Používáte podložku pod myš?
- Ano, vlastním kvalitní podložku
- Ano, obyčejnou
- Ne
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Svět hardware v pravém sloupci.
Ano, vlastním kvalitní podložku.
Samozřejmě pro někoho by to možná bylo málo kvalitní a někomu stačí obyč :). Já mám SteelSeries QCK Mini a jsem spokojen a ani tolik nestála
Samozřejmě pro někoho by to možná bylo málo kvalitní a někomu stačí obyč :). Já mám SteelSeries QCK Mini a jsem spokojen a ani tolik nestála
Mne sa pod moju opticku mys najlepsie osvedcili textilne podlozky. Take boli v mode pred 15-timi rokmi. Mam jednoduchu lacnu textilnu podlozku za par centov.
Ne. Jezdím přímo po desce stolu. Kvalitní senzory s tím nemají problém. Navíc mě to nebrání v rozmachu.
Ano, vlastním kvalitní podložku.
Mám Roccat Taito, důvodem je hlavně to, že nesnáším, když mě stůl v zimě chladí a v létě se k němu lepím, proto na něj hodím nějakým ubrus a málokdy je to čistá látka. Prostoru mám takhle dost :)
Mám Roccat Taito, důvodem je hlavně to, že nesnáším, když mě stůl v zimě chladí a v létě se k němu lepím, proto na něj hodím nějakým ubrus a málokdy je to čistá látka. Prostoru mám takhle dost :)
[quote=r34ktor;341787]Ne. Jezdím přímo po desce stolu. Kvalitní senzory s tím nemají problém. Navíc mě to nebrání v rozmachu.[/quote]
Taky tak. :slug
Taky tak. :slug
V minulosti som jazdil po stole, ale to si vyžiadalo daň v podobe "ojazdenej" dosky stolu ...A tak som si zadovážil Razer Goliathus Control Edition Oversized a tým pádom mi tiež nebráni v rozmachu ...
Používám OCZ Behemoth Regulator - stojí kolem 300,- a jsem s ní opravdu max. spokojen. Jestli se řadí mezi kvalitní, nechám Na Vás :-)
V kanclu pod Deathadderem papír Xerox Economy Laser-Copier :cool:,
doma pod Logitech G500 Razer eXactMat.
doma pod Logitech G500 Razer eXactMat.
Ano, používámkvalitní podložku...
Ke své myšce razer (Razer Lachesis Bílá) jsem si zakoupil i podložku od stejné firmy (Razer Mantis Speed Mat), je velká a tak nejsem omezován limity podložky , efekt je dokonalý a pohyb přesný :)
Ke své myšce razer (Razer Lachesis Bílá) jsem si zakoupil i podložku od stejné firmy (Razer Mantis Speed Mat), je velká a tak nejsem omezován limity podložky , efekt je dokonalý a pohyb přesný :)
Se starou myší sem jezdil po stole. Nedávno sem si koupil A4 Tech XL-750BK a k ní podložku Verbatim Rapier Precision. Byla levná a jezdí se na ní dobře takže spokojenost.
Mou podložkou je deska stolu. Nemám s tím sebemenší problém. A jak psal r34ktor, nic mi nebrání v rozmachu :)
[quote=kevin00;341901]Mou podložkou je deska stolu. Nemám s tím sebemenší problém. A jak psal r34ktor, nic mi nebrání v rozmachu :)[/quote]
Přesně tak, já též
Přesně tak, já též
[quote=Logout;341902]Používám, s takovym gelovym bobkem. Mam rád svý zápěstí...[/quote]Přesně tak, já též :)
pouzivam SteelSeries QcK mini, a protoze se velmi osvedcila premyslim o stejne znacce ale vetsi rozmer
[quote=Logout;341902]Používám, s takovym gelovym bobkem. Mam rád svý zápěstí...[/quote]
sem natom podobne.obyc. levna,ale s gelem.
sem natom podobne.obyc. levna,ale s gelem.
- Ne
Mys pouzivam jenom na to, cim dal mensi, hrani her... a to v kombinaci s gelovou podlozkou
Ano, vlastním kvalitní podložku
Doma mám Steelpa?d QCK+ (koukám, že tenhle kus hadru má každý druhý v anketě :D ).
V práci Razer Destru?ctor, je to super podložka, nešpiní se, příjemný povrch, přesnost super, jen ta cena je hororová.
Doma mám Steelpa?d QCK+ (koukám, že tenhle kus hadru má každý druhý v anketě :D ).
V práci Razer Destru?ctor, je to super podložka, nešpiní se, příjemný povrch, přesnost super, jen ta cena je hororová.
pokud je stůl s hladkým povrchem, tak podložka má význam pro kuličkové myši, ale pro optiky a lasery ne. Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by mi optika nebo laser ujížděli a to jsem je měl párkrát i na skle a dycky v pohodě.
Takže [SIZE="5"]ne[/SIZE], nepoužívám
Takže [SIZE="5"]ne[/SIZE], nepoužívám
[quote=Japkoslav;342163]Doma mám Steelpa?d QCK+ (koukám, že tenhle kus hadru má každý druhý v anketě :D ).[/quote]
Bych netvrdil, ja mam tu tenci, balenou v zeleny krabici, ne tu tlusci s jinym logem :) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
edit: @Zoidberg: Ono nejde ani tak o to ulehcit senzoru, ale o "zkluz", na tom hadru to jezdi o neco prijemneji/rychleji nez po stole ;)
Bych netvrdil, ja mam tu tenci, balenou v zeleny krabici, ne tu tlusci s jinym logem :) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
edit: @Zoidberg: Ono nejde ani tak o to ulehcit senzoru, ale o "zkluz", na tom hadru to jezdi o neco prijemneji/rychleji nez po stole ;)
Jsem bez podložky. Když hraju CS, nebo COD, tak mám vždycky moc velký rozjezd (někdy mi ani ten stůl nestačí v zápalu boje :D)
Ano, mám obyčejnou podložku
Pouzivam uz cca rok jednu reklamni podlozku s napisem "Nutridrink vždy, když bežná strava nestačí". Vyhovuje mi, na stole mi vadi neprijemny zvuk pri soupani.
Pouzivam uz cca rok jednu reklamni podlozku s napisem "Nutridrink vždy, když bežná strava nestačí". Vyhovuje mi, na stole mi vadi neprijemny zvuk pri soupani.
Richmond : osobně jsem v tom rozdíl nikdy nepoznla... akorát ten, že když jsem myškou sjel z podložky, tak jsem nadával jelikož mi je malá... pro stůl je stůl
Divny, rozdil pozna i slepej. 320 x 285 mm neni zas tak malo, ale uznavam, ze jestli jezdis po pulce stolu tak muze bejt mala :D
Ještě se mi nestalo, že bych vyjel z podložky i když mám tu QcK mini :D .....ale nejspíš to bude tím, že mám nastaveno dost vysoký DPI (3600) na 22" monitor, pak mi stačí jezdit jen po kousku nemusím ani pomalu hýbat rukou :)
Osobně podložku používám. Konkrétně typ X-Ray Technology Aqua2 A2B. Mohla by bát klidně menší. Na rozlišení monitoru 1440x990 mám na myši 1600dpi.
Doma používám obyčejný papír A4, který si beru v práci (z druhé strany popsaný). Navíc si na něj píšu poznámky. Akorát ho musím občas vyměnit, když se ošoupe, nebo už je popsaný.
V práci mám obyčejnou látkovou podložku s gelovou podložkou pod ruku.
OT: Jestli někdo neví co je to sjíždět s myší z podložky, doporučuju si na myši zahrát hru Tie Fighter, při jejím hraní jsem kdysi zničil 2 kuličkové myši. :D
V práci mám obyčejnou látkovou podložku s gelovou podložkou pod ruku.
OT: Jestli někdo neví co je to sjíždět s myší z podložky, doporučuju si na myši zahrát hru Tie Fighter, při jejím hraní jsem kdysi zničil 2 kuličkové myši. :D
[quote=Jandaskunk;342444]Ještě se mi nestalo, že bych vyjel z podložky i když mám tu QcK mini :D .....ale nejspíš to bude tím, že mám nastaveno dost vysoký DPI (3600) na 22" monitor, pak mi stačí jezdit jen po kousku nemusím ani pomalu hýbat rukou :)[/quote]jj, mám to stejně (stejnou podložku i podobný nastavení), oba monitory přejedu na cca 5cm pohyb myši, "rozmach" je ničemu, jen to unavuje ruku :)
Můj stůl nemá hladkou povrchovou úpravu, myš na něm při pohybu "drncá", proto to nepoužívám.
Můj stůl nemá hladkou povrchovou úpravu, myš na něm při pohybu "drncá", proto to nepoužívám.
[quote=Jandaskunk;341762]Ano, vlastním kvalitní podložku.
Samozřejmě pro někoho by to možná bylo málo kvalitní a někomu stačí obyč :). Já mám SteelSeries QCK Mini a jsem spokojen a ani tolik nestála[/quote]
vyborna podlozka, vlastnim tu megavelkou (teda na ty moji stoji qck+ (c: )
[quote=r34ktor;341787]Ne. Jezdím přímo po desce stolu. Kvalitní senzory s tím nemají problém. Navíc mě to nebrání v rozmachu.[/quote]
na tohle staci jednoduchy matematicky vzorec pot+prach+pohyb ruky+pohyb mysi=lepidlo=> caste omyvani stolu a mouse skatez, pokud chces mit vzdy presny pohyb a nemas nastavenou senzitivitu dva monitory/centimetr.
tu hadrovku jen "nekdy" operes (za dva roky jeste nebylo treba - mys klouze jak na oleji) osusis, pokracujes.
Kdysi jeste dost frcely (nejen u me) umely prkynka IKEA a bila A4. :-D
Samozřejmě pro někoho by to možná bylo málo kvalitní a někomu stačí obyč :). Já mám SteelSeries QCK Mini a jsem spokojen a ani tolik nestála[/quote]
vyborna podlozka, vlastnim tu megavelkou (teda na ty moji stoji qck+ (c: )
na tohle staci jednoduchy matematicky vzorec pot+prach+pohyb ruky+pohyb mysi=lepidlo=> caste omyvani stolu a mouse skatez, pokud chces mit vzdy presny pohyb a nemas nastavenou senzitivitu dva monitory/centimetr.
tu hadrovku jen "nekdy" operes (za dva roky jeste nebylo treba - mys klouze jak na oleji) osusis, pokracujes.
Kdysi jeste dost frcely (nejen u me) umely prkynka IKEA a bila A4. :-D
Ano, dlaždici...
Měl jsem dřív podložku, ale vždy ji někdo odsunul, shodil.... S dlaždičkou se nikomu hýbat nechce, neuhýbá a myš jezdí dobře...
Měl jsem dřív podložku, ale vždy ji někdo odsunul, shodil.... S dlaždičkou se nikomu hýbat nechce, neuhýbá a myš jezdí dobře...
Já používám obyčejnou podložku pod myš, byla zdarma ke Grafice gainward. Už jsem uvažoval o koupi lepšího kousku, ale pak vždy najdu potřebnější věci.
[quote=Jeff Brawo;343054]na tohle staci jednoduchy matematicky vzorec pot+prach+pohyb ruky+pohyb mysi=lepidlo=> caste omyvani stolu a mouse skatez, pokud chces mit vzdy presny pohyb a nemas nastavenou senzitivitu dva monitory/centimetr.[/quote]
Vliv na kvalitu snímání (senzor Logitech MX) jsem nezaznamenal, ale je pravdou, že teflony se častěji čistit musí.
Vliv na kvalitu snímání (senzor Logitech MX) jsem nezaznamenal, ale je pravdou, že teflony se častěji čistit musí.
Steelpad QcK+ asi 4. rokem a pořád stačí...Můj subjektivní názor je, že se mi na stole hůře jezdí než na podložce...
Zdravím všechny. Mám myš Saitek:[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A nyní jsem si koupil podložku Razer:[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zkoušel jsem různá nastavení, ale myš/šipka nezůstane stát a na monitoru se "třepe" a i po kliknutí na ikonu jednou a na podruhé mám malý "trénink" v přesnosti. Zkoušel jsem i ve hře M.W.2, šlo to, ale pak se na chvíli samopal zastavil a nepootočil jsem sním.Moc pc nerozumím, je mi 43r, stále se učím.Tak rád si nechám poradit i od mladších.Tu podložku vychvalovali na výše uvedeném webu na foru a jinde, proto jsem do ní šel.Cd u myši bylo, nainstaloval,i stáhl ovladač na Saitek.com. Díky za rady k mému asi hloupému dotazu. eda
A nyní jsem si koupil podložku Razer:[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zkoušel jsem různá nastavení, ale myš/šipka nezůstane stát a na monitoru se "třepe" a i po kliknutí na ikonu jednou a na podruhé mám malý "trénink" v přesnosti. Zkoušel jsem i ve hře M.W.2, šlo to, ale pak se na chvíli samopal zastavil a nepootočil jsem sním.Moc pc nerozumím, je mi 43r, stále se učím.Tak rád si nechám poradit i od mladších.Tu podložku vychvalovali na výše uvedeném webu na foru a jinde, proto jsem do ní šel.Cd u myši bylo, nainstaloval,i stáhl ovladač na Saitek.com. Díky za rady k mému asi hloupému dotazu. eda
Ona se asi netrepe porad vid? Jenom nekdy a uskakuje kurzor. Shodou okolnosti ja mel taky Razer Omega Speed, a Logitech G9 mi taky cas od casu uskakoval kurzor. Bylo to skutecne podlozkou, i kdyz byla za 350Kc, proste se s tim senzorem nemela rada. Ted mam taky Razer ale Vespulu a tam je to OK....
Pri vybreu podlozky a mysi je fakt nejlepsi jit do kramu a vyzkouset si jak mys, tak podlozku, nebo si tam treba prinest svou mys a podle toho podlozku vybrat.
Vyber mysi a podlozky je dnes veda...... Driv byla jedna mys a jedna podlozka.....
Cas od casu dneska proste nejaka kombinace nefunguje.....
Pripadne muzes zkusit zvysit citlivost...... a pohrat si s DPI. Pokud Ti ten kurzor neuskakuje treba na stole, nebo na knizce, je to skutecne problem kombinace techto vyrobku.....
Pri vybreu podlozky a mysi je fakt nejlepsi jit do kramu a vyzkouset si jak mys, tak podlozku, nebo si tam treba prinest svou mys a podle toho podlozku vybrat.
Vyber mysi a podlozky je dnes veda...... Driv byla jedna mys a jedna podlozka.....
Cas od casu dneska proste nejaka kombinace nefunguje.....
Pripadne muzes zkusit zvysit citlivost...... a pohrat si s DPI. Pokud Ti ten kurzor neuskakuje treba na stole, nebo na knizce, je to skutecne problem kombinace techto vyrobku.....
Velmi slušně myš jela/jede na plastové desce"plexisklo", dřív se tomu říkalo i "umakart".Mám od rekl.agent. u nás z Tišnova.. Má to svoje chybičky,chybičky, ale ne chyby.A chtěl jsem něco lepšího.Hraji MP B.C.2,MH.2010,.. .Asi máš Georgineku pravdu, nějak to spolu nekomunikuje. zkusím ji vyměnit za:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A nebo jsem se díval i po té Tvé Razer Vespula. a díky za radu.Eda
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A nebo jsem se díval i po té Tvé Razer Vespula. a díky za radu.Eda