Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Software: kopírování dvd na disk

Neregistrovaný (0)|12.1.2010 13:57
Jméno tazatele: Neregistrovaný

Znění dotazu:
Občas podřebuji film na dvd uložit na hardisk v notebooku.
Když otevřu ten disk s filmem, tak většinou jsou tam dva adresáře - audio a video (nebo tak nějak se to tam jmenuje) kde ten film je v te složce video. Proto musím pak ten obsah třeba v total commanderu zkopírovat (ctrl-c,v) k sobě na disk.
Jenže to pak mam ve složce plno souboru a když to přehraju v kmplayeru tak je to na části.
Dělá se to i jinak?
Jde to třeba tak aby z toho byl pak jen jeden soubor?
Diky.

HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Dojigiri (1629)|12.1.2010 14:07
Některý přehrávače to dokážou přehrát celý i když je to rozdělený jako na DVD, např. MPC-HC myslím; pokud pouštíš přímo VOB, lze to i přímo spojit (copy /b video1.vob+video2.vob+video3.vob videokomplet.vob) anebo pak už re-authoring toho dvd.
StD (1963)|12.1.2010 14:08
[quote=Neregistrovaný;337118] Jméno tazatele: Neregistrovaný

Znění dotazu:
...Dělá se to i jinak?
Jde to třeba tak aby z toho byl pak jen jeden soubor?
...[/quote]

Ad A) Ano, zásadně se kopíruje celá předepsaná struktura DVD-Video (tj. adresáře Audio_TS a Video_TS) do složky pojmenované podle Volume disku (DVD, =název filmu).
Ad B) Ano, třeba pomocí DVDDecrypteru ve File módu (File Splitting = 0) a vznikne jeden souvislý VOB plus IFO, ze kterého se spouští.

Předpokládám, že jde o "domácí videa" zmastrovaná na DVD.
ICEBOSS (3435)|13.1.2010 20:29
Potrebujes vec, co se jmenuje DVD Shrink, ten ti udela obraz DVDcka a cely ho ulozi jako 1 soubor (nastavis v programu ze to chces ulozit jako image).

Pak potrebujes dalsi vec, co se jmenuje Daemon Tools Lite. To ti udela virtualni mechaniku a muzes si do ni kdykoliv ten obraz DVD pripojit a DVD pustit aniz bys mel fyzicky samotnou placku.
StD (1963)|13.1.2010 20:38
[quote=ICEBOSS;337676]...[/quote]
To je další metoda, také pochopitelně "hratelná", ovšem v případě, kdy se ten obsah bude chtít nějak upravovat (rozebrat, cosi ubrat/přidat, složit), tak je s tím zase práce navíc.
ICEBOSS (3435)|13.1.2010 20:48
Soubory *.iso jdou normalne otevrit winrarem... :-).
StD (1963)|13.1.2010 21:01
[quote=ICEBOSS;337695]Soubory *.iso jdou normalne otevrit winrarem... :-).[/quote]
A kdo mluvil o otevření. Já mám na mysli "úpravy" typu demux, úpravy streamů, mux a nový mastering. V případech, kdy se přidávají nebo nahrazují audio stopy nebo titulky.
Neregistrovaný (0)|14.1.2010 16:34
"Předpokládám, že jde o "domácí videa" zmastrovaná na DVD."
No jedná se o dvd s filmama, dvd z časopisu atd... Nijak to nekopíruji, jen se mi třeba nechce tahat k notebooku sebou kupu filmů atd...

"Ad A) Ano, zásadně se kopíruje celá předepsaná struktura DVD-Video (tj. adresáře Audio_TS a Video_TS) do složky pojmenované podle Volume disku (DVD, =název filmu)."
Není to jedno když v tom Audio_TS stejně nic není?
StD (1963)|14.1.2010 16:47
[quote=Neregistrovaný;338023]"Předpokládám, že jde o "domácí videa" zmastrovaná na DVD."
No jedná se o dvd s filmama, dvd z časopisu atd... Nijak to nekopíruji, jen se mi třeba nechce tahat k notebooku sebou kupu filmů atd...

"Ad A) Ano, zásadně se kopíruje celá předepsaná struktura DVD-Video (tj. adresáře Audio_TS a Video_TS) do složky pojmenované podle Volume disku (DVD, =název filmu)."
Není to jedno když v tom Audio_TS stejně nic není?[/quote]

To první: Samozřejmě, když nic nešíříš dál za úplatu, tak "kde není žalobce, není soudce", nicméně i tak je to v rozporu s licenčním ujednáním distributora, kterým ti nosič pouze za úplatu půjčuje na neomezenou dobu k domácí projekci obsahu a cokoli dalšího, jakékoli jiné nakládání s tím diskem je porušením tohoto ujednání. Tolik platný výklad. Nezaměňovat s odvoláními na Autorský zákon atd.!

To druhé: To Audio_TS patří k předepsané struktuře, i když je prázdné, tudíž když to budeš mít komplet takto v adresáři, je to připravené k opětovnému vypálení. Hrát ti to bude logicky normálně z jakéhokoli adresáře, to je jen a jen o "štábní kultuře" toho kterého jedince, zda se řídí příslovím: "Pořádek je pro blbý, inteligent zvládá zmatek", nebo je zastáncem opačného řešení. To je na tobě.