Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

šílená teplota noťasu Amilo Fujitsu Siemens

Brind (7)|7.2.2010 18:53
Zdravím,, mám notebook Amilo Xa 3530 82 a mám s ním takový problém, že při hraní hřeje jádro přes 100°C. Původně to dělalo tak, že jsem hrál Left4Dead, pár minut to jelo, pak se najednou přepnul do šetřícího režimu,srazil výkon,vyhulil větrák,L4D se začlo brutálně sekat a když to uchladil na 70,tak tomu zase přihulil a snížil otáčky a tak furt dokola. Tak jsem to reklamoval, vyměnili mi komplet desku a chladiče a asi dva měsíce to mám doma a v pohodě,GTA4 teplota 95°,říkám si vklidu když na ploše je od 55-80° podle vytížení.A dneska jsem pustil Left4Dead asi hodinu možná dvě hraju, pak ho vypnu,koukám na graf ve Speedfanu a co nevidím,ve hře stabilně 101-102°..po vypnutí prudce dolů na 70°.Tentokrát už pořád naplno bez snižování frekvence a skákání nahoru a dolů s teplotou. Nevím jestli to mám reklamovat znovu nebo jestli je to u Turionů normální, je tam Turion X2 64-bit. Nebo jestli Left4Dead hulí ten procák nějak moc, že to tak peče....u jiných her to tak moc nehřeje, dokonce ani u HL2 třeba EP1 ne...a to je to stejný engine. Nemá někdo zkušenost nebo radu? Už by to byla třetí reklamace tohohle noťasu,takže uvažuju, že bych radši zpátky prachy. Co myslíte? Má cenu reklamovat a měnit procák Teda předpokládám, že je to asi tím Turionem...
VLAN (656)|7.2.2010 19:01
Buď můžeš takhle reklamovat, nebo koupit chladící podložku, doplněnou ventilátory. Takovéto řešení je však použitelné pouze tehdy, pokud budeš doma, např v autobuse se ti bude Notebook smažit na kolenou. Já na tvém místě by jsem asi reklamoval 3x, pak už ti vrátí peníze a můžeš vybrat něco lépe chlazeného, já mám čas od času k dispozici Notebook s Intel Centrino duo, je sice starší, ale to HL2 tam taky rozchodím, navíc má teloty kolem 65°C v burn, což je na notebook hodně dobré.
astec (1823)|7.2.2010 19:07
Čti a neplácej. Už to mněl 3x na reklamaci.

Otázka: Bylo to se stejnou závadou? Ale každopádně. Reklamovat a požadovat vrácení peněz

I když již reklamujete potřetí tu stejnou vadu a vzniká Vám tak právo na odstoupení od kupní smlouvy (dle § 622 oodst. 2 občanského zákoníku - opětovný výskyt vady), prodávající má i v tomto případě právo na posouzení Vaší reklamace, zda je oprávněná. Lhůta k tomuto posouzení je zákonem stanovená na max. 30 dnů.
VLAN (656)|7.2.2010 19:14
Tím reklamuj 3x jsem myslel reklamuj potřetí.

astec-3x na reklamaci to ještě neměl.
Brind (7)|7.2.2010 23:05
Asi půjdu do té reklamace a budu chtít peníze, no...
Uvažuju o novém, moc v tom nemám přehled. Narazil jsem na
HP Pavilion dv6-2160 15, 6 ....do parametrů jsem se okamžitě zamiloval a ještě by mi zbyly peníze po vrácení toho Amila, ale co jsem si četl tak je ten Pavilion dost poruchový, servis problémový a v Polsku, displej stojí za velké kulové, dílenské zpracování ehm....atd....
nedoporučili by jste mi něco srovnatelného do 29 000,- s DPH?

Tak mě napadá, že první reklamace byla na displej a přehřívání, druhá opět na displej a teď by ta třetí byla zase na přehřívání...tak aby nebyli zmetci a neřekli, že to není třikrát stejná vada...to bych nerad...