Stránky výrobce jsou zde:
Modu:
http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1&lv0=1&lv1=25
Pro:
http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1&lv0=1&lv1=26
Dají se koupit třeba v Alza:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Recenze:
http://anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3723&p=2
Modu:
http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1&lv0=1&lv1=25
Pro:
http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1&lv0=1&lv1=26
Dají se koupit třeba v Alza:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Recenze:
http://anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3723&p=2
Zajímavý jer, jestli se tomu testu dá věřit, že 600W zdroj má v nízký zátěži větší účinnost než 500W, ten pod 20% (čili u sestav s míň než 100W, což kancelářský mít můžou) padá rychle dolu....
Mě osobně, nejvíce zaujal špičkový výkon 700W verze. Ve špičká dosáhne až výkonu 1014W!! Pokud se v testu nespletli redaktoři, Tak je to opravdu pozoruhodné.Podle recenze je to opravdu špičkový zdroj, takový jaký má být.
No on aby zdroj měl takovou účinnost, tak nemůže bejt ošizenej. Myslím, že to je právě ten důvod, proč ty silnější zdroje maj v extrému lepší účinnost - na tom nejslabšim se "šetřilo" :-).
Škoda, že ty křivky nevynesly do jednoho grafu.
Update: tady jim ty křivky účinnosti vyšly ale jinak
http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3723&p=12
tady to zas vypadá na to, že nejlepší je 500W - tak je to asi chyba měření.
V každym případě lepší zdroj asi teďka k sehnání není....
V každym případě lepší zdroj asi teďka k sehnání není....
Ten zdroj (500w a 600w verze) mel vcera vyjit, na 80plus.com jsou zatim jen parametry predprodukcni verze, na jednom cinskym serveru je uz i otevreny a udajne zero 0A v C6 rezimu ;)
[quote=Logout;343863]No on aby zdroj měl takovou účinnost, tak nemůže bejt ošizenej. Myslím, že to je právě ten důvod, proč ty silnější zdroje maj v extrému lepší účinnost - na tom nejslabšim se "šetřilo" :-).
V každym případě lepší zdroj asi teďka k sehnání není....[/quote]
To máš pravdu, je to asi nejlepší zdroj. Enermax ale prý bude prodávat i řadu 82+, jen jí mírně upravil, tím, že k napájecímu kabelu přidal držák, který chrání kabel aby nevypadával.Tu řadu 82+ ještě změnili jednou drobností, přidali jí koncovku II, což si myslím, že by se hodily spíše s většími změnami a značilo by to produkt druhé generace.
V každym případě lepší zdroj asi teďka k sehnání není....[/quote]
To máš pravdu, je to asi nejlepší zdroj. Enermax ale prý bude prodávat i řadu 82+, jen jí mírně upravil, tím, že k napájecímu kabelu přidal držák, který chrání kabel aby nevypadával.Tu řadu 82+ ještě změnili jednou drobností, přidali jí koncovku II, což si myslím, že by se hodily spíše s většími změnami a značilo by to produkt druhé generace.
Tyhle ,,příchytky,, na napájecí kabel se celkem hodí. Než jsem poslal svůj Pro82+ na reklamaci, zjistil jsem, že pokud kabel domáčknu, tak zdroj přestane vydávat divné zvuky. možná se tím výrobce poučil, a zjistil, že je tohle řešení.
Já mám dojem, že u řady 82+ II udává účinnost bronze, což u starý verze nedával.
Ale možná si to jen nechal certifikovat?
Ale možná si to jen nechal certifikovat?
Obavam se, ze ten kousek dratku nepomuze ponevadz ty kabely co se dodavaji ke zdroji nemaji zarezy po celem obvodu ale jen do pulky :) BTW doporucuji precist navod, kde je jasne psano, ze se ma kabel nejdrive zasunout do zdroje a pak teprve do elektriky (jak u Liberty tak PRO/MODU nepisou kabel zasunout jen do poloviny aby zacala praskat filtrace :))
Pěkný, ale trochu drahý. Seasonic X-650 je srovnatelný a výjde na 3200kč s daní plus mínus. Tohle Alfa prodává o více než litr dráž a slabší 600W model je pořád 500 korun nad Seasonicem.
Ano, máš pravdu. ten Seasonic X650 je navíc plně modulární. Zas já třeba mám Enermax rád, takže to neřeším, ale ještě mi můj Pro82+ nepřišel z reklamace, zbývá jim ještě 5 dní, pokud nestihnou tak mi budou vracen peníze. Až je vrátí, tak budu mít 3,3tis kč, tak uvidím co koupím. Vzhledem k tomu, že je Enermax zatím nedostupný, je možné , že se rozhodnu pro Seasonic.
Jo to mozna jo ale po nakejch slevach a kdovi co si... Jestli si mam vybrat mezi Enerem 600w (ikdyz bych stejne bral 500w) a Seasonicem (bez naky pofiderni slevy je rozdil 127,-) tak zvolim Enermax uz jen kvuli tomu, ze jejich zdroje jsou spicka + maji vic vetvi + jsou tissi ;) a dostanu i samolepku :D Dokud nebudu davat Seasonicy tak dlouho jako Enery tak k nim nebudu mit takovou duveru...
edit: boze muj, modularni kabelaz = masirka pro tuningare, stejne tam naperete pomalu 90% kabelu tak nevim o co jde? Zkouseli jste si vazeni dokupovat modularni kabelaz?
edit: boze muj, modularni kabelaz = masirka pro tuningare, stejne tam naperete pomalu 90% kabelu tak nevim o co jde? Zkouseli jste si vazeni dokupovat modularni kabelaz?
[quote=Richmond;343887]Jo to mozna jo ale po nakejch slevach a kdovi co si... Jestli si mam vybrat mezi Enerem 600w (ikdyz bych stejne bral 500w) a Seasonicem (bez naky pofiderni slevy je rozdil 127,-) tak zvolim Enermax uz jen kvuli tomu, ze jejich zdroje jsou spicka + maji vic vetvi ;) a dostanu i samolepku :D Dokud nebudu davat Seasonicy tak dlouho jako Enery tak k nim nebudu mit takovou duveru...[/quote]
pozor na tu samolepku !! :D Já jsem v pátek stavěl PC do kterého jsem dávám Pro82+ 525W II a nálepka tam nebyla !! je to divné, já mám Pro82+ asi 9měsíců, a nálepka tam byla, dokonce 2.
pozor na tu samolepku !! :D Já jsem v pátek stavěl PC do kterého jsem dávám Pro82+ 525W II a nálepka tam nebyla !! je to divné, já mám Pro82+ asi 9měsíců, a nálepka tam byla, dokonce 2.
Kdyby sis ho koupil ode me tak ti samozrejme poslu obratem pytlicek se samolepkami s omluvnym dopisem ;)
edit: ze by sleva prave kvuli tomu, ze si to nakej manipulator se zbozim rozbalil a otestoval a pak ti to prodal? Miluju tyhle "serioznosti" :) Ma to prijit zataveny a basta!
edit: ze by sleva prave kvuli tomu, ze si to nakej manipulator se zbozim rozbalil a otestoval a pak ti to prodal? Miluju tyhle "serioznosti" :) Ma to prijit zataveny a basta!
[quote=Richmond;343889]Kdyby sis ho koupil ode me tak ti samozrejme poslu obratem pytlicek se samolepkami s omluvnym dopisem ;)[/quote]
Všechny komponenty byly nakoupené v Alza. cz, nikdy jsme tam neměl problém, až na ty dlouhé reklamace...
Všechny komponenty byly nakoupené v Alza. cz, nikdy jsme tam neměl problém, až na ty dlouhé reklamace...
[quote=Jiri@tncm;343891]Prdlajs slevy, X-650 stojí 3,2 odjakživa. Enermax to s tou cenou prostě přestřelil a hotovo.[/quote]
Nj, ale Enermax si to evidentne muze dovolit, neni to jako sockackej Seasonic kterej musi mit vzdycky o padesat konektoru vic aby si to nekdo koupil a pak se vytahoval jak ma vic konektoru pritom tam akorat prekazej. Chapu, ze naka stovka navic nekoho zabije, ale me rozhodne ne ;) Gigabajte :D
edit: se podivej na tu hroznou ťuning mrizku :rolleyes:
Nj, ale Enermax si to evidentne muze dovolit, neni to jako sockackej Seasonic kterej musi mit vzdycky o padesat konektoru vic aby si to nekdo koupil a pak se vytahoval jak ma vic konektoru pritom tam akorat prekazej. Chapu, ze naka stovka navic nekoho zabije, ale me rozhodne ne ;) Gigabajte :D
edit: se podivej na tu hroznou ťuning mrizku :rolleyes:
Hele Richmonde, buďto budeme normálně diskutovat a nebo žvanit, jako to zatím předvádíš ty. Na to druhé dneska nemám náladu. Až příjdeš s nějakým pádným argumentem, proč připlácet litr (SS X-650 -> Modu87+ 700W) za podobně kvalitní ač v některých ohledech mírně (ale opravdu mírně) horší zdroj, můžeme pokračovat.
Jakej zase MODU? Bavim se o PRO - modularni kabelaz nema smysl, je to jen masaz (ruku na srdce, kolikrat jsi do modularniho zdroje zapichaval dalsi draty?). Rozdil mezi PRO a SS je +/- kilo (cili co dodavatel to jina cena = zanedbatelna castka vzhledem k porizovaci cene). To ze ma Ener nejakou tu vyhodu si necha zaplatit a jak dobre vis tak i malickata vyhoda v hi-endu se plati neadekvatne vzhledem k prinosu, ze? Baworak ti taky da slusny auto v zakladu, ale abys dostal plnou palbu tak si priplatis dalsich pul mega a ve finale je to jen o kolech a naraznikach (cili detailech, ktery ovsem svoje zakazniky urcite ma). Jasny, muzes si koupit Mercedes, ale stejne bude vzdycky o malilickatej kousek za nim ikdyz je na prvni pohled stejnej ne-li lepsi ;)
Modulární zdroj si spíš koupím abych nemusel uklízet přebytečné kábly než abych jich mohl přidat víc než je na normálním zdroji.
[quote=Richmond;343926]A kolik jich je prebytecnejch? Jeden nebo dva?[/quote]
Jo, tohle jsem si také říkal, když jsem vybíral nový zdroj za našetřené peníze. Koupil jsem zdroj bez modulární kabeláže, protože když už zdroj s modulární kabeláží, tak kompletní, něco jako Seasonic X650, což v té době nabízel jen Coolermaster a já chtěl zdroj na úrovni Enermaxu.
Jo, tohle jsem si také říkal, když jsem vybíral nový zdroj za našetřené peníze. Koupil jsem zdroj bez modulární kabeláže, protože když už zdroj s modulární kabeláží, tak kompletní, něco jako Seasonic X650, což v té době nabízel jen Coolermaster a já chtěl zdroj na úrovni Enermaxu.
Cert vem kabelaz, Enermax je proste best, 1kW zdroj s vysokou ucinnosti neni az takova vyjimka, horsi je to samy dosahnout v mensi "kubature" coz Ener ocividne umi :thumb
[quote=Richmond;343887].... a dostanu i samolepku :D[/quote]
pekny kulovy, me ji samozrejme nedali:angry,taky jsem byl pekne nastvanej,holt smula,ja mam na to stesti:D:D
a rozhodne modu- k cemu mi x molexu kdyz nezapojim ani jeden? a kabelaz si ze zbytku trosku zrucny clovek udela jakou potrebuje,pouziji pouze konektory a uz muzu vynikat;),kdyz budu mit big tower tak koupim PRO,ale do malej skrini imho lepsi MODU,kdyz to ma nejak vypadat, ale to je vec nazoru,proto je vyber;)
pekny kulovy, me ji samozrejme nedali:angry,taky jsem byl pekne nastvanej,holt smula,ja mam na to stesti:D:D
a rozhodne modu- k cemu mi x molexu kdyz nezapojim ani jeden? a kabelaz si ze zbytku trosku zrucny clovek udela jakou potrebuje,pouziji pouze konektory a uz muzu vynikat;),kdyz budu mit big tower tak koupim PRO,ale do malej skrini imho lepsi MODU,kdyz to ma nejak vypadat, ale to je vec nazoru,proto je vyber;)
[quote=Richmond;343948]Cert vem kabelaz, Enermax je proste best, 1kW zdroj s vysokou ucinnosti neni az takova vyjimka, horsi je to samy dosahnout v mensi "kubature" coz Ener ocividne umi :thumb[/quote]
Tiež mam podobný nazor... modu zdroje su pre ludi, ktory maju jednu grafiku, jednu mechaniku a hardisk.... kupia si modu zdroj... alebo za usetrene penizky dalsi Hardisk :D
// jakou samolepku ? K enerovi ? Ja chci takýý :D
Tiež mam podobný nazor... modu zdroje su pre ludi, ktory maju jednu grafiku, jednu mechaniku a hardisk.... kupia si modu zdroj... alebo za usetrene penizky dalsi Hardisk :D
// jakou samolepku ? K enerovi ? Ja chci takýý :D
Zas je nefér srovnávat 650 seasonica se 700enerem, ta 650 je svejma výkonama přesně mezi 600 a 700.
Jinak oboje sou to perfektní zdroje, seasonic umí o něco lepší účinnost při nižších zatížení, podle hadwaresecrets zas seasonic o něco líp vyšší zatížení, ener je k dispozici i za menší peníze 500W, seasonic je zas levnější - oba maj něco do sebe, tak se nemusíte hádat, ne? :-)
Jinak oboje sou to perfektní zdroje, seasonic umí o něco lepší účinnost při nižších zatížení, podle hadwaresecrets zas seasonic o něco líp vyšší zatížení, ener je k dispozici i za menší peníze 500W, seasonic je zas levnější - oba maj něco do sebe, tak se nemusíte hádat, ne? :-)
[quote=lexxxa;343953]
a kabelaz si ze zbytku trosku zrucny clovek udela jakou potrebuje,pouziji pouze konektory a uz muzu vynikat;),kdyz budu mit big tower tak koupim PRO,ale do malej skrini imho lepsi MODU,kdyz to ma nejak vypadat, ale to je vec nazoru,proto je vyber;)[/quote]
Tak jo, sezen si krimpovaci kleste, konektory a 2 dny volna ;)
Jasne, do mrnavy bedny za petikilo si koupim zdroj za trojku (ikdyz ano, jsou i taci).
Jo a koupim si treba do slusnejsiho HTPC Seasonica 650w protoze ho zatizim tak na 25% (takze ani na tu ucinnost se nedostanu).
edit: no aspon ze Logoutovi to doslo :thumb
edit: hele a okradli vas teda i o suchy zipy? (MODU 4ks, PRO 2ks) :)
a kabelaz si ze zbytku trosku zrucny clovek udela jakou potrebuje,pouziji pouze konektory a uz muzu vynikat;),kdyz budu mit big tower tak koupim PRO,ale do malej skrini imho lepsi MODU,kdyz to ma nejak vypadat, ale to je vec nazoru,proto je vyber;)[/quote]
Tak jo, sezen si krimpovaci kleste, konektory a 2 dny volna ;)
Jasne, do mrnavy bedny za petikilo si koupim zdroj za trojku (ikdyz ano, jsou i taci).
Jo a koupim si treba do slusnejsiho HTPC Seasonica 650w protoze ho zatizim tak na 25% (takze ani na tu ucinnost se nedostanu).
edit: hele a okradli vas teda i o suchy zipy? (MODU 4ks, PRO 2ks) :)
[quote=Richmond;343960]
edit: hele a okradli vas teda i o suchy zipy? (MODU 4ks, PRO 2ks) :)[/quote]
ja mam na Ecu 2 suchý zipsy... jinak, to mi hlava nebere... vic kablu - mene zipsu, mene potencialne zapojených kablu - víc zipsu ?
ja mam na Ecu 2 suchý zipsy... jinak, to mi hlava nebere... vic kablu - mene zipsu, mene potencialne zapojených kablu - víc zipsu ?
Jinak MODU zdroj má jednu výhodu - když chci na chvíli připojit něco do PC, tak nemusím vytahávat schovaný nebo stočený kabely, ale šáhnu do šuplíku, připojím další kšandu a jedu....
[quote=Richmond;343960]Tak jo, sezen si krimpovaci kleste, konektory a 2 dny volna ;)
ja mel 4 zipy- ad kabely- samozrejmne te to musi bavit, osobne si napr. vetsinu audio kabelu delam sam,presne na miru,a jelikoz mi zustala vetev SATA od corsaira- oni maj reseny saty jen nacvakavaci nozovej mechanismus, takze si ho cvaknes kam potrebujes na kabel, tak se chystam udelat svoji kabelaz- ale beru to jako konicek- vetsina lidi to asi nepotrebuje, ale kdyz ta moznost je;)
ja mel 4 zipy- ad kabely- samozrejmne te to musi bavit, osobne si napr. vetsinu audio kabelu delam sam,presne na miru,a jelikoz mi zustala vetev SATA od corsaira- oni maj reseny saty jen nacvakavaci nozovej mechanismus, takze si ho cvaknes kam potrebujes na kabel, tak se chystam udelat svoji kabelaz- ale beru to jako konicek- vetsina lidi to asi nepotrebuje, ale kdyz ta moznost je;)
Nacvakavaci konektory se daji koupit normalne, neni to vysada Corsairu, mely to uz zdroje pred 5-10 lety (tzn. i "stary" molexy) ;)
Ano, s kabely si taktez pohravam, nyni ne uz tak z duvodu ze mi to bavi, ale z toho duvodu, ze mi za to zakaznik zaplati ;) (+ samozrejme nejsem prase takze to ani nenechavam roztahany byt je to pc za 5tisic z bazaru)
@Logout: Jasne, ale bednu otvirat musis co? Ja mam jeden dlouhej na mechanice, dosahne na bednu kam si pripojim co chci (pouze v pripade nouze, radeji pouzivam k tomuto ucelu urceneprodukty), nemusim tedy sahat ani ke zdroji, na molex muzu pripojit jeste dalsi/delsi kablatd. :)
Ano, s kabely si taktez pohravam, nyni ne uz tak z duvodu ze mi to bavi, ale z toho duvodu, ze mi za to zakaznik zaplati ;) (+ samozrejme nejsem prase takze to ani nenechavam roztahany byt je to pc za 5tisic z bazaru)
@Logout: Jasne, ale bednu otvirat musis co? Ja mam jeden dlouhej na mechanice, dosahne na bednu kam si pripojim co chci (pouze v pripade nouze, radeji pouzivam k tomuto ucelu urceneprodukty), nemusim tedy sahat ani ke zdroji, na molex muzu pripojit jeste dalsi/delsi kablatd. :)
[quote=lexxxa;343967]ja mel 4 zipy- ad kabely- samozrejmne te to musi bavit, osobne si napr. vetsinu audio kabelu delam sam,presne na miru,a jelikoz mi zustala vetev SATA od corsaira- oni maj reseny saty jen nacvakavaci nozovej mechanismus, takze si ho cvaknes kam potrebujes na kabel, tak se chystam udelat svoji kabelaz- ale beru to jako konicek- vetsina lidi to asi nepotrebuje, ale kdyz ta moznost je;)[/quote]
Já měl u mého Pro82+ 625W 2 nálepky, jednu jsem dal na PC, druhou na mobil. Dále jsem měl v balení 2 suché zipy, ale ty jsem nevyužil, plastové stahovací pásky mi přišly, a ten názor stále mám, jako lepší řešení. Stahovací páska to stáhne lépe než suchý zip. Je to s těmi samolepkami nějaké divné...uvidím co mi přijde z reklamace, když tak zkusím napsat do zastoupení Enermaxu, proč už je nedodávají.
Já měl u mého Pro82+ 625W 2 nálepky, jednu jsem dal na PC, druhou na mobil. Dále jsem měl v balení 2 suché zipy, ale ty jsem nevyužil, plastové stahovací pásky mi přišly, a ten názor stále mám, jako lepší řešení. Stahovací páska to stáhne lépe než suchý zip. Je to s těmi samolepkami nějaké divné...uvidím co mi přijde z reklamace, když tak zkusím napsat do zastoupení Enermaxu, proč už je nedodávají.
[quote=VLAN;343975]JStahovací páska to stáhne lépe než suchý zip.[/quote]
To jo, ale mozna tak natvrdo do kejsu (ja tam lepim takovy ctverecky jak se skrz ne protahne pasek a stahne na libovolny misto), ale treba ten "ready" slahoun mam stazenej suchym zipem :)
edit: nekde tu mam i ty dlouhy obdelnikovy smolepky Enermax :) Si uplne pripadam jak miliardar :)
To jo, ale mozna tak natvrdo do kejsu (ja tam lepim takovy ctverecky jak se skrz ne protahne pasek a stahne na libovolny misto), ale treba ten "ready" slahoun mam stazenej suchym zipem :)
edit: nekde tu mam i ty dlouhy obdelnikovy smolepky Enermax :) Si uplne pripadam jak miliardar :)
[quote=Richmond;343978]To jo, ale mozna tak natvrdo do kejsu (ja tam lepim takovy ctverecky jak se skrz ne protahne pasek a stahne na libovolny misto), ale treba ten "ready" slahoun mam stazenej suchym zipem :)
edit: nekde tu mam i ty dlouhy obdelnikovy smolepky Enermax :) Si uplne pripadam jak miliardar :)[/quote]
JJ, s nálepkami si taky připadám dobře :D Chtělo by to, aby každý výrobce povinně přidával nálepku, ale třeba u Eurocase by to nebylo nutností, tu bych ani nechtěl :D
edit: nekde tu mam i ty dlouhy obdelnikovy smolepky Enermax :) Si uplne pripadam jak miliardar :)[/quote]
JJ, s nálepkami si taky připadám dobře :D Chtělo by to, aby každý výrobce povinně přidával nálepku, ale třeba u Eurocase by to nebylo nutností, tu bych ani nechtěl :D
cela diskusia je jak nejaky futbalovy alebo hokejovy zapas..
kazdy kope za svoju znacku
ci uz niekto kupi seasonic x650 alebo nove enermaxi nebude lutovat a ticho :)
ci uz niekto kupi seasonic x650 alebo nove enermaxi nebude lutovat a ticho :)
[quote=hawkeye9898;344709]cela diskusia je jak nejaky futbalovy alebo hokejovy zapas..
ci uz niekto kupi seasonic x650 alebo nove enermaxi nebude lutovat a ticho :)[/quote]
A ty jseš rozhodčí? :D
Jinak ty X-650 budou v ČR 22.2.2010
ci uz niekto kupi seasonic x650 alebo nove enermaxi nebude lutovat a ticho :)[/quote]
A ty jseš rozhodčí? :D
Jinak ty X-650 budou v ČR 22.2.2010