Dobrý deň.Tak konečne po dvoch rokoch som sa odhodlal vymeniť ten že vraj veľmi tichý zdroj Eurocase 550W viz.: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Takto tichúčko
:) mi ide a otáčky ventilátora na zdroji neklesnú pod 4500RPM aj keď nieje pc zaťažene viz.: iba pri surfovaní
Takže ten zdroj by som chcel vymeniť za Arctic Cooling Fusion 550R [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] podľa recenzie je v tej triede najtichší poprípade aký iný do 1500,-CZK by ste mi doporučili.
Moja zostava sa skladá z:
Procesor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz
Základná doska: Asus P5K SE
Grafická karta: nVIDIA GeForce 8600 GT (Gigabyte GV-NX86T)
Pamäte: Kingston DIMM 4096MB DDR II 800MHz KHX6400D2K2/4G
HDD: WD2500JS + WD5000AAKS
:) mi ide a otáčky ventilátora na zdroji neklesnú pod 4500RPM aj keď nieje pc zaťažene viz.: iba pri surfovaní
Takže ten zdroj by som chcel vymeniť za Arctic Cooling Fusion 550R [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] podľa recenzie je v tej triede najtichší poprípade aký iný do 1500,-CZK by ste mi doporučili.
Moja zostava sa skladá z:
Procesor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz
Základná doska: Asus P5K SE
Grafická karta: nVIDIA GeForce 8600 GT (Gigabyte GV-NX86T)
Pamäte: Kingston DIMM 4096MB DDR II 800MHz KHX6400D2K2/4G
HDD: WD2500JS + WD5000AAKS
[quote=Slofman;349319]Takto tichúčko YouTube- ako vysavac :) mi ide a otáčky ventilátora na zdroji neklesnú pod 4500RPM [/quote]
Chyba - těch 4500 rpm nemá ventilátor ve zdroji, ale ten malý větráček na čipsetu. Ovšem výměnu určitě schvaluji. Ten AC je hodně tichý, ale počítej s tím, že se ti zvednou teploty v case. Vidím že pod zdrojem máš na odtah vzduchu jen nějaký 80 mm větrák, navíc uškrcený mřížkou - to není ideální.
Chyba - těch 4500 rpm nemá ventilátor ve zdroji, ale ten malý větráček na čipsetu. Ovšem výměnu určitě schvaluji. Ten AC je hodně tichý, ale počítej s tím, že se ti zvednou teploty v case. Vidím že pod zdrojem máš na odtah vzduchu jen nějaký 80 mm větrák, navíc uškrcený mřížkou - to není ideální.
Ten vetráčik na chipsetu chcem vymeniť za nejaký pasívny viz.: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/45147-aky-pasivny-chladic-na-chipset-zakladnej-dosky-asus-p5k-se a namiesto toho 80 mm by si to videl aké riešenie by som preferoval čim najtichšie ale zase aby to malo nejaký zmysel nieže sa mi budú topiť súčiastky na zakladovke ;)
Tak nejdřív bych odstranil tu mřížku za větrákem. Podle fotek těžko poznat co by tam šlo dát, ale mám dojem že je tam místo i na 92 mm větrák? Nebo snad i víc?
jestli můžu doporučit tak nenahrávej fotky na imageshak
ten je trapně pomalej
přitom na fóru máš 100MB místa pro fotky a dobrou rychlost
ten je trapně pomalej
přitom na fóru máš 100MB místa pro fotky a dobrou rychlost
Ten AC bych teda rozhodně nechtěl. Je to sice přeznačený VX450 ale:
-krátké kabely
-všechny SATA na jednom kablu.
-ten AC chrchel rozhodně není tichý
-není to 550W zdroj, spíš 500W (seasonic šel ještě níže a označil ho jako 450W)
-nemá EPS12V (8-pin napájení desky) - v tomto případě sice není potřeba, ale když už se AC chlubí supr čupr výkonným zdrojem, čekal bych to tam.
/ale na druhou stranu, asi lepší jak drátem (eurocasem) do oka.
-krátké kabely
-všechny SATA na jednom kablu.
-ten AC chrchel rozhodně není tichý
-není to 550W zdroj, spíš 500W (seasonic šel ještě níže a označil ho jako 450W)
-nemá EPS12V (8-pin napájení desky) - v tomto případě sice není potřeba, ale když už se AC chlubí supr čupr výkonným zdrojem, čekal bych to tam.
/ale na druhou stranu, asi lepší jak drátem (eurocasem) do oka.
[quote=Jiri@tncm;349345]Ten AC bych teda rozhodně nechtěl.[/quote]
Hmm tak čo som si zatiaľ prečítal o tom ACcku tak na hluk si ešte moc ľudí nesťažovalo :notsure v tej cenovej relácii je tam ešte nejaký Seasonic takže ?
Hmm tak čo som si zatiaľ prečítal o tom ACcku tak na hluk si ešte moc ľudí nesťažovalo :notsure v tej cenovej relácii je tam ešte nejaký Seasonic takže ?
Takže raději Corsair VX450, vyříznout mřížku pod zdrojem a dát tam 120mm Nexus (1000ot, neslyšný), pasiv na chipset.
Zdravím vďaka za všetkým za rady.Objednal som si teda nejaké tie vnútornosti takže dúfam že to pc odhlučním.V stredu dám vedieť keď to budem mať vymenené :thumb
Takže som včil objednal :
Zdroj: ARCTIC Cooling Fusion 550R [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Chladič na chipset: PrimeCooler PC-NB1 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ventilátor:ACUTAKE ACU-FAN120 PRO White Wing Fan Professional [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] všeho všudy :) 80,-EUR no do rozpočtu som sa zmestil uvidíme či aj do kvality som sa trafil ;):)
Takže som včil objednal :
Zdroj: ARCTIC Cooling Fusion 550R [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Chladič na chipset: PrimeCooler PC-NB1 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ventilátor:ACUTAKE ACU-FAN120 PRO White Wing Fan Professional [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] všeho všudy :) 80,-EUR no do rozpočtu som sa zmestil uvidíme či aj do kvality som sa trafil ;):)
Nějak mi uniklo, co a hlavně proč jsi to tu řešil, když jsi nakonec objednal vše, co Ti nebylo doporučeno :notsure
A k tomu jestli jsi se trefil do kvality ... netrefil ;)
A k tomu jestli jsi se trefil do kvality ... netrefil ;)
Slofman: Som sice trošku blazon do AC(ale asi prestanem) tak ten zdroj nedoporucujem, ak sa da objednávka zrušit, resp. vymenit komponenty... tak to urob a vymen zdroj za Enermax ECO80+ 400W a ventilator vymen za Scythe S-Flex 800rpm alebo nejaku noctuu akurat ten chladic na pasiv mozes nechat, vyjde ta to na cca 85 eur ale bude to neporovnatelne tichsie
[quote=16cmfan;349822]...tak to urob a vymen zdroj za Enermax ECO80+ 400W[/quote]
To uz radsi Enermax PRO 82+ 425w [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (nebo MODu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale spis bych se priklonil k PRO ;))
To uz radsi Enermax PRO 82+ 425w [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (nebo MODu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale spis bych se priklonil k PRO ;))
ACcko mam doma včera som ho hodil do skrine a brouká si tam veeeľmi spokojne a hlavne tichučko.No a zrobil som aj tu úpravu s tou mriežkou čo ste mi doporučili.
Potom ma včil napadlo že čo by sa stalo keby som tam ten ventilátor čo som kúpil nedal a keby som ešte odpojil nasávací a ten malinky čo je na chipsete.Takže som odpojil všetky ventilátory teraz funguje len procesorový Cooler Master GeminII S a ten ktorý je v zdroji.Pc je pekne tiché a o to mi v podstate aj šlo.Hriať sa nejako extra nehreje skúšal som to nechať bežať na hodinu cez soft OOCT a teploty viz. foto
A keď mam PC k kľude respektíve keď na ňom surfujem alebo niečo podobne tak je zahriate takto
Potom ma včil napadlo že čo by sa stalo keby som tam ten ventilátor čo som kúpil nedal a keby som ešte odpojil nasávací a ten malinky čo je na chipsete.Takže som odpojil všetky ventilátory teraz funguje len procesorový Cooler Master GeminII S a ten ktorý je v zdroji.Pc je pekne tiché a o to mi v podstate aj šlo.Hriať sa nejako extra nehreje skúšal som to nechať bežať na hodinu cez soft OOCT a teploty viz. foto
A keď mam PC k kľude respektíve keď na ňom surfujem alebo niečo podobne tak je zahriate takto