WD Elements 500 GB - problem
Dostal som tento disk od kamaráta a je na ňom video z kamery, ktoré mám spracovať.
Ale je tu problém. Mám WinXP PRO SP3. Disk sa mi neobjaví. Je len v správcovi (viď. obrázok).
Resp. disk nemá formát nejakého suborového systému (NTFS, FAT32...).
Hodil som to do Acronisu a našiel ho ako systém súborov ShagOS Swap (vlastne ziadny)
Samozrejme viem ho previesť na na nejaký požadovaný súborový systém, avšak pri tom stratím data.
Dá sa to nejako spojazdniť bez straty dát?
Veľká vďaka.
Ale je tu problém. Mám WinXP PRO SP3. Disk sa mi neobjaví. Je len v správcovi (viď. obrázok).
Resp. disk nemá formát nejakého suborového systému (NTFS, FAT32...).
Hodil som to do Acronisu a našiel ho ako systém súborov ShagOS Swap (vlastne ziadny)
Samozrejme viem ho previesť na na nejaký požadovaný súborový systém, avšak pri tom stratím data.
Dá sa to nejako spojazdniť bez straty dát?
Veľká vďaka.
Prvne bych se informoval u kamose, k cemu to vlastne ten disk pripojuje a jestli to neni nejaka blbost. Nebylo by nic horsiho, nez mu nejakym zasahem znicit data na tom disku ktera na 99% (jen muj odhad na zaklade zakona schvalnosti) ma jen tam.
Takže som to hodil do PPManagera a zistil som, že to pravdepodobne zapája na nejaký Apple.
Je tam súborový systém Apple HFS. Má tam nejakých 332 gb dát. Takže zostáva problém ako dostať tie dáta odtiaľ von.
Takže viem urobiť novú particiu zhruba 133 gb systému NTFS, ale ako dostať z toho Apple HFS tie data von, aby som potom mohol naformátovať aj tú zvyšnú časť.
Neexistuje na to nejaký soft?
Je tam súborový systém Apple HFS. Má tam nejakých 332 gb dát. Takže zostáva problém ako dostať tie dáta odtiaľ von.
Takže viem urobiť novú particiu zhruba 133 gb systému NTFS, ale ako dostať z toho Apple HFS tie data von, aby som potom mohol naformátovať aj tú zvyšnú časť.
Neexistuje na to nejaký soft?
doporucuju tohle:
http://download.cnet.com/TransMac/3000-2248_4-10578022.html?tag=lst-0-1
uz jsem timto programem dokazal zachranit data z disku, ktery byl uvnitr applebooku
http://download.cnet.com/TransMac/3000-2248_4-10578022.html?tag=lst-0-1
uz jsem timto programem dokazal zachranit data z disku, ktery byl uvnitr applebooku