Záchrana dat z HDD
Dobrý den.Mám dotaz ohledně zácharny dat z HDD.Odešla mi základní deska u mého PC.Dal sem PC na reklamaci a desku mi dali novou,ale prý to něco udělalo s Windowsem (XP HE) Takže se dostanu jenom do biosu a nikde jinde.Win. tam vůbec neni.Jednoduše potřebuju naformátovat disk a znovu nainstolavat Win. Problém je že tam mám data,které chci zachránit (fotky,videa atd. ) A to mi právě nejde.Když připojím HDD k jinému PC tak chce samozřejmě zase naformátovat.Na reklamaci sem zakázal zasahování do dat tak snad mi ho už nenaformátovi :D (Vypadá,že tam vůbec nic neni) Kdyby někdo věděl nějakou radu tak mu budu moc vděčný. HDD je HDD Seagate Barracuda 7200 320GB. Děkuji
Zadej zde na horu do HLEDAT text Obnova dat, vypadne ti mnozstvi prispevku, tak je prvne procti a zkus nejaky navod pouzit.
Ano..když ho připojím k jinému PC tak ho vidím (i v biosu) ale chce naformátovat.Zrovna sem ci četl nějaké příspěvky a snad tam najdu nějaký program,který mi popmůže.
[quote=jim.133;351195]Ano..když ho připojím k jinému PC tak ho vidím (i v biosu) ale chce naformátovat.Zrovna sem ci četl nějaké příspěvky a snad tam najdu nějaký program,který mi popmůže.[/quote]
Předpokládám správně , že když jej připojíš k jiné mašině s XP tak ve správci disků tti jej najde správně se správnou velikostí, ale formát dat je RAW???
Předpokládám správně , že když jej připojíš k jiné mašině s XP tak ve správci disků tti jej najde správně se správnou velikostí, ale formát dat je RAW???
Velikost disku je původní 320Gb a zobrazí se ''asi'' 120Gb ale to mi dělalo i normálně - chce rozdělit na 2 části.Ale formát bohužel nevim jestli je RAW...nedíval sem se a zrovna u sebe nemám jiný PC kde bych ho mohl ještě připojit.Jedině až za týden.Ale zrovna sem přemýšlel,že si koupím externí disk - nainstaluju si tam windows a spustím to na mém PC.
Možná Vášmu problému pomuže Live distribuce Linuxu. Neco otom si mužete prečíst tu http://blog.macich.name/1088599377-seznamte-se-live-distribuce-linuxu.html
[quote=jim.133;351213]Velikost disku je původní 320Gb a zobrazí se ''asi'' 120Gb ale to mi dělalo i normálně - chce rozdělit na 2 části.Ale formát bohužel nevim jestli je RAW...nedíval sem se a zrovna u sebe nemám jiný PC kde bych ho mohl ještě připojit.Jedině až za týden.Ale zrovna sem přemýšlel,že si koupím externí disk - nainstaluju si tam windows a spustím to na mém PC.[/quote]
Nevím, jestli pjde instalace na externí disk, ale na druhý disk je dobrá volba. Až to uděláš napiš co a jak s se starým diskem a zkusíme to doladit
Nevím, jestli pjde instalace na externí disk, ale na druhý disk je dobrá volba. Až to uděláš napiš co a jak s se starým diskem a zkusíme to doladit
Tak sem připojil HDD k jinému PC a máte pravdu je to RAW.Stáhnul sem nějaké prográmky tak se s tím ráno nějak poperu.
Tak sem ho zrovna spustil v programu Recover My Files...tak uvidíme co z toho dostanu...zatím to našlo pár souborů.
Základní program na tuhle práci je TestDisk (s velkou pravděpodobností bude stačit pouze obnovit NTFS boot sektor).
Případně program Partition Find And Mount, kterej umí připojit i takhle poškozenou jednotku do systému (lze pak vykopírovat potřebný data). Pokud tam stále zůstal záložní NTFS boot sektor a není poškozená MFT.
Případně program Partition Find And Mount, kterej umí připojit i takhle poškozenou jednotku do systému (lze pak vykopírovat potřebný data). Pokud tam stále zůstal záložní NTFS boot sektor a není poškozená MFT.