Dotaz na vyber graficke karty
ahoj vsem mam mensi dotazek vanoce se blizi tak bych chtel tuhle kartu
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale nevim jesi bude ladit s ostatnima komponentama tak s chci raci ujistit ze bude vse OK, jedna se o tuhle sestavu
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] diky za odpoved
ale nevim jesi bude ladit s ostatnima komponentama tak s chci raci ujistit ze bude vse OK, jedna se o tuhle sestavu
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] diky za odpoved
[quote=hahumikkk;327377]ahoj vsem mam mensi dotazek vanoce se blizi tak bych chtel tuhle kartu
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] diky za odpoved[/quote]
Fungovat bude, ale ses si jistej, ze tu kartu chces na vanoce? Vzhledem k dodaci lhute je mozny, ze do vanoc proste neprijde ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] diky za odpoved[/quote]
Fungovat bude, ale ses si jistej, ze tu kartu chces na vanoce? Vzhledem k dodaci lhute je mozny, ze do vanoc proste neprijde ;)
dobra tak ja se jeste podivam po nejakej gE force ... nejak napady jakou?:D tak aby byla vykona a pasovala
[quote=hahumikkk;327388]dobra tak ja se jeste podivam po nejakej gE force ... nejak napady jakou?:D tak aby byla vykona a pasovala[/quote]
Co se tyce vykonu grafickych karet, tak to je v jinych sekcich zde na foru jiste reseno.
Co se tyce kompatibility, tak ti tam bude pasovat vpodstate jakakoliv obycejna pci-e GK (rozhodne vsechny novejsi, ktery pripadaj v uvahu pri koupi)
Co se tyce vykonu grafickych karet, tak to je v jinych sekcich zde na foru jiste reseno.
Co se tyce kompatibility, tak ti tam bude pasovat vpodstate jakakoliv obycejna pci-e GK (rozhodne vsechny novejsi, ktery pripadaj v uvahu pri koupi)
[quote=hahumikkk;327393]nebo me napadla jeste tahle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Gainward neber. Za prvé mají hlučné chladiče a za druhé jsou zapečetěné :mistake
Kup třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Gainward neber. Za prvé mají hlučné chladiče a za druhé jsou zapečetěné :mistake
Kup třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[quote=kevin00;327429]Gainward neber. Za prvé mají hlučné chladiče a za druhé jsou zapečetěné :mistake
Kup třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
no o nVidii bych popřemyšlel. určite zde na foru je plno přispěvku proč nebrat nVidii nebo Atinu. ale jelikož sou Ati levnějši a maj podobny vykon jako dražší nVidie tak bych se podival po atině.ale pokud ti nevadi častka a chceš kvalitu + physX tak nVidia je jasna volba. je to v celku na tobe.ani jednym neproděláš.ale šel bych do nějake ověřené značky jako asus,gigabyte,EVGA,sapphire ...
Kup třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
no o nVidii bych popřemyšlel. určite zde na foru je plno přispěvku proč nebrat nVidii nebo Atinu. ale jelikož sou Ati levnějši a maj podobny vykon jako dražší nVidie tak bych se podival po atině.ale pokud ti nevadi častka a chceš kvalitu + physX tak nVidia je jasna volba. je to v celku na tobe.ani jednym neproděláš.ale šel bych do nějake ověřené značky jako asus,gigabyte,EVGA,sapphire ...
[quote=Salamander;327548]No, 5750 rozhodne vykonnejsi nez gtx260 neni :p [/quote]
Jenže 5750 není postavená proti GTX 260 ;)..Takže to takhle nemůžete srovnávat.
Takže jedině 5770 vs GTX 260 mezi nimi bych se v této cenové kategorii rozhodoval..
Jinak ta 5750 s pasivem bývá dost často dostupná u TSBOHEMIA za o dost lepší cenu..
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tuto bych bral já...
Jenže 5750 není postavená proti GTX 260 ;)..Takže to takhle nemůžete srovnávat.
Takže jedině 5770 vs GTX 260 mezi nimi bych se v této cenové kategorii rozhodoval..
Jinak ta 5750 s pasivem bývá dost často dostupná u TSBOHEMIA za o dost lepší cenu..
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tuto bych bral já...
[quote=Mintin;328067]Jenže 5750 není postavená proti GTX 260 ;)..Takže to takhle nemůžete srovnávat.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tuto bych bral já...[/quote]
Ehm, je tam celkový srovnání všech karet a máš to v procentech: GTX 260 má 70,9% a HD 5750 má 55,9% ....rozdíl 15% ve prospěch GTX 260 + ještě o trochu lepší poměr cena/výkon
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Tuto bych bral já...[/quote]
Ehm, je tam celkový srovnání všech karet a máš to v procentech: GTX 260 má 70,9% a HD 5750 má 55,9% ....rozdíl 15% ve prospěch GTX 260 + ještě o trochu lepší poměr cena/výkon
Jandaskunk Přečtěte si to co jsem psal znova,asi jste to vůbec nepochopil;)..
Já tu říkám,že 5750 není postavená proti geforxe GTX 260 tudíž je jasné,že bude lepší GTX 260 a vy napíšete,že v grafech má 70 % a 5750 55%.. to je asi jasné..
Porovnejte si 5770 vs GTX 260 tu https://www.svethardware.cz/recenze-gigabyte-radeon-hd-5770-directx-11-v-mainstreamu/28044
A uvidíte,že jsou karty na tom stejně,většinou vyhrává 5770,ale to může být chyba měření a když k té kartě přičteme DX 11,Nízkou spotřebu,novější technologie a možná i levnější ty karty seženete za 3750 KČ úplně bezproblému (v kvalitním obchodě) nevidím důvod jíd do GTX 260 samozřejmě zelení jí vemou a ten,kdo je "ujetý" na Physx také,ale jinak opravdu nevidím výhody...
Naopak podle mě za tyhle ceny je 5750 špatná volba...
Já tu říkám,že 5750 není postavená proti geforxe GTX 260 tudíž je jasné,že bude lepší GTX 260 a vy napíšete,že v grafech má 70 % a 5750 55%.. to je asi jasné..
Porovnejte si 5770 vs GTX 260 tu https://www.svethardware.cz/recenze-gigabyte-radeon-hd-5770-directx-11-v-mainstreamu/28044
A uvidíte,že jsou karty na tom stejně,většinou vyhrává 5770,ale to může být chyba měření a když k té kartě přičteme DX 11,Nízkou spotřebu,novější technologie a možná i levnější ty karty seženete za 3750 KČ úplně bezproblému (v kvalitním obchodě) nevidím důvod jíd do GTX 260 samozřejmě zelení jí vemou a ten,kdo je "ujetý" na Physx také,ale jinak opravdu nevidím výhody...
Naopak podle mě za tyhle ceny je 5750 špatná volba...
[quote=Mintin;328189]Porovnejte si 5770 vs GTX 260 tu https://www.svethardware.cz/recenze-gigabyte-radeon-hd-5770-directx-11-v-mainstreamu/28044 ... A uvidíte,že jsou karty na tom stejně,většinou vyhrává 5770 ...[/quote]
Pokud se koukneš na recenze, tak Radeon HD5770 za GTX260 zaostává. A kupovat horší kartu s DX11, které je mi celkem k ničemu je IMHO blbost.
Pokud se koukneš na recenze, tak Radeon HD5770 za GTX260 zaostává. A kupovat horší kartu s DX11, které je mi celkem k ničemu je IMHO blbost.
Mírně zaostává 5770 je to opět o hře a podle toho jak moc je zapnuto vyhlazování,když je zapnuto hodně má podle mě navrch jasně ATI.. no je to každýho gusto,kdo chce DX 11 nové technologie a nízkou spotřebu tak je to 5770,kdo chce hrubý výkon tak pak je asi lepší GTX 260..A pak je tu ještě 4870 no každého věc já mám 5770 a jsem s ní spokojen ;-).. Každý si musí udělat obrázek sám no..
GTX 260 má možná trošku lepší výkon než 5770, ale jaká je momentálně její dostupnost? CComputer 0 skladem, Alfacomp 0 skladem. Pokud by hahumikkk sehnal nějakou ne od Gainwardu do 4000kč tak je to výhodná koupě. Jinak bych i já doporučil Radeon 5770 (taky do 4000kč), které jsou skladem a mají nižší spotřebu a asi o 5% nižší výkon. Ale pokud hraje na menším rozlišení než na full HD spustí skoro vše na max a budoucí hry na ní půjdou díky DX11 líp.
Osobně ale doporučuju počkat s nákupem do února, momentální ceny jsou vysoké a dostupnost hodně mizerná. Ta původně vybraná 5750 má docela šílenou cenu na to, že má výkon jako HD4850, která ještě nedávno stálo 2300kč, ale zase pasiv ...
Osobně ale doporučuju počkat s nákupem do února, momentální ceny jsou vysoké a dostupnost hodně mizerná. Ta původně vybraná 5750 má docela šílenou cenu na to, že má výkon jako HD4850, která ještě nedávno stálo 2300kč, ale zase pasiv ...
Nejrozumnější je určitě počkat,ale přeci jen sou Vánoce a každý už by chtěl kartu doma no je to takové dilema...Jinak jak jsem říkal ta s pasivem de sehnat za 3,3K a ta cena je dražší hlavně díky přítomným 1GB pamětím,ten kdo počká určitě neprodělá cena pude dolů a začnou se objevovat další karty s 512 MB,kde bude cena okolo právě zmíněných 2300-2600KČ což je pěkné..Ale do budoucna kvůli DX 11 bych doporučoval nejméně 5770 na 22" monitor samozřejmě pokud má daný člověk 19" pak není co řešit..
ATI Radeon HD 5770: nižší výkon, nižší spotřeba, DX11, hlučný chladič
nVidia GTX260: vyšší výkon, vyšší spoteba, PhysX, tišší chladič (referenční)
GTX260tku může zakoupit třeba v T.S.Bohemii, kde ji mají skladem ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).
Co se týče DX11, tak hry podporující DX11 budou mít trošku ostřejší detaily (imho v průběhu hry nepoznatelné), ale určitě díky tomu "nepůjdou lépe" než-li na GTX260tce.
Místo ATI Radeon HD 5750 bych doporučil GTS250.
GTX260tku může zakoupit třeba v T.S.Bohemii, kde ji mají skladem ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).
Co se týče DX11, tak hry podporující DX11 budou mít trošku ostřejší detaily (imho v průběhu hry nepoznatelné), ale určitě díky tomu "nepůjdou lépe" než-li na GTX260tce.
Místo ATI Radeon HD 5750 bych doporučil GTS250.
[quote=kevin00;328202]
Co se týče DX11, tak hry podporující DX11 budou mít trošku ostřejší detaily (imho v průběhu hry nepoznatelné), ale určitě díky tomu "nepůjdou lépe" než-li na GTX260tce.[/quote]
Čtete tento web? Cituju z linku níže: " DirectX 11 smysl má a přidavá kompatibilnímu hardware na rychlosti až desítky procent snímků za sekundu." Takže pokud karta v DX10 ztrácí 5% a přidá se jí díky DX11 desítky procent snímků, tak předpokládám, že bude výkonnější. Samo že ten test je z jedné hry, ale DX má především přinést optimalizace pro lepší chod než nové efekty, které jsou v prozatím vydaných hrách zatím stejně neznatelné.
https://www.svethardware.cz/recenze-stalker-call-of-pripyat-directx-11-vs-10/28353-6
Co se týče DX11, tak hry podporující DX11 budou mít trošku ostřejší detaily (imho v průběhu hry nepoznatelné), ale určitě díky tomu "nepůjdou lépe" než-li na GTX260tce.[/quote]
Čtete tento web? Cituju z linku níže: " DirectX 11 smysl má a přidavá kompatibilnímu hardware na rychlosti až desítky procent snímků za sekundu." Takže pokud karta v DX10 ztrácí 5% a přidá se jí díky DX11 desítky procent snímků, tak předpokládám, že bude výkonnější. Samo že ten test je z jedné hry, ale DX má především přinést optimalizace pro lepší chod než nové efekty, které jsou v prozatím vydaných hrách zatím stejně neznatelné.
https://www.svethardware.cz/recenze-stalker-call-of-pripyat-directx-11-vs-10/28353-6
Hlučný chladič???Tak to promiňte nevim jak je na tom chladič GTX 260,ale ten od ATi hlučný rozhodně není je slyšitelný v idle to určitě ano,ale ne něco by rvalo uši a dost pochybuju,že GTX 260 má tižší..
A co se týče DX 11 tak zatím všude,kde ho zapli přinesl celkem znatelný nárust,že se v pohodě karta vyhoupla před GTX 260..Něco jiného je pokud k tomu zapnete všechny prkotinky tesalaci atp.. Pak ten výkon samozřejmě klesne..
A co se týče DX 11 tak zatím všude,kde ho zapli přinesl celkem znatelný nárust,že se v pohodě karta vyhoupla před GTX 260..Něco jiného je pokud k tomu zapnete všechny prkotinky tesalaci atp.. Pak ten výkon samozřejmě klesne..
[quote=kevin00;328202]ATI Radeon HD 5770: nižší výkon, nižší spotřeba, DX11, hlučný chladič
Místo ATI Radeon HD 5750 bych doporučil GTS250.[/quote]
existujou i nereferenční verze hd5770
powercolor hd5770 play
komu se bude zdát chladič od AC hlučný může tam dát accelero a chladit pasivně(to je u gtx nemožný)
ale hlavně poměrem cena/výkon jsou ty karty úplně stejný (při cenách 3775kč vs 4158kč a výkonu 100% vs 110%)
celkově aktuáně je asi nejhorší možná doba na nákup grafiky protože jsou v čr strašně předražený (stačí kouknout i na blbou pixmanii kde maj nejlevnější hd 5770 za 3233kč vapor za 3500 )
Místo ATI Radeon HD 5750 bych doporučil GTS250.[/quote]
existujou i nereferenční verze hd5770
powercolor hd5770 play
komu se bude zdát chladič od AC hlučný může tam dát accelero a chladit pasivně(to je u gtx nemožný)
ale hlavně poměrem cena/výkon jsou ty karty úplně stejný (při cenách 3775kč vs 4158kč a výkonu 100% vs 110%)
celkově aktuáně je asi nejhorší možná doba na nákup grafiky protože jsou v čr strašně předražený (stačí kouknout i na blbou pixmanii kde maj nejlevnější hd 5770 za 3233kč vapor za 3500 )
[quote=Mintin;328204]Hlučný chladič???Tak to promiňte nevim jak je na tom chladič GTX 260,ale ten od ATi hlučný rozhodně není je slyšitelný v idle to určitě ano,ale ne něco by rvalo uši a dost pochybuju,že GTX 260 má tižší..[/quote]
Chladič ATI Radeon HD 5770 je tichý max. v idle. Při zátěži se rozhodně mezi tiché řadit nedá. Referenční chladič GTX260 je velmi dobře konstruován a v zátěži je určitě tišší, než-li chladič Radeonu.
[quote=Mintin;328204]A co se týče DX 11 tak zatím všude,kde ho zapli přinesl celkem znatelný nárust,že se v pohodě karta vyhoupla před GTX 260..Něco jiného je pokud k tomu zapnete všechny prkotinky tesalaci atp.. Pak ten výkon samozřejmě klesne..[/quote]
S GTX260 můžeš v pohodě hrát i nové hry na max. detaily, takže je jasné, že je výkonnější.
Chladič ATI Radeon HD 5770 je tichý max. v idle. Při zátěži se rozhodně mezi tiché řadit nedá. Referenční chladič GTX260 je velmi dobře konstruován a v zátěži je určitě tišší, než-li chladič Radeonu.
[quote=Mintin;328204]A co se týče DX 11 tak zatím všude,kde ho zapli přinesl celkem znatelný nárust,že se v pohodě karta vyhoupla před GTX 260..Něco jiného je pokud k tomu zapnete všechny prkotinky tesalaci atp.. Pak ten výkon samozřejmě klesne..[/quote]
S GTX260 můžeš v pohodě hrát i nové hry na max. detaily, takže je jasné, že je výkonnější.
Kevine nic proti, ale mi to co píšeš přijde ve stylu: Já to mám, tak je to nejlepší. Na HD5770 si zahraješ prakticky se stejným FPS jako na GTX260!
Každopádně momentální dostupnost GTX260 je do 4000kč prakticky nulová, i ta tvoje je na T.S.Bohemia nedostupná. Kupovat GTX 260 za 4400 když jde sehnat HD5770 za 3800kč mi přijde dost nevýhodné.
Každopádně momentální dostupnost GTX260 je do 4000kč prakticky nulová, i ta tvoje je na T.S.Bohemia nedostupná. Kupovat GTX 260 za 4400 když jde sehnat HD5770 za 3800kč mi přijde dost nevýhodné.
Přesně tak,já proti Geforce GTX 260 nic nemám,ale myslím si,že to nej už asi má za sebou,navíc prosazuješ neustále point of view kterou vlastníš a ne jen v tomto topicu,také nic proti tobě.Na druhou stranu chápu,že jsou lidé,kteří doslova "visí" na Physx(nechápu proč),ale to že si zahraješ s GTX 260 vše na plno se dá říct i o Ati a na ní si to zahraješ i s DX 11 takže to budeš mít ještě hezčí...