HDD pro a7v400-mx
Dobrý den,
odešel mi HDD (Seagate Barracuda 7200.10 ST3160215A - 160GB), základní desku mám ASUS a7v400-mx ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). Tento typ HDD byl PATA, zajímalo by mě, zda mohu k této již starší základní desce použít i jiný typ HDD (SATA, SATA II). Případně zda byste mi mohli přímo doporučit disk o kapacitě 120, 160 nebo 320 GB. Děkuji za případné rady a pomoc.
odešel mi HDD (Seagate Barracuda 7200.10 ST3160215A - 160GB), základní desku mám ASUS a7v400-mx ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). Tento typ HDD byl PATA, zajímalo by mě, zda mohu k této již starší základní desce použít i jiný typ HDD (SATA, SATA II). Případně zda byste mi mohli přímo doporučit disk o kapacitě 120, 160 nebo 320 GB. Děkuji za případné rady a pomoc.
No, deska nema integrovany SATA radic, takze odpoved je, ze ne, k desce muzes pripojit jedine novy PATA disk, nebo bys mohl dokoupit SATA radic, ale pochybuju, ze by se to vyplatilo :)
právě že dokoupení řadiče se ukrutně vyplatí
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
takže se dá ušetřit 340
takže se dá ušetřit 340
Ale pozor - pokud budeš chtít z novýho hdd bootovat (záhodno, značně to zrychlí systém), tak musíš koupit řadič, kterej to umí.
Jinak taky bych koupil SATA disk, už proto, že SATA disky jsou většinou nový, zatímco PATA starý pomalý modely, navíc asi neni daleko doba, kdy začne PATA z desek mizet....
Jinak taky bych koupil SATA disk, už proto, že SATA disky jsou většinou nový, zatímco PATA starý pomalý modely, navíc asi neni daleko doba, kdy začne PATA z desek mizet....
Jo, ty radice s VIA VT6421A bootovat umi, nedavno jsem do jednoho starsiho PC kupoval
a fungovalo to bez problemu, vsetne SATA mechaniky
a fungovalo to bez problemu, vsetne SATA mechaniky