Instalace WinXP PRO vs INTEL DG43NB
Srdecne zdravim ,
mam na nekoho z vas prosbu o radu. Update meho pocitace se stale nedari a nedari. Zde je seznam vyrobku, ktere jsem si zakoupil ve snaze
zrychlit si svuj pocitac.
INTEL DG43NB Nobletown, iG43/ICH9, DDR2 800, SATA II, int. VGA + PCIe x16, USB2.0, FW, GLAN, sc775, ATX, bulk
INTEL Core 2 Duo E8400 - 3.00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775, BOX (Penryn)
WESTERN DIGITAL Caviar GP 1000GB, SATA II, 32MB cache, 5400/7200ot, PMR, 8.9ms, WD10EADS
ASUS DRW-22B2L, DVR±R 22x, DVD+R9/-DL 12x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 12x, černý + stříbrný panel, LightScribe, retail
ARCTIC Freezer 7 Rev.2, socket 775/ 1366/ 1156/ AM2+/ AM3, HeatPipe, keramické ložisko
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL4 Low Latency KINGSTON HyperX BOX - vhodné pro DualChannel
Muj dotaz je vlastne skoro absurdni, dokaze me nekdo z vas poradit jak na tuto sestavu dostat operacni systém Windows XP Professional?
Zhruba po 1,5 hod prace s BIOSem a jeho nastavenim na INTEL MB DG43NB, jsem porad na samem zacatku.
Popis:
Power ON, naskoceni biosu, vlozene CD_ROM install Windows XP PRO ale bohuzel apsolutne zadna ,,butovacka".NIC
V BIOSu jsem nastavil Drive Configuration a to nasledovne:
ATA/IDE Mode --------------------- NATIVE
Configure SATA as ----------------- IDE
S.M.A.R.T. ---------------------ENABLE
Boot Menu Type ------------------------------ NORMAL
Boot Device Priority --------------------------CD/DVD-ROM Drive
Hard Drive Order -----------------------------SATA: WDC WD10EA
WD 2500JB E
Za kazdou radu budu moc rad.
Za radu budu povazovat i to abych si koupil jiny vyrobek, ale uz asi nebude od INTELU.
V minulosti jsem zadne takove problemy nikdy pri instalaci nemel. Nechapu to.
S pozdravem Jan222.
PS: Uplne bych zapomněl- pred instalacemi provedena vymena DVD celkem - 2ks ruzne znacky (ASUS - SONY) overena funkcnost. Stridava vymena RAM pameti.
2x pokus o test RAM pameti pri startu - vlozene CD-ROM s programem na butovani a test pameti - nacte ale nic nespusti, bez uspechu.
mam na nekoho z vas prosbu o radu. Update meho pocitace se stale nedari a nedari. Zde je seznam vyrobku, ktere jsem si zakoupil ve snaze
zrychlit si svuj pocitac.
INTEL DG43NB Nobletown, iG43/ICH9, DDR2 800, SATA II, int. VGA + PCIe x16, USB2.0, FW, GLAN, sc775, ATX, bulk
INTEL Core 2 Duo E8400 - 3.00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775, BOX (Penryn)
WESTERN DIGITAL Caviar GP 1000GB, SATA II, 32MB cache, 5400/7200ot, PMR, 8.9ms, WD10EADS
ASUS DRW-22B2L, DVR±R 22x, DVD+R9/-DL 12x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 12x, černý + stříbrný panel, LightScribe, retail
ARCTIC Freezer 7 Rev.2, socket 775/ 1366/ 1156/ AM2+/ AM3, HeatPipe, keramické ložisko
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL4 Low Latency KINGSTON HyperX BOX - vhodné pro DualChannel
Muj dotaz je vlastne skoro absurdni, dokaze me nekdo z vas poradit jak na tuto sestavu dostat operacni systém Windows XP Professional?
Zhruba po 1,5 hod prace s BIOSem a jeho nastavenim na INTEL MB DG43NB, jsem porad na samem zacatku.
Popis:
Power ON, naskoceni biosu, vlozene CD_ROM install Windows XP PRO ale bohuzel apsolutne zadna ,,butovacka".NIC
V BIOSu jsem nastavil Drive Configuration a to nasledovne:
ATA/IDE Mode --------------------- NATIVE
Configure SATA as ----------------- IDE
S.M.A.R.T. ---------------------ENABLE
Boot Menu Type ------------------------------ NORMAL
Boot Device Priority --------------------------CD/DVD-ROM Drive
Hard Drive Order -----------------------------SATA: WDC WD10EA
WD 2500JB E
Za kazdou radu budu moc rad.
Za radu budu povazovat i to abych si koupil jiny vyrobek, ale uz asi nebude od INTELU.
V minulosti jsem zadne takove problemy nikdy pri instalaci nemel. Nechapu to.
S pozdravem Jan222.
PS: Uplne bych zapomněl- pred instalacemi provedena vymena DVD celkem - 2ks ruzne znacky (ASUS - SONY) overena funkcnost. Stridava vymena RAM pameti.
2x pokus o test RAM pameti pri startu - vlozene CD-ROM s programem na butovani a test pameti - nacte ale nic nespusti, bez uspechu.
Problem u tebe se v obou pripadech mota kolem bootovani. Zkousel jsi nabootovat z tech cd (Win + test pameti) v jinem PC abys vyloucil spatne cd?
Co presne znamena u toho testu pameti "nacte ale nic nespusti"? Opravdu z toho cd bootuje nebo se ho znazi jen nacist?
Zkus vypalit na cd iso obraz programu GoldMemory, zde je videt pekne nacitani obsahu jestli ti to probehne.
Co presne znamena u toho testu pameti "nacte ale nic nespusti"? Opravdu z toho cd bootuje nebo se ho znazi jen nacist?
Zkus vypalit na cd iso obraz programu GoldMemory, zde je videt pekne nacitani obsahu jestli ti to probehne.
Díky za odpoved, kazdopadne nic nezabralo a tak jsem se rozhodnul tuto desku reklamovat a po kontrole byla nalezena vada. Dostal jsem okamzite penize nazpet a koupil GIGABYTE. Nesrovnatelna kvalita a jeste rozumejsi cenu. Hardware instalace, jako po masle, okamzite bootovani systemu bez jedineho zasahu v BIOSu. Z vsemoznych negativních ohlasu uz jsem INTEL znovu nenakoupil a nenakoupim. Spatne baleni ( bez krabice, v igelitu, jako kus hadru- nebrat) a to maji na strankach ukazanou i krabici.
Jan.
Jan.