Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

formátování nový WD 160 IDE caviar blue

standak008 (17)|20.1.2010 07:04
Koupil jsem WD 160 caviar blue jako master (starý KO), na desce je další HD WD 80 jako slave.
Při instatalci xp našli jen disk slave a tam chtěly instalovat, tak jsem jej odpojil. Pak už našli disk nový, ale jen 131 tis.MB dal jsem si rozdělění da 2 disky ale naformátoval jen jeden kde se instalovaly xp, zjistile jsem na stránkách výrobce že má být disk 160 tis.MB kde je chyba a jak mám naformátovat celý disk. Protože když jsem dal doformátovat zbytek tak dal 98GB a ve správě disků ukázal, že ještě není 29 GB nepoužitých.
hl.hl (1387)|20.1.2010 08:44
Jak mas propojeny piny na obou discich?

Pokud chces pouzit plnou kapacitu, tak bude nejlepsi instalovat XP minimalne SP2. Predpokladam, ze instalujes verzi bez SP nebo SP1. Nebo se pletu?

Nebo po nainstalovani zaktualizovat XP a pres nejaky diskovy manager natahnout to C: na cely disk.
standak008 (17)|20.1.2010 09:04
XP jsou instalovaný bez SP. Pak aktualizuji SP2 a SP3.
speedsnail (4876)|20.1.2010 09:50
No tak v tom je ten problém. Disky nad 128Gb umí až SP2. Vytvoř si pomocí nLite instalační CD do kterého si nainterguješ SP3.
hl.hl (1387)|20.1.2010 14:22
[quote=standak008;340133]XP jsou instalovaný bez SP. Pak aktualizuji SP2 a SP3.[/quote]

A instalovat rovnou SP3 nemas moznost? POkud ne, tak po instalaci SP3 pouzij nejaky nastroj na praci s oddily a roztahni ten oddil pres cely disk.
Logout (4018)|20.1.2010 15:45
Anebo se na to vykašli, on ten disk nemá ve skutečnosti 160, ale 152MB, protože rozdíl mezi MB MiB (desítková a dvojková soustava). Takže přicházíš jen o cca 20GB...

Nejlepší řešení už tu padly (instalace nejmíň SP2, roztáhnutí oddílu).
Další možnost je prostě ze zbylýho místa udělat další partittion.
standak008 (17)|21.1.2010 06:13
Disk jsem pře manažera disku upravit to je už OK. Teď mám zase problém s diskem SLAVE( před inst nového běžel jako slave OK) SEGATE 80GB, který mi počítač nebere. Když je odpojený naběhne nový HDD s XP a když ho teď napojím PC hledá a pak zamrzne. Když disk zapojím a spustím PC bios disk vidí jako slave , ale pak napíše disk failed, tabulka N...... neexistuje a chce BOOtovat, tak jsem dal intsalačky XP a ten při najití oddílů pro instalaci našel jen tento slave disk jako C: (nový HDD nenašel vůbec). Tak nevím.
lavjoy (1628)|21.1.2010 12:56
jaká je to deska?máš poslední bios?kšandu si zkoušel vyměnit?popř zapoj na jednu kšandu jako master DVD a slave nech ten s tím novým windousem,na druhou kšandu do desky na IDE secondary připoj ten seagate na master samotnej,musí to jít
standak008 (17)|22.1.2010 06:03
deska JETWAY V266B. Bios je původní cca 10let starý. Chtěl jsem ho aktualizovat, nějakou verzi novější jsem sháněl a mám snad správnou k desce je utilita na aktualizaci bio, ale uatím jsem do toho nešel a tu aktualizaci mám zrovna na disku, seagate na který se teď nemůžu dostat. Kšandy jsem přehodil mezi disky, aby ten nový byl první i piny na novém jsem dal buď master nebo cable na seagate je nastaven jako cable.
hl.hl (1387)|22.1.2010 07:28
[quote=standak008;340867]deska JETWAY V266B. Bios je původní cca 10let starý. Chtěl jsem ho aktualizovat, nějakou verzi novější jsem sháněl a mám snad správnou k desce je utilita na aktualizaci bio, ale uatím jsem do toho nešel a tu aktualizaci mám zrovna na disku, seagate na který se teď nemůžu dostat. Kšandy jsem přehodil mezi disky, aby ten nový byl první i piny na novém jsem dal buď master nebo cable na seagate je nastaven jako cable.[/quote]

A vyzkousel jsi vubec nastaveni kde novy disk mas najumperovany jako MASTER a stary jako SLAVE a kabel zapojeny takto:
- Modrý konektor slouží pro zapojení do řadiče na základní desce. Černý konektor slouží pro zařízení Master a šedý konektor pro zařízení Slave.

Pak je moznost, dat novy disk jako SINGLE a stary zapojit jako SLAVE k mechanice.
standak008 (17)|26.1.2010 06:05
zapojení jsem provedl podle hl.hl překontroloval nastavení na disku, nevím co mě to napadlo resetoval bios na základní nastavení, spustil pc a nic ani bios nenaběhl jen svítí červená kontrolka od HDD a zhola nic a ni nepípne . DVD a CD mechaniky se rozběhnou i větráky na procesoru a GK a nic víc. V čem to zase vězí.