černá obrazovka 8800GT
Prosím nevěděl by mi někdo poradit s takovým záludným problémem? Mám desku Asus A8N SE Sli a do ní jsem osadil grafickou kartu GigaByte GeForce 8800GT. Bohužel karta mi funguje jen ve spodním PCI-E kde kvůli malému prostoru pod ní nejsem schopen ji uchladit (80C a pak už kolabuje PC) . Problém je ten, že když ji dám do horního PCI-E (kde mi bez problémů chodí Leadtek Winfast PX7900) tak monitor zůstane černý. Počítač najíždí ale monitor ani neblikne. Díky
Chtělo by to vypsat celou sestavu včetně zdroje (i značku)....
Jinak pokud má grafika 80 stupňů, je to stále v normě a nemělo by se kvůli tomu vypínat PC, IMHO vidím problém ve zdroji, že bude nedostačující pro sestavu....
P.S.: příště zakládej jen jedno téma...
Jinak pokud má grafika 80 stupňů, je to stále v normě a nemělo by se kvůli tomu vypínat PC, IMHO vidím problém ve zdroji, že bude nedostačující pro sestavu....
P.S.: příště zakládej jen jedno téma...
Nemusíš vyndávat baterku, stačí provést CLEAR_CMOS pomocí přehození jumperu na desce, měl by to být ten u baterky a u toho právě nápis clear cmos
Přesto vypiš celou sestavu i se značkou zdroje a co to znamená "zkoušel jet na 700W"???
Přesto vypiš celou sestavu i se značkou zdroje a co to znamená "zkoušel jet na 700W"???
Sestava je starší AMD 3700+, 2xHD 500GB, 2GB RAM, zdroj 400W Fotron. To že jsem zkoušel jet na 700W znamená že jsem místo toho Fotrona napoji PC na 700W zdroj.
V příloze máš popis, jak provést reset CMOS.
Když jsi zkoušel ten 700 W zdroj (jaká je značka ?), tak Ti grafická karta fungovala či nikoliv ?
Odinstaloval jsi staré drivery, přehodil grafické karty, v nouzovém režimu odebral zbytky driverů pomocí Driver Sweeperu a poté instaloval drivery nové ?
Když jsi zkoušel ten 700 W zdroj (jaká je značka ?), tak Ti grafická karta fungovala či nikoliv ?
Odinstaloval jsi staré drivery, přehodil grafické karty, v nouzovém režimu odebral zbytky driverů pomocí Driver Sweeperu a poté instaloval drivery nové ?
K té teplotě... dokud se mi grafiku podařilo držet do 80 stupňů (vyházel jsem vše z PCI slotů pod ní a otevřel skříň) tak systém běžel v pohodě (6x opakovaný 3Dmark 06)
700W zdroj nějaký neznačkový. Nevím. Ale karta běží bez problémů na oba zdroje. Jak 400W tak 700W. Ale běží jen ve spodním PCI-E kde ji nemůžu mít kvůli tomu chlazení (musel bych oželet zvukovku, TV kartu a nechat otevřené PC). V horním PCI-E karta absolutně nic.
Ještě k tomu CMOS... jestli jsem to dobře pochopil vypnu zdroj, přehodím pin 1-2 na 2-3, počkám 10sec, vrátim na pin 1-2, zapnu zdroj, najedu BIOS, ukončím BIOS a hotovo?