Zdravím,
mám takový delikátní problém. Je možné sdílet internet z O2 wifi routeru do d-link wifi routeru přes wifi a dále ho pak poslat do PC?
Jde mi o to že mám v NB integrovanou wifi (bez ext. antény) a signál mám ve svém bytě kolem 20%. Bylo by tedy možné mít dsl wifi v jednom patře, posílat signál do druhého silnějšího wifi routeru v druhém patře tak abych se pak přes wifi v NB připojil na ten druhý?
mám takový delikátní problém. Je možné sdílet internet z O2 wifi routeru do d-link wifi routeru přes wifi a dále ho pak poslat do PC?
Jde mi o to že mám v NB integrovanou wifi (bez ext. antény) a signál mám ve svém bytě kolem 20%. Bylo by tedy možné mít dsl wifi v jednom patře, posílat signál do druhého silnějšího wifi routeru v druhém patře tak abych se pak přes wifi v NB připojil na ten druhý?
Co znamena wifi router od O2 a wifi router od D-Linku? Podrobnejsi popis co je to presne za hw by nebyl?
Jinak uz se to tu resilo nekolikrat. Dej ten hw at vime jestli to vubec umi.
Jinak uz se to tu resilo nekolikrat. Dej ten hw at vime jestli to vubec umi.
Čili chceš přijmout wifi, zesílit signál a poslat ho dál? ANO, jde to. Zrovna teď takto funguju. Koupil jsem router, který má funkci REPEATER (opakovač). Dost dlouho jsem si s tím nevěděl rady, ale nakonec se mi to podařilo zprovoznit. Lze toho dosáhnout i pomocí dvou routerů, které funkci opakovače nemají. Já jsem žádný router neměl, takže jsem koupil rovnou ten s tím opakovačem.
Omlouvám se. HW: D-Link DIR-615 jako router co bych chtěl mít v druhém bytě a na linku je napojený Zyxel Prestige P-660HW-T3 ze kterého bych chtěl brát signál.
Dá se to nastavit nějak jednoduše? Nebude lepší zainvestovat do silnější antény?
Dá se to nastavit nějak jednoduše? Nebude lepší zainvestovat do silnější antény?
Zrejme nebude možné prepojiť tie dve zariadenia káblom... inak toto by bolo celkom šikovné riešenie a nastavenie by sa taktiež zjednodušilo.
V inom prípade treba použiť WDS, tzv. bridge mód, ale má to svoje úskalia, jednak v podobe rôznych výrobcov a taktiež častokrát silné odmedzenie zabezpečenia, resp. šifrovania.
V inom prípade treba použiť WDS, tzv. bridge mód, ale má to svoje úskalia, jednak v podobe rôznych výrobcov a taktiež častokrát silné odmedzenie zabezpečenia, resp. šifrovania.