Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ako na procesor...

kamikadzejj (94)|14.2.2010 08:40
Takze fan na procesore mam napojeny standartne na doske.Ide v poho no niekedy sa toci prilis a huci.Kupil som si regulator otaciek na 3 ventilatory a rad by som na ten regulator napojil aj vrtulu procesora.Otazka znie ako...?Na ventilatore mam 4 pinovy konektor a na tom regulatori len 3 pinovy...je nejaka redukcia alebo...?
VLAN (656)|14.2.2010 13:28
co máš za chladič? Pokud BOX, tak se nediv, že hlučí, snaží se uchladit procesor na přijatelné hodnoty, pokud by jsi chtěl, můžeš nastavit v Biosu v kolonce HW monitoring jak se má ventilátor točit, ten panel využij na ostatní ventilátory, škoda že jsi se nepodíval dříve než jsi ho koupil, i když mi přijde divné, že by byl jen na 3pin, já mám třeba Scythe kaze master, a ten má sice jen 3 kabely, ale j epřipraven i na 4 pin(širší konektor).
kamikadzejj (94)|14.2.2010 15:27
a co to napojenie na regulator?
VLAN (656)|14.2.2010 17:27
pokud máš čtyřpin, a konektor třípin, tak větší do menšího nenarveš, obráceně to funguje.
VLAN (656)|14.2.2010 18:37
To já chápu, ale od rugulátoru to takhle většinou není vyvedené, konektor bývá ohraničen, něco jako u ULNA adaptéru, prostě zasunuješ, poku je takto u toho rgulátoru, tak tam ten 4 pin nenacpe.

ten odkaz co jsi dal je pěkný, ale takhle to funguje při zapojení do desky, dnes už má většina regulátorů vyvedený prodlužovák do kterého se to napojuje, ten prodlužovák nelze nahradit ničím jiným.