MSI K8T NEO2-FIR: vadny BIOS?
Ahojte, od kamarata som dostal tuto dosku. CPU je AMD Athlon 3000+ a RAM 256MB PC2100.
Po zapnuti mi to napise ze BIOS NOT INSTALLED, to je hlsene sietovky. Potom nabehne klasicky POST a apide CMOS/GPV checksum error. Pres F1 to go to setup,a potom ze press nwm co pre BIOS flash. Do setupu ide ist v pohode. Ulozim to, restart a opkuje sa to ise ibaze sa uz neda ist do SETUPU ale hned mi ponuka iba BIOS FLASH Y or N. Ked dam Y tak to zaacne iba pipat. Ked NO tak sa snazi bootovat. Toto je situacie bez mechanik. Baterka je OK.
Ked pripojim mechaniky, tak asi 30s po zapnuti PC mi svieti logo MSI, potom sa opakuje to iste.
Ked dam do mechaniky WIN XP tak zacne bootovat a instalovat.Vsetko ide ok az po 1. restart, este pred samotnou instalaciou. Po restarte sa instalacia neobnovi.....
Je K.O BIOS?
DAKUJEM PEKNE ZA POMOC.
Peter
Po zapnuti mi to napise ze BIOS NOT INSTALLED, to je hlsene sietovky. Potom nabehne klasicky POST a apide CMOS/GPV checksum error. Pres F1 to go to setup,a potom ze press nwm co pre BIOS flash. Do setupu ide ist v pohode. Ulozim to, restart a opkuje sa to ise ibaze sa uz neda ist do SETUPU ale hned mi ponuka iba BIOS FLASH Y or N. Ked dam Y tak to zaacne iba pipat. Ked NO tak sa snazi bootovat. Toto je situacie bez mechanik. Baterka je OK.
Ked pripojim mechaniky, tak asi 30s po zapnuti PC mi svieti logo MSI, potom sa opakuje to iste.
Ked dam do mechaniky WIN XP tak zacne bootovat a instalovat.Vsetko ide ok az po 1. restart, este pred samotnou instalaciou. Po restarte sa instalacia neobnovi.....
Je K.O BIOS?
DAKUJEM PEKNE ZA POMOC.
Peter
Budeš musieť ten bios flashnúť ... k tomu potrebuješ stiahnuť bios. Ďalej potrebuješ funkčnú disketovú mechaniku a harddisk na uloženie súboru s novým biosom ... návod je presne popísaný v .doc súbore (je súčasťou archívu s novým biosom) ... ak niečomu nerozumieš, kľudne sa opýtaj ...
Ahoj, stiahol som to, vytvoril disketu podla navodu
https://www.svethardware.cz/flashovani-biosu-jak-na-to/12462-3
Ale nejde to. Ked to tam dam tak pise error a v PV vo virtual boxe pise bad commad file or name.
Co mam robit?
Diki moc
https://www.svethardware.cz/flashovani-biosu-jak-na-to/12462-3
Ale nejde to. Ked to tam dam tak pise error a v PV vo virtual boxe pise bad commad file or name.
Co mam robit?
Diki moc
Ale CO to pise? Ta deska nema zadnou vestavenou flashovaci utilitu? Vrele doporucuju flashovat z flashky, znam jednoho co flashoval z diskety a nedoflashoval :)
Skús to urobiť presne podľa návodu výrobcu:
-vytvor MS Dos bootovaciu disketu (v nejakom schopnom pc s os XP)
-na hdd umiestni stiahnutý súbor s biosom (tu asi bude problém so súborovým systémom používaného hdd - mal by byť FAT,FAT32)
-nabootuj z diskety
-napíš :
C:
cd\test
C:\test> xxxxx BIOS file
kde adresár test bude adresár, kde je umiestnený súbor s biosom, xxxxx je súbor s biosom
-vytvor MS Dos bootovaciu disketu (v nejakom schopnom pc s os XP)
-na hdd umiestni stiahnutý súbor s biosom (tu asi bude problém so súborovým systémom používaného hdd - mal by byť FAT,FAT32)
-nabootuj z diskety
-napíš :
C:
cd\test
C:\test> xxxxx BIOS file
kde adresár test bude adresár, kde je umiestnený súbor s biosom, xxxxx je súbor s biosom
Neni jednodussi to nahazet na flasku? :notsure
Evidentne se tazatel zrovna moc nevyzna...
[FONT="]WARNING!!!!!
DON'T FLASH FROM A FLOPPY DISK!!!!
DON'T FLASH WHEN YOUR SYSTEM IS RUNNING FINE!!!!
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!![/FONT]
[FONT="]WARNING!!!!!
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!![/FONT]
Podle vseho ano.
Sosni tohle a uvidis sam http://eu.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=10968&type=bios - je tam klasicky AFUDOS + soubor s BIOSem
Sosni tohle a uvidis sam http://eu.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=10968&type=bios - je tam klasicky AFUDOS + soubor s BIOSem
[quote=Richmond;343805]Neni jednodussi to nahazet na flasku? :notsure
[FONT="]WARNING!!!!!
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!![/FONT][/quote]
Z floppy iba nabootuje ... flashovanie beží z hdd, kde je umiestnený aj bios ...
Ale ano, flashovanie s flasky je asi jlepší nápad :thumb ... a doska (aspoň v popise to je) z usb vie bootovať ...
[FONT="]WARNING!!!!!
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!![/FONT][/quote]
Z floppy iba nabootuje ... flashovanie beží z hdd, kde je umiestnený aj bios ...
Ale ano, flashovanie s flasky je asi jlepší nápad :thumb ... a doska (aspoň v popise to je) z usb vie bootovať ...
[quote=robky;343811]Z floppy iba nabootuje ... flashovanie beží z hdd, kde je umiestnený aj bios ...
Ale ano, flashovanie s flasky je asi jlepší nápad :thumb ... a doska (aspoň v popise to je) z usb vie bootovať ...[/quote]
Takze to co mi dal richmond dam na flashku? okrem toho txt a doc.
Ano?
Ale ano, flashovanie s flasky je asi jlepší nápad :thumb ... a doska (aspoň v popise to je) z usb vie bootovať ...[/quote]
Takze to co mi dal richmond dam na flashku? okrem toho txt a doc.
Ano?
[quote=Richmond;343809]Podle vseho ano.
Sosni tohle a uvidis sam http://eu.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=10968&type=bios - je tam klasicky AFUDOS + soubor s BIOSem[/quote]
ale pozor ... toto je pre inú dosku .... správny bios som postoval vyššie
Sosni tohle a uvidis sam http://eu.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=10968&type=bios - je tam klasicky AFUDOS + soubor s BIOSem[/quote]
ale pozor ... toto je pre inú dosku .... správny bios som postoval vyššie
[quote=robky;343814]ale pozor ... toto je pre inú dosku .... správny bios som postoval vyššie[/quote]
Jj, omlouvam se, skocila mi tam P45 :runaway
edit: mela by to byt tedy tato deska http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=588
na flashku (sformatovanou na FAT32) tedy musis nahrat systemove soubory (pouzij treba HP USB Format Utility) + bios + flash utilitu
Jj, omlouvam se, skocila mi tam P45 :runaway
edit: mela by to byt tedy tato deska http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=588
na flashku (sformatovanou na FAT32) tedy musis nahrat systemove soubory (pouzij treba HP USB Format Utility) + bios + flash utilitu
Fuha.
No este raz popisem co doska robi,nerobi ebo je tu jedna vec ktorej nerozumiem.
Po starte pise MSI CORE CELL bla bla par s .
Ked tam pripojim HDD tak je to logo asi 1 minutu !!!!
Ako je to mozne?
Na 1. krat sa mi pdari dostat do BIOSU, 2. krat iba povoluje flash recovery....
Sposobuje toto zôy BIOS?
Ked som tam daval OS, tak po restarte sa isntalacia nedokazala obnovit...
A ma niekto nejaky dobry navod na FLASH s USB kluca?
Diki moc :)
No este raz popisem co doska robi,nerobi ebo je tu jedna vec ktorej nerozumiem.
Po starte pise MSI CORE CELL bla bla par s .
Ked tam pripojim HDD tak je to logo asi 1 minutu !!!!
Ako je to mozne?
Na 1. krat sa mi pdari dostat do BIOSU, 2. krat iba povoluje flash recovery....
Sposobuje toto zôy BIOS?
Ked som tam daval OS, tak po restarte sa isntalacia nedokazala obnovit...
A ma niekto nejaky dobry navod na FLASH s USB kluca?
Diki moc :)
Po nabootovaní z flashky zadáš adsfi715 a6702vms.940 .... za predpokladu, že stiahneš najnovší bios (ten ktorý som postoval)
adsfi715 - je flashovacia utilita
a6702vms.940 - je súbor s biosom
adsfi715 - je flashovacia utilita
a6702vms.940 - je súbor s biosom
Tim si naformatujes flashku + udelas ji bootovaci zaskrtnutim Create DOS startup disk ;)
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197
pak na ni nakopirujes ty dva soubory ze zipu ktery si stahl z MSI
nabootujes z flashky
napises to co psal robky
flashnes, restartujes pc a melo by to byt ok
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197
pak na ni nakopirujes ty dva soubory ze zipu ktery si stahl z MSI
nabootujes z flashky
napises to co psal robky
flashnes, restartujes pc a melo by to byt ok
[quote=peto seal;343824]A nabootujem pomocou HP USB Format Utility?[/quote]
pomocou tohto nástroja vytvoríš usb bootovací kľúč ...
ak sa ti to nepodarí : máš na hdd niečo dôležité? ak nie, v druhom pc zruš na svojom hdd všetky partície a vytvor nejakú malú(1GB-kvôli času formátovania) so systémom FAT32. Sem umiestniš stiahnuté súbory s biosom ... Vytvoríš MSDOS boot disketu ....
Všetko vložíš do tvojho pc, nabootuješ z diskety ...
V prompt zadáš:
C:
adsfi715 a6702vms.940 - a začne procedúra flashovania a modlíš sa, aby nevypadol prúd
pomocou tohto nástroja vytvoríš usb bootovací kľúč ...
ak sa ti to nepodarí : máš na hdd niečo dôležité? ak nie, v druhom pc zruš na svojom hdd všetky partície a vytvor nejakú malú(1GB-kvôli času formátovania) so systémom FAT32. Sem umiestniš stiahnuté súbory s biosom ... Vytvoríš MSDOS boot disketu ....
V prompt zadáš:
C:
adsfi715 a6702vms.940 - a začne procedúra flashovania a modlíš sa, aby nevypadol prúd
[quote=robky;343831]pomocou tohto nástroja vytvoríš usb bootovací kľúč ...
V prompt zadáš:
C:
adsfi715 a6702vms.940 - a začne procedúra flashovania a modlíš sa, aby nevypadol prúd[/quote]
A odkial mam nahrat ten DOS na ten kluc?
V prompt zadáš:
C:
adsfi715 a6702vms.940 - a začne procedúra flashovania a modlíš sa, aby nevypadol prúd[/quote]
A odkial mam nahrat ten DOS na ten kluc?
Zkus treba image z FreeDOSu. Rad bych ti postnul image DOSu, ale nemam u sebe pc s disketovkou :thumbdown
Kdyz chvili pockas tak tu sestrojim naky pc a nactu boot z origo DOSu 5 a hodim sem .iso...
edit: nebudu tady nahodou za warezaka?
edit: nebudu tady nahodou za warezaka?
Jeste nez to flashnes, tak zkus pro jistotu vymenit baterku CMOSky, mozna ze to pomuze aniz bys musel resit flashovani.
Pak v tom BIOSu vypnes boot ze site, nastavis si spravne sekvenci bootovani a hledani disku a melo by to jet normalne.
Kdyz ne preflashnes ten BIOS nejnovejsim dostupnym jak ti tu radi ostatni.
Pak v tom BIOSu vypnes boot ze site, nastavis si spravne sekvenci bootovani a hledani disku a melo by to jet normalne.
Kdyz ne preflashnes ten BIOS nejnovejsim dostupnym jak ti tu radi ostatni.
+ vypni ochranu bios flashe a hod bios do deafaultu
Prikladam obraz .iso s bootem a biosem s flash utilitou, kdyz to das do virtualni mechaniky tak z toho muzes nacist boot pro HP Utility ;)
Prikladam obraz .iso s bootem a biosem s flash utilitou, kdyz to das do virtualni mechaniky tak z toho muzes nacist boot pro HP Utility ;)
Takze flash sa podaril :)
Dakujem pekne za pomoc.
Ale este to nei OK.
Po zapnuti svieti dloho MSI CORE CELL, potom napise BIOS IS NOT INSTALLED a je cierna obrazovka.
Asi az po 30s zacne bootovat z HDD.
Potom bezi PC uplne normlane a stabilne.
Co s tym?
Dakujem pekne za pomoc.
Ale este to nei OK.
Po zapnuti svieti dloho MSI CORE CELL, potom napise BIOS IS NOT INSTALLED a je cierna obrazovka.
Co s tym?
[quote=peto seal;344001]Takze flash sa podaril :)
Dakujem pekne za pomoc.
Ale este to nei OK.
Co s tym?[/quote]
Povypínaj v biose všetky zariadenia, ktoré nepoužívaš ( v prvom rade prídavný sata radič Promise, floppy, com, lpt ) ...
Skontroluj poradie bootovania - aby nehľadalo boot sector na všetkých zariadeniach, nechaj len hdd (prípadne ešte cd/dvd)
Dakujem pekne za pomoc.
Ale este to nei OK.
Co s tym?[/quote]
Povypínaj v biose všetky zariadenia, ktoré nepoužívaš ( v prvom rade prídavný sata radič Promise, floppy, com, lpt ) ...
Skontroluj poradie bootovania - aby nehľadalo boot sector na všetkých zariadeniach, nechaj len hdd (prípadne ešte cd/dvd)