N) by nebyl? A taky foto by bylo dobre prilozit? Predpokladam, ze X600 od Sapphire bylo vice typu.
no, tak přesný "označení" vim jen ATI Sapphire Radeon (nějaká kombinace těchto slov :-) ) X600 Pro 128MB...
našel jsem jedině obrázky, snad pomůžou...kdybych někde něco našel víc, dám vědět...
http://www.introncomputers.com/ATI-Video%20Cards.htm
podle obrázků by to měla být ona (jen na tom prvním má jinou barvu, ale ten větráček by odpovídal... ;-) )
našel jsem jedině obrázky, snad pomůžou...kdybych někde něco našel víc, dám vědět...
http://www.introncomputers.com/ATI-Video%20Cards.htm
podle obrázků by to měla být ona (jen na tom prvním má jinou barvu, ale ten větráček by odpovídal... ;-) )
Podivej se na roztec der (melo by to byt 55 mm) a vysku toho origo chladice. Pokud neni moc vysoky a nebyl problem s chlazenim, tak bych tam dal tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Tento by mel mit na vysku 13 mm.
Pripadne neco podobneho, ale drazsiho a lepsiho. Co ty na to, nez se pachtit za origo chladicem, ktery urcite nebude novy a v buchvi jakem stavu?
Pripadne napis, kolik by jsi do toho chtel vrazit penez.
Pripadne neco podobneho, ale drazsiho a lepsiho. Co ty na to, nez se pachtit za origo chladicem, ktery urcite nebude novy a v buchvi jakem stavu?
Pripadne napis, kolik by jsi do toho chtel vrazit penez.
Jj, rozteč je 55mm, výška 11m...no, mě ten originální větráček odešel asi před rokem či před dvěma, už přesně nevím (střed větráčku byl očouzen), mam tam dávno jinej (řekl bych přesně ten, co jsi našel), jenže ten v poslední době začal dělat neúnosnej hluk, sice chladí pořád stejně, ale ten hluk je fakt strašnej (jak kdyby vypadl z té své "osičky", pač když se ho dotknu-zatlačím, tak minutku jede normálně a pak zase "popoleze dolů"-je vzhůru nohama)...tak jsem si řekl, že kdybych sehnal někde novej originální (záleží taky na $$), tak ten by zase těch 5 let nebo jak dlouho už tu grafiku mám, mohl vydržet...no, ale kdybys našel nějakej, co vydrží a nebudu o něm vědět, jako byl ten původní tak do 100,- tak bych si ho i pořídil...
Tak do 100 nevim nevim. Jedine od nekoho ten original z odpalene karty, ale je otazka jak dlouho vydrzi.
Kdyztak se podivej sem, tato firma je jednou z nejlepsich prodejci kolem chladicu, treba neco vyberes co se ti bude libit.
Kdyztak se podivej sem, tato firma je jednou z nejlepsich prodejci kolem chladicu, treba neco vyberes co se ti bude libit.
Hoj jeden větráček z saphire chladiče tu mám stli bys chtěl
rozteč dírek 40 mm
rozteč lopatek 55 mm
na vejšku 10 mm
akorát podle tech obrázků má ten muj víc lopatek
rozteč dírek 40 mm
rozteč lopatek 55 mm
na vejšku 10 mm
akorát podle tech obrázků má ten muj víc lopatek
Stačí když tu vrtulku vytrhneš, necháš tam jen ten pasivek a přes celou kartu nějakym provázkem nebo gumičkou dáš 80mm větrák na 5-7V. Bude to tichý a X600 nemá velkou spotřebu, mělo by se to v pohodě uchladit. Samo to chce otestovat jestli to takhle bude dostatečný.
Mam takhle zbastlenou nV 6200 už víc než rok. A ještě šla po úpravě víc nataktovat.
Mam takhle zbastlenou nV 6200 už víc než rok. A ještě šla po úpravě víc nataktovat.
hl.hl: do 100 jsem myslel nějakej neoriginální, za originální bych si připlatil, ale podle toho co říkáte, tak se sežene nejspíš jen z druhé ruky...jinak nějaký ten tvůj odkaz "sem" nefunguje (nějak se nepřipojil link)...
Jiziii: rozteč dírek 40 mm;rozteč lopatek 55 mm...nechtěl jsi to napsat obráceně? rozteč 40 mm by mi nešla :-D
speedsnail: znám kouzlo toho, když si něco vyrobím sám a pak to pěkně funguje, ale než tahat nějaký gumičky a provázky do PC a stejně kupovat nějaký velký větrák, tak si raději koupím, s největší pravděpodobností i levněji, ten malý, co tam pasuje rovnou ;-)
Jiziii: rozteč dírek 40 mm;rozteč lopatek 55 mm...nechtěl jsi to napsat obráceně? rozteč 40 mm by mi nešla :-D
speedsnail: znám kouzlo toho, když si něco vyrobím sám a pak to pěkně funguje, ale než tahat nějaký gumičky a provázky do PC a stejně kupovat nějaký velký větrák, tak si raději koupím, s největší pravděpodobností i levněji, ten malý, co tam pasuje rovnou ;-)