Stare grafiky AGP 4x / 8x
chtel jsem se optat jake mate zkusenosti s AGP 4x / 8x,
tatka ma dnes uz stary komp kde je:
DFI AM 73PRO 266MHz slot AGP4x
AMD XP1600+ 1,4GHz
nVidia 4 MX440 64MB 266MHz AGP4x
a co tam dat za Grafiku na nejake to vylepseni
zdali by tam sla AGP8x jelikoz 4x uz dnes nikde nekoupi
Diky
tatka ma dnes uz stary komp kde je:
DFI AM 73PRO 266MHz slot AGP4x
AMD XP1600+ 1,4GHz
nVidia 4 MX440 64MB 266MHz AGP4x
a co tam dat za Grafiku na nejake to vylepseni
zdali by tam sla AGP8x jelikoz 4x uz dnes nikde nekoupi
Diky
Pokud to má AGP 4x, tak tam 8x nedáš, má jiné konektory.....osobně bych do této sestavy už neinvestoval a šetřil na novou i za malý peníz se dá postavit sestava mnohem mnohem výkonnější. Navíc vylepšením grafiky u této sestavy moc nezískáš, na hry už to stejně nebude a záleží taky jakej je tam zdroj (bude asi dosti jetej, pokud je původní a kvalitou nejspíš taky nebude oplývat) a velikost RAM....ovšem nejvíc počítač zpomaluje procesor a pokud tam jsou malý RAMky, tak taky, pokud tvýmu tátovi schází výkon ve windows a celkově při práci
jo jasne ja jen myslel mensi update protoze i starsi FlatOut2 chtel rady 4Ti a tady na ty to nelze hrat, novej zatim neschani
bylo by vhodné koupit nějaký PC starší, třeba nějaké Pentium 4 s AGP 8x Grafikou, to by bylo jisté zrychlení a cena by se měla pohybovat maximálně do 5 tisíc K4, ale to záleží na výkonu, 5tis. je opravdu mezních.
[quote=Johny05;345934]jo jasne ja jen myslel mensi update protoze i starsi FlatOut2 chtel rady 4Ti a tady na ty to nelze hrat, novej zatim neschani[/quote]
flatout2 sem rozchodil i na gf 3ti 200 64mb
flatout2 sem rozchodil i na gf 3ti 200 64mb
[quote=lavjoy;345948]flatout2 sem rozchodil i na gf 3ti 200 64mb[/quote]
Ale na jakém rozlišení a na jaké detaily?
Ale na jakém rozlišení a na jaké detaily?
[quote=Jandaskunk;345932]Pokud to má AGP 4x, tak tam 8x nedáš, má jiné konektory..... ....ovšem nejvíc počítač zpomaluje procesor [/quote]
no já myslím že kartu 8x do desky 4x dá, a největší brzdou bych viděl jako první vždycky disk-rychlý,tichý disk dělá divy(vyzkoušeno třeba s celeron 450mhz,2x 128 sdram a Seagate ata 100)
no já myslím že kartu 8x do desky 4x dá, a největší brzdou bych viděl jako první vždycky disk-rychlý,tichý disk dělá divy(vyzkoušeno třeba s celeron 450mhz,2x 128 sdram a Seagate ata 100)
[quote=VLAN;345952]Ale na jakém rozlišení a na jaké detaily?[/quote]
jasně že ne naplno:D ale zahrál
jasně že ne naplno:D ale zahrál
[quote=lavjoy;345956]no já myslím že kartu 8x do desky 4x dá, a největší brzdou bych viděl jako první vždycky disk-rychlý,tichý disk dělá divy(vyzkoušeno třeba s celeron 450mhz,2x 128 sdram a Seagate ata 100)[/quote]
Nedá, opravdu jsou jiné sběrnice.
Nedá, opravdu jsou jiné sběrnice.
[quote=VLAN;345960]Nedá, opravdu jsou jiné sběrnice.[/quote]
Není to pravda. Pokud deska má AGP 4x slot, tak do něj AGP 8x kartu na 100 % dá a bude fungovat. Všechny AGP 8x karty podporují signálové napětí 1,5 i 0,8 V. V podstatě, AGP 4x slot je univerzální, funguje v něm cokoli - od Tridentu 9750 po HD 4650. Sám jsem několik let provozoval na desce s čipsetem KT333 (AGP 4x) Radeon 9800 PRO a X1600 PRO, což jsou obojí AGP 8x karty. Více o kompatibilitě sběrnic zde.
Není to pravda. Pokud deska má AGP 4x slot, tak do něj AGP 8x kartu na 100 % dá a bude fungovat. Všechny AGP 8x karty podporují signálové napětí 1,5 i 0,8 V. V podstatě, AGP 4x slot je univerzální, funguje v něm cokoli - od Tridentu 9750 po HD 4650. Sám jsem několik let provozoval na desce s čipsetem KT333 (AGP 4x) Radeon 9800 PRO a X1600 PRO, což jsou obojí AGP 8x karty. Více o kompatibilitě sběrnic zde.
A jak vysvetlis VLANe, ze pouzivam Radeon 3650 AGP 8x v desce s intelem i850.
AGP kompatibilita je pekne osemetna, ale vetsina AGP8x karet umi i AGP 8x rezim. Problem je v tom, ze podporuji pouze 0,8 nebo 1,5V, takze se nedaji dat do desek, ktery umi jenom 3,5V (AGP 1 - 2x).
http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html
AGP kompatibilita je pekne osemetna, ale vetsina AGP8x karet umi i AGP 8x rezim. Problem je v tom, ze podporuji pouze 0,8 nebo 1,5V, takze se nedaji dat do desek, ktery umi jenom 3,5V (AGP 1 - 2x).
http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html
[quote=ICEBOSS;345970]...takze se nedaji dat do desek, ktery umi jenom 3,5V (AGP 1 - 2x).
http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html [/quote]
Přesně tak, pro ten slot (viz ilustrace v tvém linku) by to tam ani nenarval... Jestli tazatel má 1.5V slot, tak tam 8x kartu dostane a pojede na 4x. Koupit se dají second-hand celkem levně.
http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html [/quote]
Přesně tak, pro ten slot (viz ilustrace v tvém linku) by to tam ani nenarval... Jestli tazatel má 1.5V slot, tak tam 8x kartu dostane a pojede na 4x. Koupit se dají second-hand celkem levně.
Nejmenuje se ta deska nahodou AD73PRO?
Vypada takhle?
http://media.ldlc.com/photos/00/00/31/31/ME0000313175_2.jpg
Pak to ma ten vysoce nebezpecny AGP Univerzal slot bez zarezu :-D.
NESMIS tam dat AGP 8x only kartu se signalingem 0,8V (tedy AGP 3.0 Card).
Dole na te strance kterou jsem sem daval je prehled grafik a jejich rozhrani. Takze treba Radeon X1950 ti pobezi v pohode. Osobne bych shanel neco jako GeForce 6600 nebo 6800. GF4Ti nepodporuje DX9, ale jinak je silna hodne. Na tahle masine bys mohl hrat i oblivion apod a tam se DX9 hodi.
Prover, jestli jsou nainstalovany VIA ovladace /ke stahnuti z viaarena/ a hlavne ovladace grafiky. Vyfoukej pocitac od prachu.
Vypada takhle?
http://media.ldlc.com/photos/00/00/31/31/ME0000313175_2.jpg
Pak to ma ten vysoce nebezpecny AGP Univerzal slot bez zarezu :-D.
NESMIS tam dat AGP 8x only kartu se signalingem 0,8V (tedy AGP 3.0 Card).
Dole na te strance kterou jsem sem daval je prehled grafik a jejich rozhrani. Takze treba Radeon X1950 ti pobezi v pohode. Osobne bych shanel neco jako GeForce 6600 nebo 6800. GF4Ti nepodporuje DX9, ale jinak je silna hodne. Na tahle masine bys mohl hrat i oblivion apod a tam se DX9 hodi.
Prover, jestli jsou nainstalovany VIA ovladace /ke stahnuti z viaarena/ a hlavne ovladace grafiky. Vyfoukej pocitac od prachu.