Apple zaměstnává
Tak co na to říkáte? Dneska jsem se na idnes.cz (podle mně jeden z nejdůvěryhodnějších portálů i novin u nás) dočetl že u Applu makaly děti... Pod článkem je dokonce anketa:
Koupili byste si výrobek firmy, která ve svých továrnách po světě zaměstnává i děti? poměr odpovědí je 700ano:1400ne docela zajímavá věc, co na to říkáte vy?
Koupili byste si výrobek firmy, která ve svých továrnách po světě zaměstnává i děti? poměr odpovědí je 700ano:1400ne docela zajímavá věc, co na to říkáte vy?
Uz nezamestnava, ale zamestnaval...
Ted si vem, ze je tam mnohem vic firem co sijou dziny atd. :rolleyes:
Ted si vem, ze je tam mnohem vic firem co sijou dziny atd. :rolleyes:
[quote=Belbas;354898]podle mně jeden z nejdůvěryhodnějších portálů i novin u nás[/quote]
:mistake:mistake:mistake
A apple žádné děcka nezaměstnává a ani nezaměstnával. To, že pracovali v továrnách, kde se elektronika a díly pro apple kraviny vyrábí, to těžko mohli ovlivnit.
:mistake:mistake:mistake
A apple žádné děcka nezaměstnává a ani nezaměstnával. To, že pracovali v továrnách, kde se elektronika a díly pro apple kraviny vyrábí, to těžko mohli ovlivnit.
[quote=Jiri@tncm;354901]A apple žádné děcka nezaměstnává a ani nezaměstnával.[/quote]
To by to zas nepriznavali ne?
To by to zas nepriznavali ne?
[quote=Richmond;354904]To by to zas nepriznavali ne?[/quote]
No hele, já o žádné továrně Apple s nápisem "looking for kids" vážně nevím. Maximálně o těch čínských typu "hung čung electronics company ltd." a milión zkratek, kde se vyrábí kde co a pro kde koho = Outsourcing. Nebo snad mají vlastní? A lepší je se přiznat, než to tutlat a počkat až se to dostane na veřejnost (klidně i s několikaměsíčním/letým spožděním)
No hele, já o žádné továrně Apple s nápisem "looking for kids" vážně nevím. Maximálně o těch čínských typu "hung čung electronics company ltd." a milión zkratek, kde se vyrábí kde co a pro kde koho = Outsourcing. Nebo snad mají vlastní? A lepší je se přiznat, než to tutlat a počkat až se to dostane na veřejnost (klidně i s několikaměsíčním/letým spožděním)
No nevim, vetsinou si to nechavaji delat u Foxconnu (kvuli kvalite zpracovani) a ty by si na tohle dali bacha. Kazdopadne v nejaky cum-sem fabrice co vyrabi soucastky (cili nekompletuje vyrobky) bych tomu veril.
Pro apple je to teď dobrá reklama.
Řeknou, vyprdli jsme se na dodavatele, který zaměstnával děcka. A hned jsou za hodné.
Řeknou, vyprdli jsme se na dodavatele, který zaměstnával děcka. A hned jsou za hodné.
No, moc o tom nevím, ale tipnul bych, že spíše než že samotný Apple, ty děti zřejmě zaměstnávali ředitelé nějakých továren v číně, které vyrábí mimo jiné i součástky pro Apple. Což i podle toho zmiňovaného článku odhalil právě Apple sám a právě díky tomu, že v těch továrnách provádí kontroly (ačkoliv by v principu nemusel, ovšem sám ze své iniciativy to dělá). Takže v tomhle smyslu bych Apple nic nevyčítal (ačkoliv moje oblíbená značka to není a nic jsem si od nich nikdy nekoupil, ale z důvodů zcela jiných), spíš bych naopak považoval za plus to, že podobné kontroly vůbec dělá a v případě závad je také odpovídajícím způsobem řeší.
A považovat idnes za nejserióznější zpravodajství :D ... no nevím, bulvár typu Blesk to sice úplně na 100% není, ale to, že si sami na svoje stránky napíšou že jsou nejserióznějším deníkem ještě neznamená, že tomu tak opravdu je ;) (spíše naopak, kdyby tomu tak bylo, tak by si to tam psát nepotřebovali)
A považovat idnes za nejserióznější zpravodajství :D ... no nevím, bulvár typu Blesk to sice úplně na 100% není, ale to, že si sami na svoje stránky napíšou že jsou nejserióznějším deníkem ještě neznamená, že tomu tak opravdu je ;) (spíše naopak, kdyby tomu tak bylo, tak by si to tam psát nepotřebovali)