Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak zpomalit CPU cooler?

Georginek (2957)|1.2.2010 13:44
Mam takovej dotaz, nekomu se to bude zdat zbytecne, ale mam tohohle krasavce [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a dost deravou skrin HAF932, a jelikoz ji mam fakt blizko sebe, tak sem zacal slyset takovej jemne susteni, ani ne tak cvakani, spis susteni (jak nekdo na czc definoval) susteni vzduchu prez medeny platy. Vyposlouchal jsem ze to dela tento fan (delal to vzdy ale to sem mel zavrenou skrin), ted je to slyset dost horni casti skrine (to mi jde rovnou do ksichtu).

Provozuju ho prevazne porad na 1250 (coz je minimum, ktery mi dovoli regulator [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Podle uzivatelskych namitek, lze tento chladic zpomalit az na 900-1000 otacek, kde je pry susteni neznatelne......

No ale ja nevim jak na to. Napadlo me tam narvat nejakou redukci,ale nevim jak to zkousne ten regulator.

A posledni co me napadlo, ze mam doma v supliku ZalmanFanMate2, ze bych ho mohl jeste narvat mezi ten regulator a fan..... Pujde to???
Richmond (8084)|1.2.2010 14:16
[quote=Georginek;344162]
A posledni co me napadlo, ze mam doma v supliku ZalmanFanMate2, ze bych ho mohl jeste narvat mezi ten regulator a fan.....[/quote]
Treba tak :thumb
Georginek (2957)|8.2.2010 22:44
Jo, udelal jsem to tak. Puvodne 1250rpm ted 800 a je neslysitelnej. Krom toho se s tim ovlada i ta LEDKA, takze si to muzu pekne zastavit a zhasnout. Libi se mi na tom chladici ze mi uchladic pretaktovanej E8400 na 3,8 v Iddle na 35. Jenom Airflowem ve skrini...
ICEBOSS (3435)|10.2.2010 09:37
no tak v hafu 932 s tema vsema vetrakama uz neni ani airflow, ale tornado :-)