Čau v níže uvedené sestavě zřejmě díky zanedbané údržbě (prach) odešel původní zdroj. Zakoupen jako náhrada byl Eurocase 350W a ten vydržel cca týden... Můžete mi prosím někdo poradit jaký zdroj koupit? (:)).
Možné jsou i alternativy "spolehlivý a levný(cca 700kc?)"/"dražší a výhledově použitelný v nové sestavě".
Athlon XP 2400+ 2000MHz
MB ASUS A7N8X-E DeLuxe
RAM 1GB DDR400 CL2,5 Kingston
HDD WD800JD 80GB SATA
DVD Combo, FDD
VGA nVidia GeForce MX 5700 (pasivní chladič)
Wifi Asus WL-138g V2
CAse KME CX-7862 400W
Možné jsou i alternativy "spolehlivý a levný(cca 700kc?)"/"dražší a výhledově použitelný v nové sestavě".
Athlon XP 2400+ 2000MHz
MB ASUS A7N8X-E DeLuxe
RAM 1GB DDR400 CL2,5 Kingston
HDD WD800JD 80GB SATA
DVD Combo, FDD
VGA nVidia GeForce MX 5700 (pasivní chladič)
Wifi Asus WL-138g V2
CAse KME CX-7862 400W
Někde sjem četl že Athlony by měly mít zdroje se silnou 5V větví (30A), tenhle má 20A - určitě stačí?
Vzhledem k tomu, že odešel 2.zdroj hned myslíš, že se vyplatí pro sychr koupit i novou přepěťovou ochranu? Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo se prostě podobný pešek u nejlevnějšího Eurocase dal očekávat?
Edit: Bohužel tenhle zdroj zdá se v Praze jen tak neseženu, máte někdo ještě nějaký tip? (Alza, CSC, NetFox...)
Vzhledem k tomu, že odešel 2.zdroj hned myslíš, že se vyplatí pro sychr koupit i novou přepěťovou ochranu? Např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo se prostě podobný pešek u nejlevnějšího Eurocase dal očekávat?
Edit: Bohužel tenhle zdroj zdá se v Praze jen tak neseženu, máte někdo ještě nějaký tip? (Alza, CSC, NetFox...)
Myslím, že od zdrojů Eurocase se nedá moc očekávat...
Přepěťová ochrana je imho svým způsobem nutnost, alespoň pro klid v duši :cool:
Přepěťová ochrana je imho svým způsobem nutnost, alespoň pro klid v duši :cool:
[quote=nonevim;339586]Edit: Bohužel tenhle zdroj zdá se v Praze jen tak neseženu, máte někdo ještě nějaký tip? (Alza, CSC, NetFox...)[/quote]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[quote=Sommer;339595]Přepěťová ochrana je imho svým způsobem nutnost, alespoň pro klid v duši :cool:[/quote]
O tom žádná, šlo mi o to zda stávající nevyměnit pro sychr za novou.
O tom žádná, šlo mi o to zda stávající nevyměnit pro sychr za novou.
[quote=kevin00;339597][odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
To je trochu přestřel ne? :idea Myslím že ten Seasonic postačí.
To je trochu přestřel ne? :idea Myslím že ten Seasonic postačí.
[quote=Jiri@tncm;339599]To je trochu přestřel ne? :idea Myslím že ten Seasonic postačí.[/quote]
To ano, ale pokud jej nemůže sehnat, jako alternativu lze zvolit zdroj Enermax. Teď mě tak napadá, že by mohl zvolit také [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], pokud 350 W verzi nemají.
To ano, ale pokud jej nemůže sehnat, jako alternativu lze zvolit zdroj Enermax. Teď mě tak napadá, že by mohl zvolit také [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], pokud 350 W verzi nemají.
[quote=nonevim;339605]Našel jsem ještě tyto, co vy na to?
350:
http://www.netfox.cz/seasonic-ss-350et-350w-power-supply-oem-80plus-_d133383.html
http://www.netfox.cz/seasonic-ss-350et-350w-power-supply-oem-80plus-_d133383.html
400:
http://www.netfox.cz/seasonic-energy-knight-ss-400et-400w-power-supply-oem_d133398.html[/quote]
Stačí ti tá 350W ....
Ešte otázka : všimol som si, že riešiš aj prepäťovku - predchádzajúce zdroje odišli kvôli prepätiu, alebo len tak ?
350:
400:
http://www.netfox.cz/seasonic-energy-knight-ss-400et-400w-power-supply-oem_d133398.html[/quote]
Stačí ti tá 350W ....
Ešte otázka : všimol som si, že riešiš aj prepäťovku - predchádzajúce zdroje odišli kvôli prepätiu, alebo len tak ?
Ta 350W ti na Tvou sestavu v pohodě stačí, ale pokud plánuješ upgrade viz :
[quote]...a výhledově použitelný v nové sestavě[/quote]
tak vezmi radši tu 400W, přeci je pouze 100,- dražší a budeš relativně v pohodě i s novým kompem (pokud to nebude extra výkonný herní dělo :) )
[quote]...a výhledově použitelný v nové sestavě[/quote]
tak vezmi radši tu 400W, přeci je pouze 100,- dražší a budeš relativně v pohodě i s novým kompem (pokud to nebude extra výkonný herní dělo :) )
[quote=kevin00;339611]Ty 2 350 W Seasonicy jsou stejné ;) Takže klidně kup jeden z nich :thumb[/quote]
hehe no jo
Jenom sem si teď u tý 350 všimnul, že má jen 2xmolex - to je IDE?- takže DVD a a vlastně nic jinýho tam není, že:-)
[quote=robky;339609]Ešte otázka : všimol som si, že riešiš aj prepäťovku - predchádzajúce zdroje odišli kvôli prepätiu, alebo len tak ?[/quote]
1. zřejmě(!) zadřen prachem. 2.zdroj: cca po 7-10 dnech se PC začal (stejně jako před výměnou) bez varování vypínat. Vyměnil jsem tedy znovu zdroj a přestalo to. Nevím ale, proč ten 2.odešel...Ani u 1. si nejsem jistý, PC není moje.
hehe no jo
Jenom sem si teď u tý 350 všimnul, že má jen 2xmolex - to je IDE?- takže DVD a a vlastně nic jinýho tam není, že:-)
[quote=robky;339609]Ešte otázka : všimol som si, že riešiš aj prepäťovku - predchádzajúce zdroje odišli kvôli prepätiu, alebo len tak ?[/quote]
1. zřejmě(!) zadřen prachem. 2.zdroj: cca po 7-10 dnech se PC začal (stejně jako před výměnou) bez varování vypínat. Vyměnil jsem tedy znovu zdroj a přestalo to. Nevím ale, proč ten 2.odešel...Ani u 1. si nejsem jistý, PC není moje.
[quote=nonevim;339617]hehe no jo
Jenom sem si teď u tý 350 všimnul, že má jen 2xmolex - to je IDE?- takže DVD a a vlastně nic jinýho tam není, že:-)[/quote]
jo molex je většinou napájení IDE disků a mechanik....někdy se k tomu i připojujou větráky a regulace a jdou na to nasadit různý prodlužky
Jenom sem si teď u tý 350 všimnul, že má jen 2xmolex - to je IDE?- takže DVD a a vlastně nic jinýho tam není, že:-)[/quote]
jo molex je většinou napájení IDE disků a mechanik....někdy se k tomu i připojujou větráky a regulace a jdou na to nasadit různý prodlužky
[quote=nonevim;339827]Co si myslíte o tej nové přepěťové ochraně? Dá se nějak poznat, že zdroj odešel kvůli přepětí?[/quote]
Zdroje již ochranu proti přepětí obsahují, ovšem pokud to byl Eurocase, řekl bych že zrovna v tomhle zdroji je ta ochrana tak jenom pro srandu. Seasonic by to měl přežít.
Zdroje již ochranu proti přepětí obsahují, ovšem pokud to byl Eurocase, řekl bych že zrovna v tomhle zdroji je ta ochrana tak jenom pro srandu. Seasonic by to měl přežít.
[quote=nonevim;339827]Co si myslíte o tej nové přepěťové ochraně? Dá se nějak poznat, že zdroj odešel kvůli přepětí?[/quote]
Myslím si, že to do určité míry smysl má. Je to pouze koncový stupeň, takže nečekej, že to zabrání zničení počítače při zásahu blesku, ale výkyvy napětí v síti to vyrovná. Je dobré do přepěťové ochrany připojit i jiné periferie (router, tiskárna, monitor, apod.).
Myslím si, že to do určité míry smysl má. Je to pouze koncový stupeň, takže nečekej, že to zabrání zničení počítače při zásahu blesku, ale výkyvy napětí v síti to vyrovná. Je dobré do přepěťové ochrany připojit i jiné periferie (router, tiskárna, monitor, apod.).
Každý dnešní zdroj má přepěťovou ochranu, u Eurocase asi nebude nijak kvalitní(Eurocase se vyhni, kup jinou značku), přepěťová ochrana ve zdroji chrání komponenty počítače, ale je lepší mít ještě přepěťovou ochranu před zdrojem(je to jako prodlužovák a stojí od 300Kč-2000Kč podle počtu zásuvek a funkcí, do 500Kč koupíš základ který v klidu na tvé účely stačí), tyto přepěťové ochrany mívají i uzemnění pevné linky atd, ale to je jedna z funkcí spíše těch 600Kč a více..prostě je to na tobě. Ze zdroje by jsem ti doporučil ten 350W Seasonic co ti tu už byl doporučován, + ještě nějakou tu přepěťovo ochranu, aby ti napájecí kabel nevedl rovnu do zásuvky, ale do té ochrany.